Kaip sustiprinti iOS įrenginio apsaugą naudojant stipresnį apsaugos kodą

Dauguma iOS įrenginių vartotojų žino iOS apsaugos galimybes vieni ir naudoja paprastą - keturių skaitmenų kodą, o kiti labiau sudėtingą - susidedantį iš raidžių, skaičių ir simbolių.

Tačiau nedaugelis žino, kad galima apsaugos kodą padaryti sudėtingesniu per daug nekomplikuojant jo įvedimo - naudoti daugiau nei 4 skaičius ir juos įvesti naudojantis numerine klaviatūra, o ne standartine.

Norint naudoti daugiau nei 4 skaičių kodą ir turėti galimybę jį įvesti nekomplikuojant per daug sau gyvenimo naudojantis standartine iOS klaviatūra reikia:

  • iOS įrenginyje Settings> General > Passcode Lock
  • Jei naudojate iOS įrenginio apsaugos kodą - įveskite jį.
  • Simpple Passcode perjungti į poziciją OFF
  • Jei iki šiol nenaudojote įrenginio apsaugos kodo - paspauskite ant ekrano viršuje esančio Turn Passcode On
  • Įveskite seną apsaugos kodą
  • Atsidariusiame lange įveskite naują kodą susidedantį tik iš skaičių ir spauskite Next
  • Dar kartą įveskite naują kodą susidedantį tik iš skaičių
  • Paspauskite Done

Dabar kai reikės įvesti naują kodą - ekranas nerodys kad tai yra 4-ų skaičių kodas, taip klaidindamas bandantį jį atspėti pašalietį.

Atminkite, kad jei tokiu būdu keisdami kodą, naujas kodas bus sudarytas iš 4-ų skaitmenų, iOS automatiškai aktyvuos Simpple Passcode funkciją, todėl naudokite bent jau 5-is skaičius.

iOS 6 apsaugos kodo įvedimo ekranai. A: kai naudojamas 4-ų skaičių kodas. B: kai naudojamas ilgesnis nei 4-ų skaičių kodas
  • AiOS įrenginio atrakinimo ekranas kai naudojamas 4-ų skaičių kodas.
  • BiOS įrenginio atrakinimo ekranas kai naudojamas ilgesnis nei 4-ų skaičių kodas.
Standartinė IOS 6 klaviatūra (lietuviška)
Standartinė iOS lietuviška klaviatūra

Jei naudojate kompleksinį apsaugos kodą kuriame yra raidžių, norint atrakinti iOS įrenginį bus pateikta standartinė iOS klaviatūra - tokia pati kokia naudojatės rašydami Messages žinutes. Nors iOS įrenginiui apsaugoti naudojamas kompleksinis kodas suteikia ir mažiau vilčių jį atspėti, tačiau bandymų atspėti skaičius yra ribotas ir geras 5 ar daugiau skaitmenų kodas turėtų suteikti iOS įrenginiui pakankamą apsaugą, bent jau tokią, kokia yra galima iOS 6 ar ankstesnėse versijose. Apie stipresnę, Apple planuojamą įdiegti iOS 7 apsaugą, skaitykite straipsnyje: „Apple žengė rimtą žingsnį kovoje su iOS prietaisų vagystėmis“.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų