Gali būti, kad iPhone 8 burbulas stipriai išpūstas

Tema: iPhone

Didžiausią šurmulį susijusį su „iPhone 8“ kelia ne jo galimybės, korpuso spalvos ar ekrano dydis, o jo kaina.

„Apple“ deda visas išgales, kad surastų visas skyles pro kurias išteka slapta kompanijos informacija, didele dalimi susijusi su dar jos neišleistais produktais. Tačiau periodiškai į „paviršių“ iškyla naujos su dar neiškeistais „iPhone“ susijusios detalės.

Visa eilė pranašautojų „Apple“ tema, tame tarpe ir gerą reputaciją „Apple“ produktų ateities pranašavime pelnęs „KGI Securities“ analitikas Ming Chi Kuo teigia, kad kompanija 2017 metais planuoja išleisti tris naujus „iPhone“ modelius. Pirmieji du modeliai tai bus kiek patobulintos dabartinių „iPhone 7“ versijos: „iPhone 7s“ ir „iPhone 7s Plus“, o trečiasis - „žvaigždė“ – turės į plonesę kraštinę įspraustą OLED ekraną ir atitinkamai tobulesnį spalvų atkūrimą, belaidžio įkrovimo galimybę ir 3D kamerą veidų atpažinimui bei papildytai realybei.

Nors oficialios informacijos, tame tarpe ir kainos, apie „iPhone 8“ dar nėra, analitikai prognozuoja, kad naujo „iPhone“ kaina bus 1000 USD ir daugiau. Žinovų teigimu, „iPhone 8“ atidarys naują liukso klasės (matyt aukštos kainos dėka) „iPhone“ liniją. Pavyzdžiui daug metų save su „Apple“ technika siejantis John Gruber teigia, kad „iPhone 8“ kaina prasidės nuo 1 200 USD ir tai yra 550 USD daugiau nei pradinė „iPhone 7“ kaina. Tuo pačiu manoma, kad „iPhone 7s“ ir „iPhone 7s Plus“ kainodara išliks tokia pati, kokią turime dabar.

Kol kas neteko girdėti nieko, kas priverstų patikėti, kad naujasis „iPhone 8“ bus vertas tų pinigų ir „Apple“ marketingo specialistams, manau, bus didžiausias galvosūkis įtikinti žmones, kad šis telefono modelis yra vertas šios sumos. Aš nenoriu pasakyti, kad tai bus prastai parduodamas modelis. „Apple“ parduos jų milijonus – visada atsiras begalės tokių, kuriems tokia pinigų suma telefonui nepasirodys didelė. „Apple“ fanų ir lojalistų armija taip pat milžiniška ir tikrai daug kas norės įsigyti 10-ties metų sukakties proga išleistą „iPhone“ modelį. Man tik įdomu ką „Apple“ jame įdegs tokio, kas dar iki šiol neišplaukė į paviršių, kad „iPhone 8“ tikrai bus vertas tų 1200 USD (o Europoje ir dar daugiau – apie 1299 €)…

Daugelis analitikų ir „Apple“ reikalų žinovų teigia, kad „iPhone 8“ greičiausiai pasirodys ne rugsėjo, o spalio mėnesį.

Kalbant apie „iPhone 8“ gandus, Gordon Kelly – dar vienas gana patikimus „Apple“ gandus skleidžiantis veikėjas teigia, kad turi galutinius duomenis (CAD failus) leidžiančius spręsti apie „iPhone 8“ dizainą. Vienas įdomesnių šio dizaino elementų yra beveik dvigubai didesnis telefono į/išjungimo mygtukas. Manoma, kad šis mygtukas didesnis, nes jame bus įmontuotas pirštų atspaudų skeneris, panašiai kaip pas „Sony“.

Surenderintas iš CAD failo „iPhone 8“

Ko vargu ar verta to tikėtis naujuose „iPhone“, nors būtų smagu…

  1. Belaidis įkrovimas bent pusės metro atstumu
  2. Akumuliatoriaus be vargo atlaikančio bent porą intensyvesnio darbo dienų. 3 000mAh akumuliatoriai dabar jau galima sakyti standartiniai ir koks 3 500mAh akumuliatorius naujame „iPhone“ tikrai nepamaišytų - velniop tą begalinį telefono ploninimą.
  3. Safyro kristalais padengto ekrano
  4. Galingesnio GSM modemo modulio, nes dabartiniai ganėtinai paliegę (ypač „iPhone 7“)
  5. Sumanesnės Siri suprantančios sudėtingesnes komandas-algoritmus, jau nekalbant apie lietuviškai suprantantį asistentą
  6. USB Type-C jungties vietoje Lightning

Koks turėtų būti „iPhone 8“, kad negailėdami už jį paklotumėte 1 200 € ir daugiau?

Žymos
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 7 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Tam, kad mokėčiau už iPhone 1300€ ir daugiau, jis turi būti išties super inovatyvus ir, tarnausiantis bent 4-5 metus :D
    To, tikrai nebus, tad...

  2. Mano 5 irgi laukia jubiliejinio keitimo, viskas būtų gerai, bet akumuliatorius tai jau išsikvėpęs

  3. Kazkas pasidare ir neleidzia nuotrauku paziureti kai buna isjungtas internetas, jas tiesiog rodo susiliejusias ir apacioj meta sauktuka! Ar zinot kas tai per problem???

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų