USB 3.2 — duomenų perdavimas dvigubai didesniu greičiu naudojant tuos pačius laidus

USB 3.0 propaguotojų grupė, kurios nariais be kitų yra tokios kompanijos kaip „Apple“, HP, „Intel“ ir „Microsoft“ pristatė USB 3.2 specifikacijas.

USB 3.0 steigėjų grupė pristatė sekančią USB standarto versiją 3.2, kuri su laiku pakeis dabar naudojamą USB 3.1. Naujas USB „multi-linijinis“ standartas palaikys 10GB/s duomenų perdavimo greitį dviem linijomis. USB 3.2 bus suderinamas su USB 3.0 įrenginiais. Šiuo metu šio standarto specifikacijos yra galutinio ruošinio stadijoje ir oficialus jų pristatymas planuojamas „USB Developer Days North America“ renginio įvyksiančio 2017 metų rugsėjį metu.

USB HighSppped

Pajungus USB 3.2 palaikantį kompiuterį ar kitą įrenginį prie USB 3.2 palaikančios duomenų saugyklos dabar gaminamu „USB Type-C“ laidu sertifikuotu „SuperSpeed USB 10 Gbps“ galima duomenis perduoti 2 GB per sekundę greičiu.

Naujas standartas leis duomenis į įrenginius palaikančius „multi-linijinius“ sprendimus perduoti naudojant arba iki dviejų linijomis po 5Gbps, arba dviem linijomis 10Gbps greičiu.

USB 3.0 steigėjų grupę sudaro „Apple Inc.“, „Hewlett-Packard Inc.“, „Intel Corporation“, „Microsoft Corporation“, „Renesas Electronics“, „ST Microelectronics“ ir „Texas Instruments“. Grupė vysto USB 3.x šeimos specifikacijas, kad šios atitiktų rinkos poreikius ir pagerintų „SuperSpeed USB“ našumą. „USB 3.0 Promoter Group“ taip pat vysto papildymus skirtus elektros srovės perdavimo (USB Power Delivery), „USB Type-C™“ ir kitus, kurių dėka galima praplėsti ir pritaikyti platesniam įrenginių ir platformų ratui šio standarto naudojimą.

Kartu su „multi-linijiniu“ standartu, SUB 3.2 naudoja ir „SuperSpeed USB“ lygmeninę architektūrą ir šifravimą todėl pristačius šįs standartas bus tik nedidelis atnaujinimas leidžiantis naudotis tiek vienalinijinėmis, tiek ir daugialinijinėmis operacijomis.

Teoriškai, gruodžio mėnesį išleisdama „iMac Pro“, kuriame bus keturios USB-C/Thunderbolt jungtys jau galėtų naudoti USB 3.2, tačiau greičiausiai ji lauks 2018 metų, nes 2017 metų „iMac“, „MacBook“ ir „MacBook Pro“ kompiuterių atnaujinimai jau išleisti.

„USB Type-C™“ ir „USB-C™“ yra >„USB Implementers Forum“ prekės ženklai.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų