iOS 11 bus dalinimosi ekrano vaizdu bei stebėjimo kamerų naudojimo galimybė

Tema: iOS
„iOS 11“ beta 3 atsirado vienas mistinis mygtukas ir jei spėjimai teisingi, jo funkcionalumas gali būti įdomus ir nemažai kam naudingas.

„Apple“ programuotojams skirtos konferencijos „WDDC 2017“ metu, kompanija pademonstravo eilę naujų „iOS 11“ galimybių. Vienos tokių galimybių yra galimybė dalintis „iPhone“ ekrano vaizdu ir perduoti vaizdą iš „iPhone“ kameros.

„iOS 11“ beta 3 versijoje yra viena įdomi naujovė. Kupertino programuotojai apjungę, kol kas beveik nenaudingą „HomeKit“ ir „vaizdo vaizde“ funkciją. Kol kas ši funkcija neveikia ir yra tik ką išduodantis, žemiau „Screen Recording“ mygtuko esantis kitas – „Start Broadcast“ mygtukas. Dabar paspaudus „Start Broadcast“ mygtuką tiesiog įrašomas video siužetas į video galeriją. Tačiau, kai ši funkcija pradės veikti (tikėtina vėlesnėse beta versijose) viena iš galimų jos panaudojimų gali būti galimybė peržiūrėti vaizdus iš pajungtų stebėjimo video kamerų. Sumanių namų platforma leis nepaleidžiant specialių aplikacijų stebėti objektus. Kitas spėjimas būtų, kad ši funkcija veiks su tokiomis paslaugomis kaip „Facebook“ ar „YouTube“, kurios jau dabar leidžia perduoti vaizdą realiu laiku ir dalintis juo viešai.

Kai kurie ekspertai mano, kad ši funkcija bus „AirPlay“ dalis, tačiau „AirPlay“ jau turi panašią funkciją, tad papildomai diegti dar vieną tokią nėra prasmės.

iOS 11 (beta 3) Screen Recording ir Start Broadcast mygtukai
Žymos
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų