Savaitės naujienų apžvalga: 10-a 2017 metų savaitė

10-os 2017 metų savaitės naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ar pigiau platinamų bei naujų „iOS“ įrenginiams ir „Mac“ kompiuteriams skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • „Apple“ išleido programuotojams skirtas „macOS“ 10.12.4, „iOS“ 10.3, „tvOS“ 10.2 or „eatchOS“ 3.2 beta 5 versijas.
  • „Apple“ dar nepaskelbė oficialaus sekančios „macOS“ versijos pavadinimo, jis greičiausiai taps žinomas birželio 5 dieną prasidėsiančioje WWDC, tačiau internete aptikta nuoroda į macOS 10.13 leidžia manyti, kad „Apple“ šiais metais dar nepradės naujos „macOS 11“ eros.
  • Jei esate „fašionista“ (angl. fashionista) ir turite „iPhone 7“ ar „iPhone 7 Plus“ – jums bus malonu išgirsti, kad „Louis Vuitton“ išleido šiems telefonams skirtus „Eye-Trunk“ dėklus. Šių dėklų kainos prasideda nuo 1180 ir 1250 USD, o jei norėsite dėklo iš krokodilo odos – už jį gali tekti pakloti 5 000 USD ir daugiau.
  • Antradienį didelė dalis „Outlook“, „Xbox“ ir „Skype“ paslaugų naudotojų visame pasaulyje susidūrė su problemomis trukusiomis apie valandą. Problemų priežastis buvo „Microsoft“ pusėje.
  • Antradienį, didžiausias „nutekėjusios“ informacijos šaltinis „Wikileaks“ išplatino tokių įrenginių, kaip: „iPhone“, „Android“ pagrindu veikiantys mobilūs telefonai ir sumanūs „Samsung“ televizoriai , pažeidžiamumus, kuriuos naudojo CŽA ir kitos spec. tarnybos. Jei dokumentai, kurių tarpe yra ir detalios veiksmų schemos bei juose nurodoma informacija yra tikri — kai kurie iš pažeidžiamumų specialioms tarnyboms leido sekti šių įrenginių naudotojus ar net kontroliuoti jų įrenginius. „Apple“ teigia, kad didelė dalis „Wikileaks“ paskelbtų saugumo spragų „iOS 10.2.1“ yra jau užtaisytos.
  • Ne visiškai nežinomas rusas Dmitrijus Petrovas (Дмитрий Петров) padavė „Apple“ į teismą. Jis kaltina „Apple“, kad ši klaidina „iPhone“ naudotojus nurodydama įrenginyje esančios, o ne naudotojams prieinamos atminties kiekį. Jam nepatiko, kad 16GB „iPhone“ naudotojui prieinama tik kiek daugiau nei 12GB.
  • „Apple“ griežtina reikalavimus aplikacijų kūrėjams. Kompanija registruotiems programuotojams pradėjo siuntinėti laiškus, kuriuose informuoja, kad jei šie savo aplikacijose naudoja „hot code push“ — privalo tą kodo dalį iš aplikacijos pašalinti. To nepadarius, šį kodą naudojančias aplikacijas, „Apple“ pradės šalinti iš „App Store“. Laiške „Apple“ nepaaiškina kokia būtent kodo funkcija jos netenkina, tačiau, greičiausiai, tai yra „Rollout“ funkcija leidžianti atnaujinti aplikacijas po to kai šios buvo patalpintos į „App Store“. Šie reikalavimai nėra netikėti; keista, kad „Apple“ susigriebė tik dabar.
  • Sakoma, kad naujas „Apple“ flagship’as pasirodysiantis kartu su 4,7 ir 5,5 colių versijomis vadinsis „iPhone Edition“. Aplikacijų kūrėjai taip pat negalės be atskiro aplikacijos peržiūros-patikros (review) proceso keisti aplikacijos aprašymo „App Store“.
  • Apple išleido atnaujintą, „Safari Technology Preview“ 25 versiją.
  • „Apple“ ir vėl pirmoje vietoje pagal nešiojamų kompiuterių palaikymo kokybę. „Laptop Mag“ rašo, kad „Apple“ surinko 93 balus iš 100 galimų palikdama už savęs tokias kompanijas kaip „Microsoft“, HP, „Dell“, „Samsung“, „Lenovo“, „Acer“, „Razer“, „Asus“ ir MSI.

iOS ir macOS laikinai nemokamai ar pigiau platinamos bei naujos aplikacijos

iOS žaidimai

taikomosios iOS aplikacijos

naujos iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų