Siri komandos Apple AirPods ausinėms

Tam, kad belaidės ausinės veiktų ne tik kaip belaidės, bet ir nereikalaujančios „rankų intervencijos“ — galima naudoti Siri.

Asmeninio asistento „Siri“ gebėjimas suprasti komandas, ne tik elementarias, bet ir gana kompleksines jau nieko nestebina. Nestebina, matyt, ir tai, kad „Siri“ paslauga galima naudotis ir su naujomis „Apple“ „AirPods“ ausinėmis.

Nors „AirPods“ ausinės ir neturi fizinių mygtukų, jose yra įdiegtas akseletometras leidžiantis du kartus palietus ausines aktyvuoti „Siri“ asistento funkciją. Pagal nutylėjimą, ausinių palietimas du kartus nustatytas aktyvuoti „Siri“, tačiau naudotojai gali nurodyti, kad šis veiksmas sustabdytų arba pradėtų groti muziką.

Norėdami pakeisti dvigubo ausinių palietimo nustatymus:

Jei esate aktyvavę „Hei Siri“ — asmeninį asistentą galite „iškviesti“ ir šių magiškų žodžių pagalba.

Aktyvavę „Siri“ dvigubu ausinių palietimu (arba „Hey Siri“ pagalba) išgirsite standartinį „Siri“ aktyvavimosi garsą ir tada galite asistento paprašyti pakeisti pakeisti tam tikrus „AirPods“ nustatymus, tokius kaip: garsumas ar pakeisti muzikos kūrinį į kitą ir panašiai. „Siri“ yra pakankamai sumani, kad tam pačiam veiksmui atlikti atpažintu kelias galimas komandas. Pavyzdžiui garsą sumažinti ar padidinti galima pasakius „Turn volume up/down“ arba „lower volume“ ar „decrease sound volume“ — kaip jums patogiau.

„Siri“ pagalba galima sužinoti ir „AirPods“ ausinių akumuliatorių įkrovimo lygį. „Apple“ sako, kad tai padaryti galima „Siri“ paklausus „How is the battery on my AirPods“, tačiau neretai „Siri“ suklumpa bandydama suprasti šį klausimą (net kai šis užduodamas ir tų, kurie nuo pat vaikystės kalba angliškai). Kur kas patikimesnis ir trumpesnis būdas norint sužinoti „AirPods“ akumuliatorių įkrovimo lygį yra „Siri“ pasakyti „battery percentage“ — gal ne toks mandagus, bet užtat patikimas.

Be ausinių kontrolės „Siri“ pagalba „AirPods“ naudotojai gali naudotis beveik visu „Siri“ atpažįstamu repertuaru. Žemiau kelios „Siri“ frazės:

  • „Play My New Music Mix“
  • „Pause music“
  • „Skip song/track/album“
  • „Turn on/off Airplane mode“
  • „Create email/message/text/calendar event“
  • „Call [kontakto vardas ir/ar pavardė arba pravardė]
  • „Launch [aplikacijos pavadinimas]“

Kaip ir galima tikėtis, „Apple“ aplikacijose „Siri“ asistentas integruotas geriau ir jų naudotojai gali užduoti sudėtingesnius klausimus ar paprašyti atlikti daugiau ir sudėtingesnių veiksmų. Ne „Apple“ sukurtose aplikacijose „Siri“ integravimas labiau ribotas. Pavyzdžiui „Apple Music“ aplikacijoje „Siri“ pagalba galima paprašyti pagroti specifinį muzikos rinkinį ar muzikos kūrinį, tačiau tai neveikia „Spotify“. Tačiau, „Siri“ pagalba galima atidaryti trečių šalių sukurtas aplikacijas, pavyzdžiui „Spotify“ pasakius „open Spotify“ ir įvykdyti tam tikras funkcijas aplikacijoje tokias kaip „peršokti“ tam tikrą muzikos kūrinį (skip song/track).

Tikėtina, kad kai „Apple“ išleis visiems naudotojams skirtą „iOS 10.3“ versiją, kurios dabartinėje beta yra „Find My AirPods“ — „Siri“ suprantamų komandų arsenalas pasipildys ir naujomis komandomis, tokiomis kaip „find my AirPods“ ar „find my left/right AirPod“.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų