Kaip iTunes aptikti besidubliuojančius muzikinius kūrinius

Jei savo muzikos bibliotekos katalogą saugote iTunes, greičiausiai turite ne vieną besikartojantį muzikos kūrinį joje: tą pačią dainą tik kitame albume, o gal tik aukštesnės kokybės, o gal dainą atsisiuntėte iš interneto, bet vėliau įsigijote visą albumą.

Nesvarbu kokiu būdu gauti, bet besidubliuojantys muzikos kūriniai iTunes bibliotekoje kartais gali priversti sumišti, kai tas pats muzikos kūrinys atliekamas du kartus iš eilės arba atsiranda automatiškai sukurtuose grojaraščiuose dažniau nei to galėtumėte tikėtis.

Besidubliuojančių muzikos kūrinių iTunes aptikimui Apple yra įdiegusi funkciją „Show Duplicate Items“ esančią „View“ iTunes aplikacijos meniu skirsnyje, tačiau jei naudosite šią standartinę funkciją pamatysite visus besidubliuojančius muzikos kūrinius, tame tarpe originalias studijines versijas, koncertines versijas, remiksus ir net dainų koverius, kuriuos norėtumėte išsaugoti. Knaisiotis tokiame sąraše jei biblioteka didesnė dažnai nekyla net noras. (Pvz, pas mane iš iTunes meniu pasirinkus View > Show Dupliacate Items lango apačioje rašo: „1946 items, 5,7 days, 28,39GB“ ir tikrai pamačius tokį rezultatą nebesinori iTunes bibliotekoje pradėti revoliucijos).

Norint rasti tikslias, besidubliuojančias muzikinių kūrinių kopijas ir be didesnio streso peržiūrėti, kurias dainų versijas norite pasilikti iTunes turi specialią funkciją, kuri nepatyrusiam vartotojui gali nebūti visiškai akivaizdi.

Norėdami išvysti tikslių besidubliuojančių „gabalų“ sąrašą, iš iTunes meniu pasirinkite View ir nuspaudę Alt ⌥ klavišą pasirinkite Show Exact Duplicate Items, žinoma, prieš tai reikėtų atsirasti iTunes Music skirsnyje, nes priešingu atveju šios meniu komandos bus neaktyvios. Pasirinkus Show Exact Duplicate Items iTunes lango apačioje man parodė: „5 items, 14 minutes 47,3MB“ ir šio „nemalonumo“ sutvarkymas man truko trumpiau nei pusę minutės ir nereikia pergyventi, kad ištryniau tai ko ištrinti tikrai nenorėčiau.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų