Savaitės naujienų apžvalga: 12-a 2017 metų savaitė

12-os 2017 metų savaitės naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ar pigiau platinamų bei naujų „iOS“ įrenginiams ir „Mac“ kompiuteriams skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • „Microsoft“ sukūrė įrankį skirtą padėti „Mac“ naudotojams nutarusiems persimesti į „Windows“ pasaulį migruoti duomenis iš „Mac“ kompiuterio į PC. Įrankis vadinasi „Mac to Surface Assistant“
  • Junginės Karalystės gyventojas žuvo po to kai maudėsi vonioje ant krūtinės pasidėjęs krautis pajungtą „iPhone“. 32-mečio Richard Bull mergina jį rado grįžusi namo. Pradžioje pamačiusi jį ji pagalvojo, kad šis buvo užpultas, taip atrodė jo kūnas. Atvykę paramedikai nieko padėti vyrui nebegalėjo ir konstatavo jo mirtį.
  • „Apple“ išplatino programuotojams skirtas „macOS 10.12.4“ beta 8, „watchOS 3.2“ beta 7.
  • Pastaruosius 10 metų, „Apple“ nemokėjo jokių mokesčių Naujojoje Zelandijoje. „Apple“ teigia, kad 37 mln. USD mokesčių už parduotas prekes Naujojoje Zelandijoje kompanija sumokėjo Australijos mokesčių inspekcijai.
  • Apple pradėjo prekybą specialaus leidimo iPhone 7 ir iPhone 7 Plus (PRODUCT)RED telefonais. Dalis pinigų gautų pardavus „Apple“ „(PRODUCT)RED“ produktus skiriama globaliam kovos su AIDS fondui. Tiesa (PRODUCT)RED „iPhone“ kainuoja apie 100€ brangiau nei jų kitų spalvų broliai ir seserys. Kompanija taip pat nutraukė prekybą „iPad Air 2“, kuriuos pakeitė tiesiog pigiau kainuojančiu „iPad“. Matyt, kompanija tiki, kad pigesnis, o ne galingesnis padės jiems paspartinti planšetinių kompiuterių pardavimus.
  • JAV korporacija „Apple Inc.“ Valstybiniam patentų biurui pateikė protestą dėl „Guandong Apple industrail Co“ (Kinija) tarptautinio prekių ženklo „Apple“, kurio apsauga išplėsta ir į Lietuvą. Protestas buvo patenkintas. „Apple Inc.“ ES yra įregistravusi tiek žodinį ženklą „Apple“, tiek vaizdinį (prakąstas obuolys). Užprotestuotas buvo žodinis „Apple“ ženklas. „Apple Inc.“ yra įsiregistravęs savo ženklus labai plačiai – veikiausiai visoms įmanomoms prekių ir paslaugų grupėms. Todėl, neabejotina, kad kažkam įregistravus šį prekės ženklą netrukus bus sulaukta korporacijos protesto. „Apple“ savo ženklą Lietuvoje įregistravo 1995 metais ir ši registracija galioja iki 2025–ųjų.
  • Nuo antradienio keliaujantys į JAV iš 10 oro uostų 8-ose šalyse (daugumoje atvejų iš musulmoniškų šalių) negalės su savimi, lėktuvo salone turėti „iPad“, nešiojamų kompiuterių ar bet kokių elektroninių įrenginių didesnių nei išmanusis telefonas. Jei į JAV keliaujate iš Egipto, Jordanijos, Kuveito, Moroko, Kataro, Saudo Arabijos, Turkijos ar JAE skirsdami „Egypt Air“, „Emirates“, „Etihad Airways“, „Kuwait Airways“, „Qatar Airways“, „Royal Air Maroc“, „Royal Jordanian Airlines“, „Saudi Arabian Airlines“ ar Turkijos oro linijomis ir su savimi lėktuvo salone norite turėti „iPad“ ar „MacBook“ – jums greičiausiai nepasisekė, praneša The Washington Post“.
  • „Apple“ išleido „iTunes 12.6 versiją.
  • „IHS Markit“ paskelbė pernai metų 350-ties išmanių telefonų pardavimų duomenis. Džiugu, kad daugiausiai pernai metais parduota „Apple“ telefonų, o būtent „iPhone 6s“.Geriausiai parduodamas „Samsung“ telefonas „Galaxy S7 Edge“ užėmė 5 vietą.
  • „Apple“ įsigijo populiarią automatizacijos aplikaciją „Workflow“. Sandoio suma neskelbiama.
  • WSJ praneša, kad po 4–6 savaičių „Apple“ pirmą kartą pradės „iPhone“ surinkimą Indijoje, Bangalore. Pradžioje tai bus „iPhone 6“ ir „iPhone 6s“ modeliai, o po trijų mėnesių ir „iPhone SE“. Sakoma, kad gamyba Indijoje, „Apple“ leis sumažinti „iPhone“ kainas maždaug 100 USD.
  • „Apple“ patentas, kuriame aprašoma, kaip „iPhone“ gali tapti nešiojamo kompiuterio branduoliu.

  • Prieš 16 metų, 2001 metų kovo 24 dieną, Apple išleido pirmąją OS X 10.0 operacinės sistemos versiją. OS X kodiniu pavadinimu Cheetah (gepardas) pradėjo visiškai naują Apple operacinių sistemų kartą. OS X 10.0 turėjo visą eilę patobulinimų, kurių vienas buvo visiškai nauja, OS 9 eros pabaigą ženklinanti „Aqua“ vartotojo sąsaja.

iOS ir macOS aplikacijos

iOS žaidimai

taikomosios iOS aplikacijos

naujos iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

naujos macOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų