iPhone vis dar populiariausias išmanus telefonas pasaulyje

Analitikų surinktais duomenimis, praėjusio ketvirčio metu „iPhone 7“ ir „iPhone 7 Plus“ buvo populiariausi išmanūs telefonai pasaulyje ir išsaugojo „iPhone“, kaip populiariausio telefono, vardą.

Nors „Android“ dominuoja pasaulyje, jei kalbėsime apie išmaniems mobiliems telefonams skirtas operacines sistemas, tačiau „iPhone“ išlieka populiariausiu išmaniu telefonu.

„Strategy Analytics“ paskelbė, kad praėjusio ketvirčio metu „Apple“ pardavė 21,5 milijono „iPhone 7“. Antroje vietoje „iPhone 7 Plus“ – 17,4 mln. vienetų.

„Puikus, vartotojui draugiškas dizainas, gerai palaikomos aplikacijos ir gerai išvystytas prekybos tinklas užtikrino stiprias lyderio pozicijas “iPhone 7”“, - teigia Juha Winter iš „Strategy Analytics“. Didesnį ekraną turintis ir kiek brangiau kainuojantis „iPhone 7 Plus“, kurio per kovo mėnesį pasibaigusį ketvirtį „Apple“ pardavė daugiau nei 17 mln. vienetų užima antrą vietą pasaulyje pagal populiarumą ir yra užsikovojęs 5% pasaulio rinkos. Pirmoje vietoje esantis „iPhone 7“ turi 6% pasaulio mobilių telefonų rinkos.

Trečioje vietoje, po „iPhone 7“ ir „iPhone 7 Plus“ stipriai atsilikdamas įsitaisė kiniečių OPPO R9s, ketvirtoje ir penktoje vietose 2016 metų laidos „Galaxy J3“ ir „Samsung Galaxy J5“.

2017 metų 1-o ketvirčio populiariausių mobilių telefonų top 5 ir užimama rinkos dalis. Šaltinis: Strategy Analytics
Šaltinis: Strategy Analytics

Savo paskutinio ketvirčio finansinėje ataskaitoje „Apple“ paskelbė, kad ketvirčio metu pardavė 50,7 milijonų „iPhone“, tačiau kompanija neišskaidė kiek kokių modelių yra šiame skaičiuje. Konferencijos metu, „Apple“ vadovas Tim Cook sakė, kad „iPhone 7 Plus“ pardavimai viršijo kompanijos lūkesčius – ypač Kinijoje.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų