Apple išleido operacinių sistemų atnaujinimus

„Apple“ atnaujino savo operacinių sistemų versijas ir išleido atnaujintą „iTunes“ aplikacijos versiją.

„Apple“ išleido „iOS 10“ operacinės sistemos atnaujinimą „iOS 10.3.3“, kurios naudotojams žada geresnį sistemos našumą ir stabilumą. Informacijos apie naujas funkcijas šioje „iOS“ versijoje nėra, bet ištaisyta eilė saugumo spragų „Contacts“, „Messages“, „Safari“, pranešimuose ir t.t. Jei naudojate Wi-Fi savo „iPhone“, šis atnaujinimas jums gali būti svarbus, nes „iOS 10.3.3“ versijoje „Apple“ ištaisė klaidą, kuri slėpėsi Wi-Fi chipsete. Išnaudodami šią klaidą, piktai nusiteikę programišiai gali nuotoliniu būdu „užvaldyti“ įrenginį kai šis ieško Wi-Fi signalo prisijungimui. Tad jei visada laikote Wi-Fi įjungtą – geriau šį atnaujinimą įdiegti, nes pikti programišiai visada ieško pažeidžiamų vietų sistemose ir neatnaujintos sistemos jiems tampa paprastu taikiniu[1].

„watchOS 3.2.3“ atnaujinimo, kurį išmanių „Apple“ laikrodžių naudotojai įdiegti turi per „iPhone“ informacijoje neminimas joks naujas funkcionalumas, tik geresni įspūdžiai ir našesnis operacinės sistemos darbas.

Naujoje „tvOS 10.2.2“ versijoje kompanija ištaisė klaidas, pagerino sistemos veikimo spartą ir saugumą.

Atnaujintoje „macOS Sierra“ 10.12.6 versijoje „Apple“ ištaisė klaidą dėl kurios kai kurie vartotojai negalėjo prisijungti per SMB„Finder“ aplikacijos. Kompanija tai pat ištaisė klaidą dėl kurios „Xsan“ klientas perkeliant failą „Quantum StorNext“ failų sistemoje galėjo staiga persikrauti. Naujoje „macOS“ versijoje, anot „Apple“ stabiliau veiks ir „Terminal“ aplikacija.

Išleidusi naujesnę „macOS Sierra 10.12.3“ versiją „Apple“ išleido ir atnaujintą „iTunes“ aplikaciją, kurioje taip pat nėra didelių pasikeitimų, o tik pagerintas aplikacijos darbo našumas. „Apple“ išleido ir „Windows“ skirtą „iTunes“ aplikacijos atnaujinimą 12.6.2.


  1. Šią klaidą savo „Android“ operacinėje sistemoje „Google“ užtaisė liepos 5 dieną. Ši saugumo spraga buvo eilėje „Android“ įrenginių pagamintų tokių kompanijų kaip HTC, „Samsung“, LG ir t.t. ir čia aš su gailesčiu pagalvojau apie „Android“ naudotojus, nes šis atnaujinimas pasieks tik labai nedidelę jų dalį  ↩

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų