Naujame Mac Pro galima pakeisti procesorių ir pakelti našumą 30 procentų

Tema: Mac Pro
Mac Pro 2013 Nuotrauka: Sarah Tew / CBS Interactive
Nuotrauka: CBS Interactive

Mac kompiuterių technikoje bei jos patobulinimuose besispecializuojanti ir šiems kompiuteriams skirtais priedais prekiaujanti kompanija OWC (Other World Computing) nutarė išbandyti kaip naujasis Mac Pro veiks su kitu procesoriumi.

Po to kai viską kas turi ar neturi varžtų ardantys iFixit išardė Mac Pro, OWC nutarė išbandyti, kaip elgsis naujasis Mac Pro jame vietoje 6-core E5–1650 V2 procesoriaus įdiegus 8-ų branduolių Intel 8-core E5–2667 V2 procesorių.

Kompanija praneša, kad naujasis Mac Pro su Intel 8-core E5–2667 V2 parodė 30% geresnius „Geekbench“ rezultatus operacijose, kuriose naudojama daugiau procesoriaus branduolių.

Mac Pro Geekbench testo rezultatai. Kairėje su Apple standariniu 6-ų branduolių procesoriumi. Dešinėje su 8-ų branduolių E5–2667 V2 procesoriumi. Šaltinis: OWC
Šaltinis: OWC
Mac Pro Geekbench testo rezultatai. Kairėje su Apple standariniu 6-ų branduolių procesoriumi. Dešinėje su 8-ų branduolių E5–2667 V2 procesoriumi.

iFixIt naujo Apple Mac Pro taisymą ir atnaujinimo sudėtingumą įvertino 8 iš 10 balų, kas reiškia, kad tai padaryti yra gana paprasta.

Mac Pro procesorius, terminės pastos pagalba, pritvirtintas nugarėle prie aušinimo plokštės
Nuotrauka: iFixIt
Mac Pro procesorius, terminės pastos pagalba, pritvirtintas nugarėle prie aušinimo plokštės. Jį nesunkiai galima išimtti ir pakeiti į galingesnį taip sutaupant pinigų.

Tiems, kas planuoja įsigyti naują Mac Pro cilindriuką ir galvoja apie jo „paturbinimą“ sutaupant pinigų, reikėtų turėti omenyje, kad šis modifikavimas galimas tik perkant Mac Pro su 6-ų arba 12-os branduolių Xeon procesoriais.

Planuojantiems įsigyti naują Mac Pro, turėčiau paminėti, kad Apple rekomenduoja neuždengti šių kompiuterių viršaus ir palikti erdvės laisvam oro cirkuliavimui tiek virš kompiuterio, tiek ir prie kompiuterio apatinės dalies nes ten yra aušinimo angos (apačioje įėjimo, viršuje - išėjimo). Turint kelis Mac Pro, juos reikėtų dėlioti taip, kad jie būtu vienas šalia kito, o ne vienas virš kito (nesvarbu ar dėliojami tame pačiame horizontaliame lygyje ar keliais aukštais). Naują Mac Pro taip pat galima naudoti ir paguldžius ant šono.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų