Kelionė laiku atgal į juodai-baltą Mac naudotojo sąsają

Mac

Prieš 25 metus „Apple“ išleido tai, ką kai kurie žmonės mano esant labiausi elegantiška kompiuterio naudotojo sąsaja.

„Apple System 7“ – „MacOS 7.0.1“ naudotojo sąsaja senstelėjo, tačiau išsaugojo tam tikrą savo žavesį ir dabar, „Internet Archive“ dėka, galima kai kam iš mūsų prisiminti, o kai kuriems pirmą kartą išbandyti senos operacinės sistemos magiją naudojant dabartiniuose kompiuteriuose įdiegtą interneto naršyklę.

Juodai-balta naudotojo sąsaja buvo paprasta, tačiau galingas įrankis leidžiantis bet kam naudoti tokias aplikacijas „Microsoft Word“, „BBEdit Lite“, „HyperCard“, „Microsoft Excel“, „Pagemaker“, „MacDraw“ ar „MacPaint“. „System 7“ buvo svarbi ne tik savo paprastumu, bet it istorine svarba.

„Internet Archive’s emulator“ dėka galite išbandyti ne tik tuo metu tuo metu populiarias aplikacijas, bet ir pažaisti žaidimus, tokius kaip „Risk“, „Cannon Fodder“ ir „Shufflepuck“. Galite emuliatorių net pasileisti pilno ekrano režimu, kas leis labiau įsijausti į to laiko dvasią.

„Apple System 7“ – „MacOS 7.0.1“ naudotojo sąsaja

Koks šio emuliatoriaus tikslas, matyt be nostalgijos jis dar suteikia galimybę įvertinti ir tuos kompiuterius, kuriuos naudojame dabar.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų