Apple išleido AirPort stotelių 7.6.9 ir 7.7.9 atnaujinimus

„Airport“ maršrutizatoriai

„Apple“ atnaujino jos „AirPort“ maršrutizatorių aparatinę įrangą (firmware).

„Apple“ išleido „AirPort“ stotelių: „AirPort Express“, „AirPort Extreme“ ir „AirPort Time Capsule“ aparatinės įrangos atnaujinimus.

„AirPort“ aparatinės įrangos atnaujinimas 7.7.9 yra skirtas 802.11ac, o 7.6.9 — 802.11n stotelėms. Šių eilučių rašymo metu, „Apple“ dar nebuvo paskelbusi dokumento, kuriame būtų aprašyta ką atnaujinta „AirPort“ aparatinė įranga pakeičia, tačiau tikėtina, kad joje bus ištaisyta KRACK Wi-Fi saugumo spraga, kurią turi daug šiuolaikinių Wi-Fi maršrutizatorių.

KRACK pavadintas pažeidžiamumas - saugumo spraga galėjo būti panaudota WPA2 tinko srauto iškodavimui ir tokiu būdu gauti prieigą prie tokios informacijos kaip kredito kortelių numeriai, naudotojų vardai ir slaptažodžiai, nuotraukos ir kita asmeninė „jautri“ informacija. Šią saugumo spragą užlopančius atnaujinimaus skirtus kitai „Apple“ įrangai, kompanija yra išleidusi anksčiau.

Atnaujinimus įdiegti „AirPort“ stotelėse galima „iOS“ įrenginiuose ir „Mac“ ir „Windows“ kompiuteriuose „AirPort Utility“ aplikacijos pagalba: paspaudus ant maršrutizatoriaus piktogramos ir atsidariusiame langelyje spustelėjus ant „Update“ mygtuko.

„Apple“ lyg ir nustojo „AirPort“ aparatinės įrangos vystymą dar 2016 metais nutarusi nebeleisti naujų „AirPort“ šeimos produktų, bent jau artimoje ateityje.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų