Apple - populiariausias patentų trolių taikinys

Temos: Apple, Teisė

Neseniai vieši Apple komentarai leidžia manyti, kad Kupertino kompanija ne be reikalo mano esanti pats populiariausias „patentų trolių“ - kompanijų, kurių verslas yra bylinėtis su kitomis kompanijomis dėl patentų, taikinys.

„Jokia kita kompanija nėra labiau puolama PAE (angl. Patent Assertion Entity) už Apple“, - rašo Apple savo viešuose komentaruose skirtuose Federalinei prekybos komisijai. „Vien per pastaruosius tris metus, su patentų troliais, Apple bylinėjosi 92-ose bylose“.

Apple retai kada praranda gerą vardą, tačiau išloštų bylų skaičius yra menka paguoda, nes kiekviena šių bylų reikalauja jos laiko, dėmesio ir teisininkams mokamų pinigų. Dažnai, patentų trolių reikalavimai yra mažesni nei tai, kiek kainuoja teisininkų paslaugos. Iš šių bylų 51 byla baigėsi dvišaliu susitarimu ir 57 bylos yra baigtos.

Kalbant apie patentų trolius reikia paminėti ir Apple konkurentę - Korėjos Samsung. Ji yra penkta patentų trolių pamėgtų kompanijų sąraše su 38 tokio pobūdžio bylomis 2013 metais.

Apple yra didžiausias patentų trolių taikinys jei kalbėti apie trijų metų laikotarpį, tačiau jei apžvelgti penkių metų statistiką, pirmoje vietoje atsiduria Google su 192 patentų trolių bylomis, antroje Apple (191) ir tada Smasung (151).

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų