Savaitės naujienų apžvalga: 21-a 2017 metų savaitė

21-tos 2017 metų savaitės naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ar pigiau platinamų, „iOS“ įrenginiams ir „Mac“ kompiuteriams skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • „Apple Park“ prietemoje.
  • „Žinovai“, pastebėję kameromis apkabinėtą „Lexus RX450h“ teigia, kad Kalifornijos Palo Alto mieste „Apple“ testuoja savaeigių automobilių sprendimus.
  • „Apple“ sukūrė naują interneto svetainę/puslapį, kur bando įtikinti „Android“ naudotojus pereiti prie „Apple“ technikos naudojimo.
  • Pagaliau „Apple“ ir „Nokia“ užkasė karo kirvius ir sugebėjo susitarti penkis mėnesius trukusioje patentų kovoje. Ankstesnė patento licencija tarp šių kompanijų baigėsi pernai, tad abi pusės nusprendė kreiptis į teismą. „Nokia“ kaltino „Apple“ dėl technologijų patento pažeidimo, savo ruožtu „Apple“ atsikirto, kad Suomijos mobiliųjų telefonų gamintoja už patento pratęsimą užsiprašė per didelės sumos. Kompanijos sutarė, kad „Nokia“ toliau teiks „Apple“ savo tinklo infrastruktūros produktus („Wall Street’o“ vilkai mano, kad „Apple“ duomenų centruose bus naudojami „Nokia“ maršrutizatoriai) bei paslaugas, tuo tarpu „Apple“ savo mažmeninėse ir internetinėse parduotuvėse prekiaus „Nokia“ gaminamomis, „Withings“ prekinio ženklo prekėmis, kurios buvo iš „Apple Store“ ir internetinių kompanijos parduotuvių buvo pašalintos prasidėjus patentų ginčui.
  • Du kartus metuose, „Apple“ skelbia informaciją kiek kartų į ją buvo kreiptasi iš įvairių institucijų (dažniausiai teisėsaugos) su prašymais pateikti jos įrenginių naudotojų duomenis ir kiek tokių prašymų patenkinta. Lentelėje yra ir Lietuva – su viena užklausa prieigai prie dviejų įrenginių ir ši užklausa buvo patenkinta 100%. Visą ataskaitą peržiūrėti galite čia.
  • Pranešama, kad „Apple“ planuoja testuoti sekančios kartos 5G duomenų perdavimo greičius.
  • „Samsung“ stiliaus apsauga :) Programišiai, skaitmeninio fotoaparato ir „Samsung“ lazerinio spausdintuvo pagalba apgavo „Samsung Galaxy S8“ akių rainelės apsaugą.
  • Internete pasirodė neva „iPhone 8“ nuotraukos, kuriose „Touch ID“ yra ant telefono nugarėlės. Fui…
  • Seras Jony Ive paskirtas Karališkos menų kolegijos rektoriumi. Šias pareigas jis pradės eiti nuo 2017 metų liepos.
  • „Apple“ patvirtino, kad birželio 5 dieną vyksiančią WWDC 2017 prezentaciją bus galima stebėti internetu.
  • „Apple“ video „Ar mano iPhone tiki reinkarnacija?“ skirtas parodyti, kad kompanijai rūpi aplinka ir jos išsaugojimas.
  • Kalbama, kad „Apple“ įdarbino „New York Magazine“ žurnalo ikona buvusią redaktorę Lauren Kern, pirmąja „News“ aplikacijos vyr. redaktore. Lauren „LinkedIn“ paskyroje vis dar rašoma, kad ji dirba „New York Magazine“.
  • Britė papasakojo kaip Mančesterio arenoje įvykdyto teroro akto metu, „iPhone“ ją išgelbėjo. Būdama visai netoli sprogimo vietos, ji kalbėjo telefonu kai sprogo bomba. Viena skeveldra pataikė į 45-erių metų moters koją, kita į pilvą, o nuo trečios pataikymo į moters žandą ją apsaugojo „iPhone“. Teroro aktas įvykdytas naktį iš pirmadienio į antradienį Mančesterio arenoje iš karto pasibaigus ten vykusiam Amerkos pop žvaigždės Ariana Grande koncertui. Nuo teroristo-savižudžio susprogdintos bombos žuvo 22 žmonės, 75 buvo sužeisti iš kurių 23-jų būklė kritinė.
  • Penktadienį „Apple“ pasakė, kad ji pasiruošusi bendradarbiauti su Prancūzijos pareigūnais tiriančiais „EgyptAir“ lėktuvo 2016 gegužės 19 dieną skridusio iš Paryžiaus į Kairą reisu 808 ir dingusio iš radarų jam skrendant virš Viduržemio jūros. Šio lėktuvo katastrofoje žuvo 66 žmonės. Duodami interviu „Le Parisien“ „Apple“ atstovai teigė, kad jie nežinojo, jog šio lėktuvo katastrofa siejama su jų kompanijos įrenginiais. Tyrėjai mano, kad lėktuvo kapitonas lakūnų kabinoje pajungė „iPhone 6s“ ir „iPad mini 4“ ne į tą rozetę, ko pasekoje šios rozetės laidai pradėjo kaisti ir tapo gaisro lėktuve priežastimi. Prieš nukrisdamas lėktuvas 37 000 pėdų aukštyje pasisuko 90˚ į kairę, tada apsisuko 360˚ ir pradėjo kristi.

Laikinai pigiau ar nemokamai platinamos iOS ir macOS aplikacijos

iOS žaidimai

taikomosios iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų