Savaitės naujienų apžvalga: 3-a 2017 metų savaitė

3-os 2017 metų savaitės naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ar pigiau platinamų bei naujų „iOS“ įrenginiams ir „Mac“ kompiuteriams skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • „Apple“ paviešino naują „Aple Watch“ reklamą.
  • Kelios naujos „AirPods“ reklamos.Visose jose skamba Marian Hill „Down“.
  • Naujausias patentų trolių žingsnis: trolis vardu „Seatoun Media“ naudoja 2002 metais JAV patentų biuro kompanijai „Voice Express Corporation“ išduotą patentą, nors jos vardas teisme neminimas. Patentas pavadintas „Point to point voice message processor, method and recording/playback device“ aprašo senovinę sistemą.
    patentų trolis
  • „Reuters“, remdamasi savo šaltiniais praneša, kad „Samsung Electronics Co Ltd“ tyrimo, kuriame buvo stengiamasi išsiaiškinti „Galaxy Note 7“ užsidegimo priežastis, buvo nustatyta, kad dėl savaiminių užsiliepsnojimų kalti telefono akumuliatoriai. Tyrimo rezultatai gali būti paskelbti sausio 23 dieną.
  • Pasirodė jau antras video, kuriame netyčiomis atleidžiama, kad CES 2017 metu, „Qualcomm“ pristatydama savo naujausią „Snapdragon 835“ procesorių naudojo dar nepaskelbtus „Nokia 8“ išmaniuosius telefonus.
  • Ketvirtoje „macOS Sierra 12.12.3“ versijoje atsirado nauja funkcija įspėjanti naudotoją jei ekrano šviesumas naudoja per daug MacBook energijos.
  • Jei ieškote kur nusipirkti „iPhone“ pigiausiai - pabandykite Angolą - ten „iPhone“ kainuoja 402 USD, bet „Android’ai“ ten vidutiniškai kainuoja 2641 USD. Brangiausiai „iPhone“ kainuoja Venesueloje - 97814 USD, ne ką geriau ten ir su „Android“ įrenginių kainomis – viskas dėl šalyje esančios krizės. Tai vidutinės, skirtingų „iPhone“ modelių kainos.
  • Dėl susilpnėjusio svaro, „Apple“ planuoja 25% kainų pakilimą Jungtinės Karalystės „App Store“. Kainos taip pat pakilo ir Indijoje, dėl šalyje 2016 metų gruodžio 1 dieną padidėjusių mokesčių. Mėnesį „Apple“ Indijos mokesčių naštą tempė pati, bet dabar savo mokesčius mokės patys indai. Kainos pakilo ir Rumunijoje, kur PVM mokesti išaugo nuo 19 iki 20% ir Rusijoje, kur aplikacijoms pradėtas taikyti 18% PVM. Visose šiose šalyse „Apple“ surenka mokesčius už aplikacijų kūrėjus ir vėliau pateikia atitinkamoms institucijoms.
  • Kalbama, kad antroje 2017 metų pusėje „Apple“ planuoja atnaujinti savo nešiojamus kompiuterius. Juose bus diegiami nauji „Intel Kaby Lake“ procesoriai, o 15 colių „MacBook Pro“ atsiras galimybė sukonfigūruoti RAM iki 32GB.
  • „Macotakara“ remdamasi nenurodytais šaltiniais rašo, kad labai galimas dalykas, kad „Apple“ pradės „iPhone 6“ akumuliatorių keitimo programą, tokią pačią kokią jau yra pradėjusi „iPhone 6s“. Tiesa, pati „Apple“ kol kas tokius gandus neigia.
  • „DigiTimes“ teigia, kad šiais metais neteksime „MacBook Air“ klasės kompiuterių, o jų vietą, kiek atpigę, užims 13 colių „MacBook Pro“ be „Touch Bar“. „MacBook Air“ pasauliui 2008 metais pristatė Steve Jobs. Tuo metu tai buvo pats ploniausias nešiojamas kompiuteris pasaulyje. Jame plakė kartu su grafiniu procesoriumi apjungtas „Intel Core 2 Duo“ ir atsijungęs nuo rozetės jis galėjo triūsti 5 valandas.
  • 93 sekundžių trukmės Tim Cook ir Bill Gates karjerų apžvalgos.
  • Šis tekstas „parklupdo“ beveik kiekvieną „iPhone“. Neišdykaukit.
  • „Apple“ akcijų (AAPL) kaina pasiekė aukščiausią tašką nuo 2015 metų.
  • Kalbama, kad „Apple“ išleis „Apple Pencil 2“ (manoma kovo mėnesį), kuris turės magnetus leidžiančius jį pritvirtinti prie „iPad“. Papildomai, pasirodė gandų, kad „Apple“ galimai šiais metais išleis tris naujus „iPad“ modelius: 9,7 colio „nesikandžiojančios kainos“, 10.5 colio „iPad“ ir atnaujintą 12,9 colio „iPad Pro“ (tikimasi antroje metų pusėje). Panaši situacija ir su „iPhone“ -šiais metais tikimasi trijų „iPhone“ modelių.
  • „Apple“ išleido „Mac“ skirtos „Logic Pro X“ ir „iOS“ aplikaciją „GarageBand“. „Logic Pro X“ ir naujų „MacBook Pro“ naudotojai dabar galės groti klavišiniais ir mušti būgnus tiesiog savo kompiuterio „Touch Bar’e“. Tai dideli atnaujinimai.
  • Populiarus žaidimas „Civilization VI“ gavo savo pirmąjį papildymo paketą: vikingus ir Lenkijos praplėtimą. Daugiau informacijos apie jį rasite čia.
  • „Siri“ išgelbėjo Andrew Cho - triukų su kalnų dviračiu meistro gyvybę. Kai po eilinės treniruotės jis grįžo namo jis pasijuto blogai ir… kraujagyslės plyšimas prie kaklo slankstelių paralyžavo vaikiną. Jis negalėjo pajudinti nei rankų nei kojų, o namie nieko nebuvo. Andrew susiprotėjo išsikviesti pagalbą „Siri“ pagalba. Po operacijos jo laukia ilgas reabilitacijos laikotarpis. Tai toli gražu ne pirmas atvejis, kai „Apple“ technika išgelbėja žmonėms gyvybes.
  • Reikia pripažinti, kad „AirPods“ ausinės yra puikios, tačiau ko gero vienintelis dalykas neraminantis jų turėtojus ar planuojančius jas įsigyti yra tikimybė kas pamesti. Linksmuolis sukūrė paskutinių „Apple“ „AirPods“ reklamų parodiją arba „Indišką “AirPod” reklamos versiją“ :)
  • „Apple“ ir „Amazon“ sutarė nutraukti, daugiau nei dešimtmetį egzistavusį, susitarimą apie išskirtinį skaitmeninių audio knygų platinimą. Prie to stipriai prikišo nagus ir Vokietijos teismas ir Europos Komisija. Dabar audio knygos galės būti parduodamos ir per kitas, trečių šalių platformas. „Audible“ - „Amazon“ priklausanti kompanija audio knygas platinos išskirtinai tik per „iTunes“.
  • „Apple“ paviešino naujo „iOS 10“ dizaino informaciją „Sketch“ ir „Photoshop“ formatuose.
  • „Apple“ padavė „Qualcomm“ į teismą ir reikalauja 1 mlrd. USD dėl to, kad pastaroji procesorių gamintoja reikalauja mokėti už standartines mobilių telefonų ryšio galimybes papildomai ir net tokių technologijas, kaip „Touch ID“ - su kuriomis ji niekaip nėra susijusi. „Apple“ nėra vienintelė padavusi į teismą „Qualcomm“. KFTC (Pietų Korėjos sąžiningos prekybos komisija. angl.: Korean Fair Trade Comission) taip pad pateikusi teismui ieškinį, kuriame kaltina San Diego kompaniją nesąžiningu jos turimų patentų licencijavimu.
  • „iPhone 7“ parą išbuvo negyvoje jūroje - vienoje druskingiausių jūrų planetoje.

iOS ir Mac aplikacijos

iOS žaidimai

taikomosios iOS aplikacijos

naujos iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų