Savaitės naujienų apžvalga: 26-a 2017 metų savaitė

26-os 2017 metų savaitės naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ar pigiau platinamų, „iOS“ įrenginiams ir „Mac“ kompiuteriams skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • Pasižvalgymas po naują „Apple“ biurą ir „Steve Jobs Theater“.
  • Birželio 29 dieną suėjo 10 metų nuo tos dienos, kai „Apple“ pradėjo prekiauti savo pirmuoju „iPhone“ visiems laikams pakeitusiu tai, kaip mes naudojamės mobiliais telefonais, kas yra mobilus telefonas ir koks jus turi būti.
  • Rinkoje pasirodė pirmieji, Indojoje surinkti „iPhone SE“. Indijoje „iPhone“ surinkimą “Apple“ pradėjo didele dalimi spaudžiama Indijos vyriausybės, kuri reikalauja kompanijų norinčių šalyje pardavinėti savo gaminius specializuotose, vieno prekinio ženklo parduotuvėse, bent 30% produktų gaminti Indijoje. Šiuo metu Indijoje „Apple“ savo įrangą pardavinėja per autorizuotus trečių šalių prekybos taškus.
  • Pagal Pasaulinio Kibernetinio Saugumo Indeksą – Global Cybersecurity Index (GCI) – 2017 metais Lietuva 63-oje vietoje. Estai - 5-oje, Latviai - 23-ti. Mus lenkia tokios šalys kaip Nigerija, Ruanda, Uganda… Europoje mes 28-ti iš 43-jų (estai –1, o latviai – 10). Išsamius rezultatus rasite čia.
  • „Apple“ išleido pirmąsias viešas „iOS 11“, „macOS High Sierra“ ir „tvOS 11“ beta versijas. Jei norite išbandyti, tačiau nesate viešų „Apple“ beta versijų testuotojas - registruokitės čia ir bandykite, nors aš to daryti nerekomenduočiau naudojant pagrindinį „iPhone“ ar „iPad“. Beta versijas visada geriau diegti atsarginiame įrenginyje. „Mac“ kompiuteryje taip pat geriau susikurti atskirą skirsnį, kuriame gyvens beta versija ir išvengti, kada su klaidomis ir eilės aplikacijų dar nepalaikoma operacinė sistema yra vienintelė kompiuteryje.
  • Be viešos „iOS 11“ beta, „Apple“ taip pat išleido ir programuotojams skirtų „iOS 11“ ir „tvOS 11“ beta 2 Update 1 versijas bei ketvirtas „watchOS 3.2.3“ ir „macOS Sierra“ beta versijas.
  • „Apple“ taip pat išleido ir programuotojams skirtas „iOS 10.3.3“ ir „macOS Sierra 1.12.6“ penktas beta versijas.
  • Internete pasirodė informacija, kad „Apple“ įsigijo Vokietijos su akių judesių VR realybės šalme/akiniuose sekimu dirbančią technologijų kompaniją „SensoMotoric Instruments“ (SMI). SMI įkurta 1991 metais ir nuo to laiko specializuojasi akių judesių sekime virtualiai realybei skirtuose įrenginiuose. 2016 metais kompanija sukūrė programinius instrumentus skirtus HTC Vive. Kaip ir įprastai tokiais atvejais elgiasi „Apple“, šį kartą kompanija taip pat apsiribojo standartiniu „laikas nuo laiko kompanija įsigyja mažas kompanijas ir savo planų neaptarinėja“.
  • Programuotojas Tomás Garcia, nuo ARKit – „Apple“ virtualios realybės įrankio išleidimo šį mėnesį, jau turi kelias papildomos realybės demonstracines versijas. Tačiau, naujausia Tomás demonstracinė versija įspūdingiausia: jis atkūrė „SpaceX“ programos „Falcon 9“ raketos nutupdymą ant baržos savo baseine. Tomás Garcia tvirtina, kad niekada nedirbu su virtualios ar papildomos realybės įrankiais ir ARKit yra pirmoji jo pažintis su VR ir AR.

    Remiantis šiuo metu skelbtais duomenimis, ARKit veiks tik su A9 ir A10 procesorius turinčiais įrenginiais, o tai yra: „iPhone SE“, „iPhone 5s“, „iPhone 6s Plus“, „iPhone 7“, „iPhone 7 Plus“, „iPad Pro“ (9,7 ir 12,9 colio) ir 2017 metų „iPad“.
  • JAV patentų ir prekės ženklų biuras patvirtino naują „Apple“ patentą, kuriame aprašoma technologija skirta miego kokybės stebėjimui.
  • „Apple“ nutraukė „iOS 10.3.1“ versijos pasirašymą, o tai reiškia, kad grįžti į šią „iOS“ versiją galimybių nėra.
  • „Dropbox“ atnaujino savo aplikaciją. Naujoje aplikacijos versijoje atsirado teksto redaktorius ir automatinis dokumentų skanavimo režimas.
  • „Apple“ išleido „Safari Technology Preview“ 34-tą versiją.
  • Kalbama, kad taip atrodys „iPhone 8“.
  • „iOS 11“, panašu, atsirado nedidelė, bet galima užuomina į belaidį įkrovimą naujuose „iPhone“ modeliuose. Standartinis, visiems „iPhone“ naudotojams gerai pažįstamas garsas, pasigirstantis pajungus telefoną prie įkroviklio vadinasi „connect_power.caf“. Naujoje „iOS“ versijoje atsirado failas pavadinimu „engage_power.caf“. Žinoma, šis garso failas gali būti panaudotas kokiai nors kitai funkcijai, bet daugelis tiki, kad tai bus belaidžio įkrovimo garsas. Palyginti seną ir naują galite video faile žemiau.

Laikinai nemokamai ar pigiau platinamų iOS ir macOS aplikacijų rinkinys

iOS žaidimai

taikomosios iOS aplikacijos

macOS aplikacijos ir žaidimai

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų