Savaitės naujienų apžvalga: 28-a 2017 metų savaitė

28-os 2017 metų savaitės naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ar pigiau platinamų, „iOS“ įrenginiams ir „Mac“ kompiuteriams skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • „Reuters“ rašo, kad „Apple“ pirmadienį pranešė Danijoje už 6 mlrd. kronų (807 mln. eurų) statysianti jau antrą šalyje duomenų centrą, kuris naudos vien atsinaujinančius energijos šaltinius. Naujasis, pietų Danijoje, Aabenraa’oje atsirasiantis duomenų centras turėtų pradėti veikti 2019 metais. Šis duomenų centras aptarnaus „iTunes Store“, „App Store“, „iMessage“, „Maps“ ir Siri paslaugas naudojančius kompanijos paslaugų naudotojus Europoje. Sausį „Facebook“ pasiskelbė taip pat planuojanti Danijoje pastatyti duomenų centrą, tai būtų trečiasis „Facebook“ duomenų centras už JAV ribų.
  • „Microsoft“ ketina atleisti tris tūkstančius žmonių, dirbančių pardavimų srityje, reorganizuojant verslą ir daugiau dėmesio skiriant debesų kompiuterijai. CNBC skelbia, kad daugiausia ketinama atleisti užsienyje dirbančių pardavimų vadybininkų. Kovo pabaigoje bendrovėje dirbo daugiau nei 121,6 tūkst., o pagrindiniame pardavimų ir rinkodaros skyriuje dirbo maždaug 52 tūkst. žmonių.
  • „Apple“ planuose grafinių plokščių skirtų „iPhone“ ir „iPad“ dizaino biuras netoli pagrindinės „Imagination Technologies“ būstinės Londone. „Imagination Technologies“ tiekė „Apple“ mobilių įrenginių grafinius procesorius nuo pirmojo „iPhone“. Šios kompanijos sukurtos technologijos ir dabar naudojamos kiekviename „iPhone“, „iPad“ ir „Apple Watch“ įrenginyje. „Apple“ užsakymai sudaro beveik pusę „Imagination Technologies“ verslo. Neseniai pasirodžius gandams, kad „Apple“ kuria savo grafinį procesorių, pasirodė ir po to kai kompanija pas save įdarbino 25 „Imagination Technologies“ inžinierius, pastaroji pradėjo nuogąstauti, kad šalie įsikūrusi ji pas save pervilios dar daugiau gabių „Imagination Technologies“ darbuotojų.
  • „Apple“ programuotojams išplatino trečią „Xcode 9“ beta versiją. Programuotojai taip pat gali išbandyto ir „tvOS 11“, „macOS High Sierra“, „watchOS 4“ ir „iOS 11“ beta 3 versijas.
  • „Apple“ išleido „iOS 11“, „macOS High Sierra“ ir „tvOS 11“ viešas beta 2 versijas.
  • „Waze“ aplikacija atnaujinta ir dabar joje atsirado galimybė navigavimo nurodymus įrašyti savo balsu.
  • Nors „Apple“ ir išleido naujus „Mac“ modelius – jos pardavimai antro metų ketvirčio metu smuktelėjo ir išsaugoti rinkos dalį kompanija sugebėjo tik dėka gerokai stipriau smuktelėjusių kitų kompanijų PC pardavimų.
    „Gartner“ duomenys
  • „Apple“ išleido „Safary Technology Preview“ 35-tą versiją.
  • „Apple“ paskelbė, kad į mokėjimų už pirkinius „App Store“, „iTunes Store“, „iBookstore“ ir „Apple Music“ dabar galima bus atsiskaityti ir per „PayPal“. Šiuo metu ši galimybė yra tik Kanados, Meksikos ir Jungtinės Karalystės „Apple ID“ turėtojams, tačiau šios galimybės geografija su laiku plėsis.
  • „KGI Securities“ analitikas Ming-Chi Kuo teigia, kad „iPhone 8“ priekinė kamera veidų atpažinimui ir 3D asmenukėms naudos lazerius. Tuo tarpu „Fast Company“ teigia, kad tokių lazerių naudojimas nugarinėje telefono dalyje esančioje kameroje yra kur kas tikslingesnis, nes naudojant „Apple“ ARKit šių lazerių pagalba bus galima tiksliau išmatuoti atstumus aplinkoje.
  • Naujausi drono pasiskraidymai virš „Apple Park“.
  • Kalbama, kad pas „Apple“ kilo nesklandumų su „iPhone 8“ dalimis ir jo pardavimai gali vėluoti 3–4 savaitėmis.

Laikinai nemokamai ir pigiau platinamos iOS ir macOS aplikacijos

iOS žaidimai

taikomosios iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų