Kaip iOS įrenginiuose klausytis YouTube turinio foniniame režime

Vargu ar ką nustebinsiu pasakydamas, kad „YouTube“ galima rasti nenusakomus klodus naudingos ir įdomios informacijos bei tiek muzikos, kad neužtektų kelių gyvenimų ją perklausyti nieko kito nedarant, o tik klausantis muzikos iš „YouTube“.

Nors daugeliui „YouTube“ asocijuojasi su video, tačiau šiame tinkle yra pakankamai daug turinio, kurį galima ir tik klausyti, ir nebūtinai tai yra muzika. Bėda ta, kad standartinis „YouTube“ klientas neleidžia juo naudotis foniniame režime. Tiesa, egzistuoja keli būdai leidžiantys „YouTube“ turinį klausyti foniniame režime.

Oficialus „YouTube“ būdas

Standartinė „YouTube“ aplikacija puikiai sugeba veikti ir foniniame režime, tačiau ši funkcija prieinama tik „YouTube RED“ paslaugos prenumeratoriams, kuri ne tik yra sąlyginai brangi (kainuoja 9,99 USD mėnesiui), bet ir nėra prieinama daugelyje šalių („YouTube RED“ gali naudotis: Australijos, P. Korėjos, Meksikos, Naujosios Zelandijos ir žinoma JAV gyventojai).

„YouTube RED“ paslaugą, apsimetus vienu iš aukščiau paminėtų šalių gyventojų bei jungiantis prie paslaugos iš tos šalies tinklų mėnesį galima išbandyti nemokamai, tačiau aukšta kaina, bei poreikis kaskart visaip kreivai jungtis ją daro nepatrauklią.

Daugiau funkcionalumo už mažiau pinigų

Vietoje nemažai kainuojančios ir Lietuvoje oficialiai neprieinamos „YouTube RED“ prenumeratos paslaugos, galima rinktis „App Store“ esančią ir pigiau kainuojančią „Pro Tube“ aplikaciją.

Už 4,49€ vienkartinį mokestį (tokia standartinė „Pro Tube“ aplikacijos kaina) turėsite aplikaciją su kompaktiškesne naudotojo sąsaja, ekrane talpinančia daugiau informacijos nei tai sugeba padaryti oficiali „Google“ sukurta aplikacija. „Pro Tube“ turi kokybės pasirinkimo galimybę (3G/LTE ir Wi-Fi), pradinio ekrano nustatymą, saugią paiešką, galima keisti atkūrimo greitį (kas patogu klausantis paskaitų ar webinarų medžiagą). Aplikacijoje taip pat yra puikus, „iPhone“ naudotojams patiksiantis horizontalus režimas ir žinoma – aplikacija veikia foniniame režime.

Ko gero vienintelis aplikacijos trūkumas yra tas, kad aplikacijoje peržiūrėtų video sąrašas nesinchronizuojamas su „YouTube“ paslauga ir atsidarę originalią „YouTube“ aplikaciją ar prie paslaugos prisijungę iš kompiuterio – peržiūrėtų aplikacijoje video nematysite peržiūrų sąraše.

Nemokamai su offline režimu

Nemokama „NetTube“ aplikacija skirta naudoti kaip „YouTube“ muzikinis grotuvas. Aplikacija nenustebins savo galimybėmis ir naudotojo sąsaja, bet turi vieną išskirtinę funkciją – galimybę klausytis „YouTube“ turinio neprisijungus prie interneto. Joje taip pat nėra galimybės keisti nustatymus.

Tiesa, kaip ir daugelis nemokamų aplikacijų – ši taip pat kupina reklamos, kurios išvengti galima nebent atsijungus nuo interneto.

Paprasta ir patogu

„Tube Master“ – dar viena paprasta ir patogi aplikacija skirta tiems, kas mėgsta klausytis „YouTube“ turinio (žinoma, joje galima „YouTube“ turinį ir žiūrėti).

Aplikacijoje yra surinkta įvairiausių „Top’ų“, rinkinių ir grojaraščių. Joje galima kurti savo grojaraščius ar perklausyti kitoms šalims skirtus „Top’us“.

Aplikacijoje veikia PIP (paveikslėlio paveikslėlyje) režimas, aplikaciją galima valdyti braukiant pirštu per ekraną (prasukimas ir garsas) bei palaikomas foninis režimas.

VOX

Viena geresnių, trečių šalių „iOS“ platformai sukurtų aplikacijų-grotuvų VOX, puikiai atkuria ir „YouTube“ turinį. Tiesa, aplikacijoje nėra galimybės vykdyti paieškos „YouTube“ tinkle, tačiau klausytis „YouTube“ turinio vis tik įmanoma.

Norint VOX klausytis „YouTube“ turinio, reikėtų atlikti šiuos veiksmus:

  1. Atidaryti „YouTube“ palaikančią aplikaciją (galima standartinę)
  2. Surasti arba sukurti savo tinkamą grojaraštį (muzikos, audio knygų ir t.t.)
  3. Paspaudus ant … piktogramos pasirinkti dalinimosi (share) funkciją (priklausimai nuo naudojamos aplikacijos share funkcija gali būti aktyvuojama aplikacijoje numatytais būdais
  4. Nukopijuoti nuorodą dalinimuisi (share)
  5. Atidarius VOX aplikaciją pamatysite funkciją leidžiančią klausytis grojaraščio iš nukopijuotos nuorodos.

Visų VOX privalumų vardinti tikriausiai nė neverta, nes tai pati populiariausia, trečių šalių aplikacija-grotuvas „iOS“ įrenginiams. Joje įdiegtas galingas ekvalaizeris, patogi ir patraukli naudotojo sąsaja bei valdymas ir, žinoma – aplikacija palaiko foninį režimą.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų