Savaitės naujienų apžvalga: 11-a 2017 metų savaitė

11-os 2017 metų savaitės naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ar pigiau platinamų bei naujų „iOS“ įrenginiams ir „Mac“ kompiuteriams skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • Taip, greičiausiai, nebus, tačiau kartais visais magu pasižvalgyti po konceptus. Šį kartą keli „iOS 11“ konceptai.
  • Pasirodė nauja „Apple“ reklama. Šį kartą kompanija reklamuoja žinučių „lipdukus“. Tiesą pasakius, nežinau kaip su reklamos gerumu, nes ji man man tuos sticker’ius parodo, kaip suerzinti galintį, o gal net ir tam skirtą priedą.
  • Dabar mobilūs telefonai tokie galingi, kaip neperseniausiai buvę kompiuteriai ir gali puikiai „pavežti“ kompiuteriams skirtas operacines sistemas (kad ir dvi vienu metu).
  • „Apple“ išleido programuotojams skirtas „iOS 10.3“, „tvOS 10.2“, „watcOS 3.2“ ir „macOS 10.12.4“ beta 6. ketvirtadienį pasirodė ir beta 7 „macOS 10.12.4“ bei „iOS 10.3“ versijos.
  • Nežinomi programišiai vėl internete patalpino daigiau ir mažiau apsirengusių garsenybių nuotraukas. Šį kartą tai Emma’os Watson ir Amanda Seyfried nuotraukos.
  • Pasirodžius „iOS 11“ gali nutraukti maždaug 187 000 aplikacijų egzistavimą. Atidarant 32-ų bitų aplikacijas „iOS 10.3“ beta ekrane pasirodo pranešimas informuojantis, kad „ši aplikacija neveiks sekančioje iOS versijoje ir jos kūrėjai ją turi atnaujinti idant pagerinti suderinamumą“. Tai leidžia manyti, kad „Apple“ nustos 32-ų bitų aplikacijų palaikymą „iOS 11“. 187 000 aplikacijų tai maždaug 8% visų „App Store“ esančių aplikacijų.
  • „Apple“ įdarbino gerai žinomą teismo saugumo ir mobilių telefonų nulaužimo bendruomenės narį Jonathan Zdziarski. Jis darbuosis kompanijos saugumo architektūros ir kūrimo departamente.
  • Praėjusių metų rugpjūtį, Rusijos antimonopolio tarnyba paskelbė, kad „Apple“ gali būti kalta, nes nurodo kokiomis kainomis paravėjai privalo pardavinėti jos produktus. „Apple“ šiuos teiginius neigė teigdama, kad „Autorizuoti pardavėjai Rusijoje ir visame pasaulyje nustato savo pradavimo kainas“. Dabar, praėjus septyniems mėnesiams, „Apple“ Rusijoje pripažinta kalta dėl kainų nustatinėjimo. Rusijos Antimonopolio tarnybai apklausiant „Apple“ produktų pardavėjus — 16 jų patvirtino, kad jiems „Apple“ nurodė, kad jie negali įvairių „iPhone 5“ ir „iPhone 6“ modelių pradavinėti pigiau nei jos nurodyta kaina. „Apple“ kol kas nepateikė apeliacijos, tačiau jei ji šią bylą praloš – bauda gali siekti 15% visų šalyje parduotų „iPhone“ kainos.
  • JAV patentų biuras patvirtino dar vieną „Apple“ patentą. Šiame, ausinėse montuojamų jutiklių patente aprašyta technologija, panašiai, kaip ir „Apple Watch“, leidžianti stebėti kai kuriuos ausinių naudotojo sveikatos rodiklius. Tai nėra vienintelis „Apple“ patentas pavadintas „Earbuds with biometric sensing“ (1, 2, 3.)

iOS žaidimai

taikomosios iOS aplikacijos

naujos iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

naujas macOS žaidimas

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų