50-os 2017 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

50-os 2017 metų savaitės naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ar pigiau platinamų „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • „Apple“ pašalino „MyEtherWallet“ aplikaciją, kuri apsimetinėjo turinti sąsajų su MyEtherWallet.com. Tiesa, apsimetėlė buvo pašalinta ne iš karti ir sugebėjo pasiekti net trečią vietą pagal populiarumą „App Store“. Apie šią apsimetėlę pranešė tikrosios „MyEtherWallet“ programuotojai. Netikros, 5,49 € kainavusios aplikacijos kūrėjas Nam Le, „iOS App Store“ yra dar dvi šiam programuotojui priklausančios aplikacijas, tačiau jos nėra susijusios su kriptovaliutomis.
  • „Apple“ išleido pirmasias „macOS High Sierra 10.13.3“, „iOS 11.2.5“, „watchOS 4.2.2“ ir „tvOS 11.2.5“ beta versijas. Kompanija taip pat išleido ir naują „HomePod“ skirtą aparatinės įrangos versiją.
  • Ketvirtadienį pasirodė ir pirmosios viešos „iOS 11.2.5“ ir „tvOS 11.2.5“ beta versijos.
  • Apple“ oficialiai patvirtino įsigijusi britų muzikos kūrinių atpažinimo paslaugą „Shazam“. „Mes laimingi, kad “Shazam” ir jos gabi programuotojų komanda prisijungė prie mūsų. “Apple Music” ir “Shazam” dar labiau suartės teikdamos dar geresnes patirtis mūsų naudotojams“, — pranešė „Apple“.
  • „Apple“ rado hipsterį sutikusį nusikirpti barzdą ir pademonstruoti „Face ID“.
  • Naujoje „Face ID“ reklamoje „Apple“ pristato labiausiai įsimintiną stebuklingą slaptažodį — mūsų veidą ir galimybę jį panaudoti.
  • Dar vienoje naujoje „Apple“ reklamoje kompanija reklamuoja „iPhone X“ galimybę portretus fotografuoti lyg studijoje fotografuojant ne studijoje.
  • Kaip ir buvo žadėjęs „Google“ saugumo specialistas Ian Beer paskelbė saugumo spragą, kuri gali būti panaudota „iPhone“ jailbreak’ui. Tiesa, tam reikia, kad telefone būtų „iOS 11.1.2“. Tiesa, Ian Beer’o async_wake exploit’as tinka tiek „iOS 11“, tiek ir „Apple TV 4K“.
  • Japonų dizaineris žinomas kaip „heyeased“ savo „Twitter“ paskyroje svarstė, kodėl kai kurie „iPhone X“ kamerų išsikišimą ekrane vadina trūkumu ir net bando slėpti jei tai galima vadinti privalumu ir reikėtų paryškinti. Tuo tikslu jis sukūrė darbalaukio paveikslėlių seriją pavadintą „The X“, o vėliau ir seriją pavadintą „X Monitor“, kurioje ne tik paryškintos telefono ekrano formos, bet yra ir aplikacijų piktogramų vietų tinklelis, naudotojo sąsajos elementų atžymos ar valdymo judesių nuorodos.
  • „Apple“ išplatina.
  • Matyt ateityje „Apple“ planuoja „iPhone“, o gal ir kituose savo įrenginiuose įdiegti dar daugiau lazerių, nei jų šiuo metu yra įdiegta „iPhone X“. Kompanija neseniai suinvestavo 390 mln. JAV dolerių sumą į „high-tech“ patalpas Šermane, Teksase.
  • Kalbama, kad „Apple“ 2019 metais planuoja atjungti „iTunes“ galimybę atsisiųsti muzikos kūrinius.
  • „Apple“ papildė „Apple Maps“ paslaugą dar keliais oro uostų planais. Dabar jų aplikacijoje 30. Žinoma, didžioji dalis jų Jungtinėse Amerikos Valstijose, tačiau yra kitų pagrindinių oro uostų tokių kaip Hong Kong International, Amsterdamo ir Ženevos oro uostai, du oro uostai Londone ir Berlyne ir keli oro uostai Kanadoje.
  • Kalbama, kad „Apple“ gali įdiegti funkciją, kai Siri supras, kad jai sakote pašnibždomis ir ji atsakys taip pat šnibždėdama. Bent jau toks patentas neseniai užregistruotas „Apple“ vardu.
  • Kalbama, kad „Pro“ naudotojai, kuriems netinka „iMac Pro“ gali tikėtis visiško „Mac Pro“ atnaujinimo sekančiais metais.
  • Išleidusi naujus „iMac Pro“, kompanija papildė priedų sąrašą ir nauju „Thunderbolt 3“ (jis gi ir USB-C) kabeliu. Tradiciškai, kompanija nepasikuklino nustatydama jo kainą ir 80 cm šniūrelis kainuoja 45,00 €. Tokią kainą, kompanija matyt išlaužė, nes šio laido pralaidumas 40 Gbit/s, jis yra universalus ir palaiko: USB 3.1 (antros kartos), „Thunderbolt 3“ ir „DisplayPort“ (HBR3). Žodžiu jei pas jus 12 colių „MacBook“ — jums tokio laido pirkti nereikia, nes šios šeimos kompiuterių maksimali duomenų perdavimo sparta neviršija 5 Gbit/s.
    Apple „Thunderbolt 3“, 80 cm laidas kainuoja 45,00 €

Laikinai nemokamai ir pigiau platinamos aplikacijos

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento kai kurių aplikacijų kainos didesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis. Nors stengiausi stengiausi sužiūrėti visas, gali būti kad kokios poros aplikacijų kainos praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas laikinai priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 2 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Sveiki, Ramūnai,
    Klaidelė: macOS aplikacijų sąrašas skirtas iOS.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų