Savaitės naujienų apžvalga: 23-a 2017 metų savaitė

23-tos 2017 metų savaitės naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ar pigiau platinamų, „iOS“ įrenginiams ir „Mac“ kompiuteriams skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • Po „WWDC 2017“ Apple išleido naują „Xcode“ versiją 8.3.3. Ši versija palaiko Swift 3.1 ir turi iOS 10.3, watchOS 3.2, tvOS 10.2 ir macOS Sierra 10.12 SDK. Xcode 8.3.3 papildytas 10,5 colio „iPad Pro“ vartotojo sąsajos palaikymu.
  • Apple išplėtė viešo beta testavimo programą ir dabar be „iOS 11“ ir „macOS High Sierra“ leis norintiems išbandyti ir „tvOS 11“.
  • Nors „WWDC 2017“ truko dvi su puse valandos ir panašu, kad Apple skubėjo pranešti kiek įmanoma daugiau – ne visas naujienas išgirdome konferencijos pristatymo metu. Kai kurias, nutylėtas naujienas aprašiau čia ir čia, tačiau tokių nepaminėtų naujienų yra daugiau. Viena jų, kuriai gal neverta skirti atskiro straipsnio, yra 35 € kainuojantis odinis „Apple Pencil“ dėklas.
    Odinis „Midnight Blue“ spalvos „Apple Pencil“ dėklas.
  • Apple sumažino 2TB „iCloud“ saugyklos kainas nuo 19,99 €/mėn iki 9,99 €/mėn. Kompanija sako, kad 1TB planą įsigiję iki birželio 5 dienos automatiškai bus perkelti į 2TB planą.
  • Nors kalbėti apie „iOS 11“ našumą dar labai anksti, o ir lyginti beta versiją su galutine nelabai tinkama, tačiau nekantriems keli „iOS 11“ ir „iOS 10.3.2“ greičių palyginimai „iPhone 6s“, „iPhone 6“ ir „iPhone 5s“.
  • „Apple Store“ pasirodė antroji, kultinio žaidimo-galvosūkio „Monument Valley 2“ versija.
  • Tikriausiai ne vienas stebėjęs „WWDC 2017“ atkreipė dėmesį į „Space grey“ spalvos klaviatūrą ir „Magic Mouse“, kai buvo pristatomas naujasis „iMac Pro“ ir pagalvojo, kad visai smagu būtų tokias turėti. Deja, bet panašu, kad atskirai šie tamsūs Apple priedai parduodami nebus ir juos turės tik „iMac Pro“ savininkai. Žinoma, labai galimas dalykas, kad po kurio laiko jie pasirodys pardavime „eBay“ ar panašiose internetinėse parduotuvėse už gerokai aukštesnę, nei daugelis mūsų sutiktų mokėti kainą.
  • Apple išleido „Safari Technology Preview“ 32-ą versiją.
  • „Reuters“ praneša, kad Apple stengdamasi pagreitinti „iPhone“ remonto procesą, 400-uose serviso centruose 25-ose šalyse ruošiasi įdiegti savo mitines „Horizon“ mašinas, skirtas keisti „iPhone“ ekranus ir atlikti kitus telefonų remonto darbus.
  • Pranešime investuotojams „RBC Capital Markets“ praneša, kad high-end’inio „iPhone 8“ išleidimas vėluos 1–2 mėnesiais. Tai nėra koks nors naujas gandas, jis antrina anksčiau tą patį skelbusiems „Cowen and Company“, KGI ir „Brian White“ analitikui Drexel Hamilton.
  • Šią savaitę, žinomas kaip nemažai pasitvirtinusių su „iPhone“ susijusių gandų skleidėjas, dizaineris Benjamin Gaskin paskelbė dviejų nežinomų telefonų schemas. Manoma, kad tai jau pradėtų gaminti „iPhone 8“ ir modifukuoto „iPhone 7s Plus“ brėžiniai.
    Gandai: „iPhone 8“ (viršuje) ir modifikuoto „iPhone 7s Plus“ (apačioje) brėžiniai
  • „Amazon“ siūlomų „Amazon Drive“ paslaugų sąraše nebeliko neribotos vietos kompiuterinių debesų paslaugos. Dabar daugiausiai vietos suteikianti paslauga yra 30TB už 1799,70 USD metams.
  • Kinijoje sulaikyti 22 asmenys prekiavę Apple įrenginių naudotojų duomenimis. Piktadariai – marketingo kompanija užsiiminėjusi Apple produktų platinimu, turėjo prieigą prie duomenų bazės, kurioje buvo surašyti telefono numeriai ir „Apple ID“. Juodojoje Kinijos rinkoje šie duomenys buvo pardavinėjami po 10–180 juanių (1,3–10,5 €) už vieno naudotojo duomenis. Remiantis surinktais duomenimis, per visą laiką piktadariai pardavė duomenų už 50 mln. juanių (6,56 mln. €). Kol kas nėra aišku ar Apple naudotojų duomenimis buvo prekiaujama už Kinijos ribų.
  • 80-tų praeito šimtmečio viduryje - 90-tų pradžioje Apple manė, kad rūbų su jos atributika gamyba taip pat gali būti perspektyvus dalykas. Kai kurie tų laikų reliktai išliko iki šių dienų ir „Heritage Auctions“ dėka dabar kompanijos darbuotojams skirtus sportbačius su Apple logo galima įsigyti aukcione, tiesa pradinė kaina kiek aukštoka - 15 000 USD. „Heritage Auctions“ ekspertai teigia, kad tikroji šių sportbačių poros vertė yra 30 000 USD.
    „Heritage Auctions“ dėka dabar sportbačius su Apple logo galima įsigyti aukcione, tiesa pradinė kaina kiek aukštoka - 15 000 USD
  • Nuo penktadienio, kartu su Taylor Swift albumo „1989“ dešimties milijonų kopijų pardavimo paminėjimu, pranešama, kad šios pop-dievaitės muzikos bus galima klausytis ir kituose srautinės muzikos paslaugose, kitaip tariant Apple ir jos „Music“ prarado vieną naudingesnių privalumų.
  • Reikia pripažinti, kad Apple prezentacijos vis dar geriausiai parengtos prezentacijos pasaulyje. Palyginkite tai su Google.

Laikinai nemokamai ar pigiau platinamos iOS ir macOS aplikacijos

iOS žaidimai

taikomosios iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų