Savaitės naujienų apžvalga: 17-a 2017 metų savaitė

17-os 2017 metų savaitės naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ar pigiau platinamų, „iOS“ įrenginiams ir „Mac“ kompiuteriams skirtų aplikacijų savaitės rinkinys

  • Internete pasirodė neva „gyvo“ “iPhone 8“ nuotraukos. Jei tai tiesa, tai „iPhone“ priekis ir galas stikliniai, ir ačiū dievams, pirštų atspaudų skaitytuvas ne nugarinėje telefono pusėje.
  • Vis dažniau internete pasirodo informacijos, kad „iPhone 8“ nepasirodys rugsėjį, kaip daugelis to tikisi ir pasirodys tik spalį-lapkritį.
  • „Apple“ išplatino registruotiems programuotojams skirtas, ketvirtas „tvOS 10.2.1“, „iOS 10.3.2“, „watchOS 3.2.2“ ir „macOS 10.12.5“ beta versijas, o svaitės gale ir „iOS 10.3.2“ beta 5 skirtą tiek programuotojams, tiek ir viešiems beta testuotojams.
  • „Apple“ išsiuntinėjo jos „App Store“ aplikacijas reklamuojantiems informacija, kad nuo gegužės 1 dienos sumažina išmokas nuo 7% iki 2,5%.
  • „Apple“ savo žemėlapių aplikacijoje Paryžių, papildė viešojo transporto informacija. Saudo Arabijos ir JAE žemėlapius kompanija papildė situacijos keliuose informacija.
  • „Apple“ savo netoli savo duomenų centro Oregono valstijoje, Prineville planuoja įdiegti 200 megavatų vėjo jėgainę.
  • „Bloomberg“ rašo, kad „Apple“ įdarbino buvusį NASA darbuotoją Jeff Norris, kuris Nacionalinėje kosmoso ir aeronautikos administracijoje buvo papildytos ir virtualios realybės guru. Manoma, kad „Apple“ jis užsiiminės ta pačia veikla.
  • „ABC7 News“ pranešė, kad Corte Madera’oje, Kalifornija įsikūrusi „Apple Store“ jau antrą kartą per kelis mėnesius apvagiama. Policijos duomenimis, šį kartą vagys iš parduotuvės išnešė „iPhone“, „iPad“ ir „Mac“ už 24 000 USD. Visi pavogti įrenginiai buvo skirti parduotuvės ekspozicijai. Lapkričio mėnesį toje pačioje parduotuvėje vagys išsinešė įrangos už 35–40 000 USD.
  • Pirmo metų ketvirčio metu pastebėtas tiek rekordinis mobilių programėlių atsisiuntimo skaičius, tiek ir parduotų aplikacijų atneštas pelnas. Tiesa abu šie dalykai nėra pas vieną kompaniją. „Apple“ tradiciškai uždirbo daugiau pinigų, o Google „išplatino“ daugiau aplikacijų, tačiau turint omenyje, kad tai komercinės įmonės, pinigai ko gero svarbesnis faktorius, nei veltui išdalinti „resursai“.

  • Penktadienį, PLC „Panorama“ duris atvėrė didžiausia Baltijos ir Rytų Europos šalyse „Apple Premium Reseller“ statusą turinti, gerai Lietuvos „Apple“ technikos mylėtojams žinomos kompanijos „iDeal“ parduotuvė. Plačiau apie tai skaitykite čia.
  • „CheckPoint“ ekspertai aptiko bjaurų „Mac“ kenkėją, kuris naudoja „Apple Developer“ sertifikatą ir tokiu būdu gali apgauti „Gatekeeper“. Jo taip pat neaptinka ir daugelis antivirusinių aplikacijų.

iOS ir macOS aplikacijos ir žaidimai

Laikinai pigiau ar nemokamai platinamos „iOS“ ir „macOS“ aplikacijos

iOS žaidimai

taikomosios iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų