Apple WWDC grįžta į San Jose

Tema: Apple

Po trylika metų WWDC konferencijų vykusių San Francisco — „Apple“ grįžta į San Jose — arčiau savo pagrindinio biuro.

„Apple“ paskelbė sekančios WWDC (Worldwide Developer Conference) vietą ir laiką ir šį kartą 28-toji programuotojams skirta konferencija vyks San Jose, birželio 5–9 dienomis. Registracija į konferenciją prasidės kovo 27 dieną ir vyks „McEnery Convention Center“ patalpose. San Jose yra gerokai arčiau nuo pagrindinio kompanijos biuro Cupertino miestelyje — maždaug 15 minučių automobiliu, tuo tarpu San Francisco — apie 45 minutės automobiliu (jei nėra kamščių). San Jose tuo pačiu nėra toks brangus miestas kaip San Franciscas ir WWDC dalyviams nereikės mokėti už viešbučius „nesąmoningų“ pinigų ir juos galės naudingiau bei maloniau išleisti San Jose downtown’e.

Paskutinį kartą „Apple“ konferencija San Jose vyko 2002 metais ir jos metu Steve Jobs, scenoje įrengto didelio ekrano fone, kuriame buvo rodoma gražus bažnyčios vidus inscenizavo mac OS 9 laidotuves.

Steve Jobs inscenizuotos Mac OS 9 laidotuvės
Steve Jobs inscenizuotos Mac OS 9 laidotuvės

Įprastai WWDC pradedama naujų produktų ir paslaugų pristatymu ir tikėtina, kad šios konferencijos atidarymo metu, birželio 5 dieną išvysime ir išgirsime apie „iOS 11“ ir „macOS 10.13“. Kompanijos marketingo vadas Phil Schiller sako, kad šių metų konferencijoje, taip pat kaip ir pernai, dalyvaus 5 000 programuotojų, o jiems skirtų paskaitų metu į jų klausimus atsakys ir apie naujoves pasakos 1 000 „Apple“ inžinierių.

Kaip visada, nežiūrint to, kad bilieto į konferenciją kaina vienam žmogui yra 1599 USD, norinčių patekti į konferenciją yra gerokai daugiau nei „Apple“ gali talpinti. Anksčiau, kai patekdavo tik spėję įsigyti bilietus — bilietai būdavo išperkami per keliasdešimt sekundžių. Dabar „Apple“ naudoja atsitiktinės užsiregistravusių atrankos principą, tad faktas jog užsiregistravote ir turite atsidėję 1599 USD bilietui, dar nereiškia, jog į konferenciją pateksite.

Šiemet konferencijos laiką ir vietą „Apple“ paskelbė neįprastai anksti, matyt norėdama leisti programuotojams geriau suplanuoti jų laiką.

Tikėtina, kad šias metais pagrindinį dėmesį konferencijos metu „Apple“ skirs „iOS“, „macOS“, „tvOS“ ir „watchOS“.

Tiems, kas negalės dalyvauti WWDC konferencijoje — „Apple“ leis stebėti konferencijas tiesiogiai jas transliuodama internetu.

San Jose meras Sam Liccardo taip pat netveria savame kailyje iš džiaugsmo, kad „Apple“ grįžta į jo miestą, kuriame 1990 metais įvyko pati pirmoji „Apple“ WWDC konferencija.

Spalvingas „Apple“ WWDC 2017 plakatas sukurtas to paties menininko kuris kūrė plakatą ir 2010 metų Ispanijos filmų festivaliui, matyt todėl jie turi daug panašumų.
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų