Apple sukliudė Android įkūrėjui gauti 100 mln. USD

Andy Rubin - vienas iš Android sukūrėjų

„Apple“ sukliudė Andy Rubin’o startupui gauti 100 mln. JAV dolerių.

Japonijos kompanija „SoftBank“ atsisakė investuoti 100 milijonų JAV dolerių į startup’ą „Essential“, kuris priklauso Andy Rubin – vienam iš „Android“ operacinės sistemos kūrėjų ir buvusiam „Google“ darbuotojui. „Wall Street Journal“ duomenimis, šis sandoris neįvyko, nes „SoftBank“ išsigando, kad tai gali sugadinti draugiškus santykius su „Apple“.

100 milijonų JAV dolerių investicija „SoftBank“ būtų užtikrinusi 10% dalį „Essential“ kompanijoje. Neįvykusio sandorio pinigų dalis būtų buvusi skirta „Essential“ sukurtų, Japonijos rinkai skirtų išmaniųjų telefonų išleidimui.

„Essential“ kuria berėmį telefoną veikiantį „Android“ operacinės sistemos pagrindu. Telefone taip pat veikia ir išmanusis asistentas bei galima keisti tam tikrus įrenginio modulius. Rinkoje jis turi pasirodyti 2017 metų vasarą. Andy Rubin taip pat planuoja, kad jo kompanija sukurs visą atskirą ekosistemą, kuri suvienys ir apjungs visą eilę skirtingų įrenginių.

Gali būti, kad tokie „Essential“ planai nelabai patinka „Apple“ ir šį spustelėjo „Softbank“, kuri paskutiniu momentu atsisakė investuoti į „Android“ telefoną kuriančią kompaniją.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų