Kaip perkelti duomenis iš Android į iPhone, iPad ar iPod touch (iOS 7)

duomenų (kontaktų, muzikos, video) perkėlimas iš Android į iOS (iPhone, iPad ar iPod touch)

Jei naudojate Android įrenginį ir pagaliau įsigijote iPhone (ar gavote dovanų), jūs tikriausiai turite galybę duomenų, kuriuos norite perkelti į savo naująjį įrenginį. Ir nors duomenų perkėlimas iš Android į iOS nėra sudėtingas, tačiau reikia žinoti kur tų duomenų ieškoti bei į kur ir kaip tuos duomenis įkelti.

Jei tai pirmasis jūsų iOS įrenginys, noriu pasveikinti atvykus į Apple eko-sistemą. Tikiuosi nenusivilsite.

Žemiau pateiksiu trumpą apžvalgą apie taip, kaip saugiai perkelti duomenis iš Android į iPhone ar iPad.

Duomenų perkėlimas specialios aplikacijos pagalba

Paprasčiausias būdas iš Android įrenginio Google paskyras, žymas, žinutes, kontaktus ir nuotraukas perkelti į iPhone yra pasinaudoti Apple, specialiai tam tikslui sukurta „Move to iOS“ aplikacija, kurią atsisiųsti į savo Android įrenginius galite iš Google Play.

Kai konfigūruodami iPhone prieisite iki „Apps & Data“ skirsnio - pasirinkite „Perkelti duomenis iš Android įrenginio“ būdą. Žemiau trumpas video kaip perkelti duomenis iš Android į iPhone „Move to iOS“ aplikacijos pagalba.

Alternatyvūs duomenų perkėlimo būdai

Nors iOS viskas paprasta ir aišku, tačiau su pagalba dažnai paprasčiau. Yra du pagrindiniai duomenų perkėlimo iš vieno įrenginio (Android) į kitą (iPhone, iPad ar iPod touch) principai:

  • Galite naudoti kompiuterinių debesų (Cloud) tarnybas tokiu būdu išsaugodami failus ten kur prieigą prie jų turės abudu įrenginiai.
  • Rankiniu būdu išeksportuoti ar perkopijuoti duomenis iš senojo įrenginio į kompiuterį ir tada juos suimportuoti iš kompiuterio į iOS įrenginį. Šis būdas tinka, jei norite kontaktus perkelti iš Google serverio į iCloud ir tokiu būdu turėti geresnį suderinamumą su kitomis Apple aplikacijomis Mac kompiuteriuose ir didesnes galimybes.

Nesvarbu, kurį iš šių būdų pasirinksite - abu jie puikiai tinka. Galite net naudoti juos abu: vieniems duomenų tipams vieną būdą, o kitiems duomenims - kitą. Tačiau, jei turite Dropbox paskyrą, Gmail adresą ir Twitter paskyrą - galite rinktis kompiuterinių debesų būdą, o jei neturite - duomenis perkelti per kompiuterį.

Kompiuterinių debesų būdas informacijos perkėlimui

Paprasta Android ir iOS įrenginiai puikiai veikia su Google paslaugomis. Daugelis Android įrenginių vartotojų savo kontaktų ir elektroninio pašto informaciją saugo Google serveriuose.

Norint šią informaciją turėti iOS įrenginyje tereikia jame sukonfigūruoti Google paskyras.

Kontaktai ir kalendorius

Google rekomenduoja kontaktų informacijai saugoti naudoti CardDAV, o kalendoriams CalDAV standartus. Tokiu būdu duomenys automatiškai sinchronizuosis tiek su taip pat sukonfigūruotais kitais iOS įrenginiais (iPhone, iPad ar iPod touch) bei iCal ar Calendar aplikacijomis Mac kompiuteriuose.

Kontaktų ir kalendorių duomenų sinchronizavimui iOS įrenginiuose su Google serveriais:

  1. Atidarykite Settings aplikaciją savo iOS įrenginyje
  2. Pasirinkite Mail, Contacts, Calendars
  3. Pasirinkite Add Account (jei naidojate iOS 5 ar iOS 6, tpliau skaitykite šioms iOS versijoms skirtus nustatymų žingsnius)
  4. Pasirinkite Google
  5. Įveskite savo Google paskyros informaciją:
    • Name: Įveskite savo vardą (arba tai kaip norite, kad gavę jūsų el. pašto laišką matytų jus nuo ko (From:) lauke
    • User Name: įveskite pilną Google arba Google Apps paskyros elektroninio pašto adresą
    • Password: įveskite aukščiau nurodytos Google paskyros slaptažodį. (jei esatę įjungę dvipakopę patikrą „2 Step verification“, jums reikės sugeneruoti aplikacijai specialų slaptažodį)
    • Description: įveskite paskyros aprašymą (taip jis bus matomas jūsų paskyrų sąraše pvz. „Gmail asmeninis“).
  6. paspauskite ant Next
  7. patikrinkite ar paslaugos, kurias norite sinchronizuoti su Google, yra įjungtos (jungiklis žalias)
  8. Paspauskite ant Save
Aš su Google sinchronizuoju tik elektroninį paštą ir kalendorius (jie ON pozicijoje - žali). Kontaktų ir Notes informacijos su Google nesinchronizuoju, todėl šių paslaugų informacijos sinchronizavimas, mano iOS įrenginio Google paskyros nustatymuose yra išjungtas (OFF pozijicoje)
Aš su Google sinchronizuoju tik elektroninį paštą ir kalendorius (jie ON pozicijoje - žali). Kontaktų ir Notes informacijos su Google nesinchronizuoju, todėl šių paslaugų informacijos sinchronizavimas, mano iOS įrenginio Google paskyros nustatymuose yra išjungtas (OFF pozijicoje)

Atlikus šios veiksmus prasidės automatinis informacijos sinchronizavimas su Google serveriais.

Jei naudojate senesnę iOS 5 ar iOS 6 versiją - pirmi trys žingsniai tokie patys, bet toliau jums reikės pasirinkti Other > Add CardDAV Account ir server lauke nurodyti: google.com ir toliau vėl tas pats kaip nurodyta aukščiau nuo 6-to žingsnio.

Jei kontaktus sinchronizuojate su keliomis paskyromis, jums reikia nurodyti, kuri iš tų paskyrų yra pagrindinė - su ja bus sinchronizuojami naujų kontaktų informaciją kurią įvesite iOS įrenginyje:

  1. Atidarykite Settings aplikaciją
  2. Pasirinkite Mail, Contacts, Calendars
  3. Paslinkite vaizdą ekrane taip, kad matytumėte žemiau esantį Contacts skirsnį
  4. Paskauskite ant Default Account
  5. Pasirinkite paskyrą, kurią norite būti pagrindine kontaktų informacijai

Jei esate sukūrę kelias elektroninio pašto paskyras, ten pat, tik Mail sekcijoje paspauskite ant Default Account ir nurodykite pagrindinę elektroninio pašto paskyrą. Ji bus naudojama, kai norėsite rašyti naują elektroninį laišką (elektroninio laiško rašymo formoje galima pasirinkti kitą paskyrą, jei tą laišką norite siųsti iš kito, iOS įrenginyje sukonfigūruoto, elektroninio pašto adreso).

Ji naudojate daugiau kalendorių - tą patį padarykite ir Calendars skirsnyje, (Default Account ir nurodykite pagrindinį kalendorių, kuris bus naudojamas naujiems kalendoriaus įrašams. Kuriant kalendoriaus įrašą galėsite pasirinkti kitą kalendorių tam įrašui, jei numatytasis netinka)

Elektroninis paštas

Jei naudojate tik Gmail ir nenaudojate jokių kitų elektroninio pašto paslaugų, bei neplanuojate naudoti Apple iCloud, Microsoft’o outlook.com ar kitų el. pašto paskyrų - galite atsisiųsti Gmail aplikaciją skirtą iOS ir naudoti ją daugiau informacijos apie Google Gmail aplikaciją skirtą iPhone ir iPad rasite Google pagalbos svetainėje. Tačiau jei naudojate, ar ateityje planuojate naudoti daugiau elektroninio pašto paskyrų bei labiau įsilieti į Apple eko-sistemą - galite naudoti iOS Mail aplikaciją esančią iOS sistemos dalimi - ji taip pat puikiai veikia su Gmail.

Tokiu atveju gali būti tikslinga atjungti elektroninio pašto sinchronizavimą, jei tokį įjungėte aukščiau, skirsnyje „Kontaktai ir kalendorius“ aprašytu būdu. Tų pačių paskyrų sinchronizavimas keliose skirtingose aplikacijose gali įtakoti per didelį duomenų ar vietos įrenginyje naudojimą be papildomos naudos.

Informacijos perkėlimas rankiniu būdu

Jei norite duomenų perkėlimui pasinaudoti kompiuteriu ar pageidaujate patirti Apple eko-sistemos džiaugsmą (daugiau džiaugsmo, jei naudojate ir Mac kompiuterius bei kitus iOS įrenginius) ir duomenis perkelti rankiniu būdu:

Kontaktų informacijos perkėlimas
  • Savo Android įrenginyje atidarykite Contacts
  • Paspauskite ant Meniu mygtuko ir pasirinkite Import/Export
  • Pasirinkite Export to Storage
  • Nurodykite kontaktų informaciją, kurią norite perkelti ir pasirinkite OK

.vcf failas bus perkeltas į SD kortelę iš kur jį galite nukopijuoti į kompiuterį bei suimportuoti į Mac. Jūs taip pat tą failą galite persiųsti sau elektroninio pašto pagalba ir gavę tą laišką iOS įrenginyje, paspauskite ant prisegto failo ir pasirinkite Add all contacts.

Gali būti, kad kai kuri suimportuota informacija bus neteisingai patalpinta tam tikruose laukuose. Jei naudojate Mac kompiuterį ar kontaktus suimportavote į iCloud paskyrą - galite juos nesunkiai sutvarkyti ar OS X Contacts aplikacijoje arba prisijungę prie icloud.com. Atminkite, kad jei buvote priskyrę savo kontaktams grafinę informaciją (nuotraukas ar paveiksliukus) jie gali nepersikelti arba kontaktui skambinant būti nedideli (ne per visą ekraną), nes Google šiam tikslui naudoja nedidelius failus. Tokiu atveju neliks nieko kito, kaip tik kiekvienam kontaktui, iš naujo, priskirti paveiksliuką.

Kitų failų perkėlimas

Jei naudojatės PC kompiuteriu - pajunkite Android įrenginį prie jo USB pagalba ir SD kortelės turinys bus matomas kaip išorinis diskas, tada galite iš jo nukopijuoti reikalingus failus į kompiuterį.

Jei esate Mac vartotojas “ jums reikės įdiegti Android File Transfer aplikaciją skirtą OS X. Šios aplikacijos pagalba galėsite naršyti po failus ir aplankus esančius jūsų Android telefone. Paveiksliukų/nuotraukų perkėlimui galima naudoti ir iTunes, tačiau patogiau yra naudoti Android File Transfer aplikaciją, nes ji leidžia prieiti prie visų failų iš karto.

Nuotraukų ir Video importavimas į iOS įrenginį

Kai nuotraukas ir video medžiagą perkėlėte į kompiuterį ir patalpinote ten, kur norite jas saugoti:

  • pajunkite savo naujai aktyvuotą iOS įrenginį prie iTunes (jei esate tai darę anksčiau ir aktyvavę sinchronizaciją per Wi-Fi pajungti nereikia)
  • Paspauskite iTunes ant savo įrenginio pavadinimo (arba jei pajungti keli tada pasirinkite iš įrenginių sąrašo)
  • Pažymėkte Sync Photos
  • Paspauskite ant Choose Folder ir nurodykite aplanką, kuriame yra nuotraukos, kurias norite sinchronizuoti su iOS įrenginiu.

Muzikos failų importavimas į iOS įrenginį

  • Jei naudojate Mac kompiuterį pasinaudokite Finder, o jei PC - Windows Explorer aplikacija ir pertepkite muzikos failus ant savo iOS įrenginio iTunes aplikacijoje.
  • Susinchronizuokite iTunes su iOS įrenginiu ir muzika bus perkelta.

Geriausia yra kai muzikos failuose esanti meta informacija yra tvarkinga, tada albumams priklausančios dainos ir video atitinkamai „sugula“ ir iTunes bei iOS įrenginiuose. Todėl, prieš sinchronizuojant ją su iOS įrenginiu patikrinkite ar visi albumai ir dainos turi atitinkamą informaciją (kūrinių pavadinimus ir albumų informaciją bei yra teisingai sugrupuoti). Jei muziką esate įsigiję legaliai, kaip taisyklė to daryti nereikia ir visa informacija jau yra failuose, o iTunes remdamasi ta informacija juos teisingai suskirsto.

jei norite perkelti SMS žinutes esančias Android telefone į iPhone, teks pasinaudoti trečiųjų šalių sukurtais sprendimais. Viena, tokią galimybę suteikiančių, aplikacijų yra Backuptrans iPhone Android SMS Transfer +.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 6 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. O yra koks budas perkelti numerius rankiniu budu is android i kompiuteri pries tai telefone nieko nenustacius? Nes telefono ekranas suduzes ir nieko neimanoma nustatyti.

  2. Sveiki, ar yra budas i jau sukonfiguruota iphone perkelti foto is android ?

  3. O, ar sukonfiguruotam iphone įmanoma naudotis specialia perkėlimo aplikacija? Ir ar 5s iphone turi tą programą?

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų