Kaip patogiai perkelti duomenis iš vieno iOS 11 įrenginio į kitą

Viena iš „iOS 11“ naujovių yra „Automatic setup“ funkcija palengvinsianti ir pagreitinsianti duomenų į naują įrenginį migravimo procesą.

Jei įdiegus pastebėjote (nors rašant šias eilutes ko gero būtų tikslingiau rašyti pastebėsite), kad „iPhone“ ar „iPad“ veikimo greitis sulėtėjo iki nepakenčiamo, tačiau norėtumėte naudotis „iOS 11“ privalumais – reiškia atėjo laikas įsigyti naują „iOS“ įrenginį.

„iOS 11“ „Apple“ įdiegė „Automatic setup“ funkciją leidžiančią greitai ir paprastai perkelti reikalingus duomenis iš seno „iOS 11“ įrenginio į naują. Viskas ko reikia norint perkelti duomenis iš seno „iOS“ įrenginio į naują (abiejuose įrenginiuose turi būti įdiegta „iOS 11“) ir nesvarbu ar tai du „iPhone“, du „iPad“ ar „iPad“ ir „iPhone“:

  1. Kai naujo įrenginio ekrane pamatysite užrašą „Set Up you iPad/iPhone“ ir ekrano apačioje mygtuką su užrašu „Set Up Manually“ - šalie naujo įrenginio padėkite senąjį ir atrakinkite jį.
  2. Po poros akimirkų senajame įrenginyje pasirodys langas su užrašu „Set Up New iPad“ ar „iPhone“ jei naujas įrenginys telefonas.
  3. Spauskite Continue
  4. Senajame įrenginyje bus aktyvuota kameros funkcija o naujai diegiamo ekrane rodomas QR kodas. iOS 11 Automatic Setup QR kodas
  5. Užveskite senojo įrenginio ekrane pasirodžiusį skenavimo langelį ant QR kodo rodomo diegiamame, naujame „iOS“ įrenginyje. iOS 11 Automatic Setup QR kodo skenavimas
  6. Įveskite seno įrenginio kodą naujame ir jei pageidaujate įveskite pirštų atspaudų informaciją bei įveskite savo „Apple ID“ slaptažodį
  7. Sekančiame žingsnyje galite rinktis ar atstatyti duomenis iš atsarginės duomenų kopijos ar įrenginį įdiegti „kaip naują“. Pasirinkite Jums tinkamą.
  8. „Express Settings“ skiltyje galite palikti esamus ar pakeisti į pageidaujamus „Find my iPhone“, geolokacijos ir anoniminio duomenų siuntimo „Apple“ nustatymus
  9. Tada seka „Apple Pay“ duomenų perkėlimas ir „Siri“ nustatymai

Viskas, dabar WiFi slaptažodžiai, įrenginio atrakinimo kodai ir panašiai perkelti į naują įrenginį.

Rašant šias eilutes „iOS 11“ dar tik beta 2 stadijoje todėl iki pasirodys galutinė „iOS 11“ versija, „Automatic setup“ žingsniai gali šiek tiek pasikeisti, tačiau esmė išliks ta pati. Tai naujas, gerokai greitesnis būdas nei atstatant duomenis iš „iCloud“, greitai įdiegti naują „iOS“ įrenginį, duomenis perkeliant iš senojo ir nevargstant su ilgų slaptažodžių suvedinėjimu iš naujo.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų