Kaip iš iOS 11 Public Beta grįžti prie stabilios iOS 10.3.2

Šiame straipsnyje rasite instrukcijas kaip grįžti prie stabilios „iOS“ versijos iš viešos „iOS“ beta (Public Beta) versijos.

Kai kurie nesiryžę savo „iOS“ įrenginiuose diegti programuotojams skirtos „iOS 11“ beta versijos, atradimų troškimo vedini, problemų ieškoti leidosi diegdami „iOS 11 Public Beta“. Nemaža dalis tokių nuotykių ieškotojų po poros dienų pradėjo gailėtis ryžęsi tokiam žingsniui dėl didelio kiekio klaidų (kaip ne kaip tai viena pirmųjų beta versijų), aplikacijų ir kai kurių funkcijų neveikimo…

Prieš grįžtant prie ankstesnės „iOS“ versijos reikėtų turėti omenyje, kad tų duomenų, kuriuos sukūrėte aukštesnėje „iOS“ versijoje ir išsaugojote kaip „iTunes backup’ą“ – grąžinti į ankstesnę „iOS“ versiją nepavyks.

Kaip iš „iOS 11 Public Beta“ grįžti prie „iOS 10.3.2“

Žemiau „Apple“ rekomenduojamas grįžimo prie ankstesnės „iOS“ versijos būdas.

  1. Pirmoje eilėje įsitikinkite, kad kompiuteryje įdiegta naujausia „iTunes“ aplikacijos versija ir jei ne įdiekite naujausią.
  2. Atstatymui jums prisireiks IPSW failo skirto jūsų įrenginiui. Atsisiųsti iš „Apple“ serverių jūsų įrenginiui skirtą IPSW failo versiją galite paspaudę ant atitinkamos nuorodos esančios po šia instrukcija
  3. Įrenginyje, kurį norite sugrąžinti į geresnius, ankstesnės „iOS“ versijos laikus išjunkite Find My iPhone funkciją. Tai padaryti galite atidarę Settings aplikaciją ir pasirinkę iCloudFind My iPhone ir perslinkę „Find My iPhone“ jungiklį į išjungimo poziciją bei įvedę „iCloud“ paskyros slaptažodį kai būsite paprašyti tai padaryti.
  4. Su „iOS“ įrenginiu komplektuojamu USB laidu pajunkite įrenginį prie kompiuterio ir įsitikinkite, kad „iTunes“ aplikacija atsidaro. (Jei „iTunes“ aplikacija automatiškai nestartavo – atidarykite ją rankiniu būdu ir įsitikinkite, kad ji „mato“ įrenginį)
  5. Aktyvuokite „iOS“ įrenginyje „atstatymo“ režimą (recovery mode) :
    1. „iPhone 6s“ ir ankstesnių „iPhone“ modelių savininkai bei grąžinantys ankstesnę „iOS“ versiją „iPad“ ar „iPod touch“ įrenginiuose „atstatymo“ režimui aktyvuoti: Paspauskite įrenginio į/išjungimo ir „Home“ mygtukus kartu ir laikykite juos nuspaudę. Neatleiskite nei kai įrenginys išsijungs, nei kai po kurio laiko jame pasirodys „Apple“ logotipas. Laikykite šiuos du mygtukus nuspaustus iki įrenginio ekrane pamatysite atstatymo ekraną - „iTunes“ piktogramą ir įrenginio pajungimo laidą. Tada galite mygtukus atleisti.
    2. jei norite grąžinti ankstesnę „iOS“ versiją „iPhone 7“ ar „iPhone 7 Plus“ – paspauskite ir laikykite nuspaudę garso sumažinimo ir įrenginio į/išjungimo mygtukus kartu. Nekreipkite dėmesio į tai kad ekrane rodoma garso mažėjimo animuota piktograma. Neatleiskite šių mygtukų nei kai įrenginys išsijungs, nei kai jis įsijungs ir ekrane pamatysite „Apple“ logotipą. Šiuos mygtukus atleiskite tik kai ekrane pasirodys įrenginio sistemos atstatymo ekranas su „iTunes“ piktograma ir „Lightning“ laidu.
  6. Atlikus aukščiau aprašytus veiksmus, kai „iTunes“ išvydo atstatymo režime esantį įrenginį, paspauskite:
    1. jei naudojate „Mac“ kompiuterį – paspauskite Alt ⌥
    2. jei naudojate „Winodws“ PC - paspauskite Shift ⇧
  7. ir laikydami nuspaustą klavišą klaviatūroje, „iTunes“ aplikacijos „Summary“ skirsnyje pelės žymekliu spragtelėkite per Restore iPxxx (iPhone/iPad/iPod touch) mygtuką
  8. Atsidariusiame failo atidarymo lange nurodykite į IPSW failą atsisiųstą antrame šios instrukcijos žingsnyje
  9. „iTunes“ pradės „iOS“ versijos žeminimo procesą įrenginyje. Leiskite „iTunes“ atlikti „iOS“ versijos pažeminimo darbą. Proceso metu „iOS“ įrenginio ekranas išsijungs ir įrenginys kelis kartus persikraus — nepertraukite šio proceso.
  10. Kai versijos pažeminimo veiksmai baigti — ekrane pamatysite standartinį, naujo įrenginio pasisveikinimą įvairiomis kalbomis ir galite pradėti konfigūruoti savo įrenginį ir jei reikia atstatyti jame duomenis iš su įdiegta „iOS“ versija suderinamos atsarginių duomenų kopijos.

Nuorodos „iOS 10.3.2“ IPSW failams atsisiųsti:

iPad
iPhone
iPod touch
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų