Objektų atpažinimo funkcija „Photos“ aplikacijoje

Objektų paieška Photos aplikacijoje

„Photos“ aplikacija esanti „iOS“ įrenginiuose ir „Mac“ kompiuteriuose, kuriuose įdiegtos naujausios operacinių sistemų versijos turi vieną įdomią funkciją, kuriai skirta nepelnytai mažai dėmesio.

„Apple“ tiek „iOS“, tiek ir „macOS“ skirtoje „Photos“ aplikacijoje yra puiki funkcija, kuri buvo paminėta pristatymo metu, tačiau daugiau dėmesio jai nebuvo skirta. Tai galimybė nuotraukose aptikti ne tik veidus ir žmones, bet ir objektus. Įdomu tai, kad ši funkcija vykdoma lokaliai – įrenginyje, o ne siuntinėjant vaizdus į debesį, taip kaip tai daro „Google“ su jos nuotraukų paslauga.

Tai, kad šis procesas vyksta įrenginyje nėra toks jau nereikšmingas dalykas. Iš vienos pusės, naudoti telefoną ar net kompiuterį nėra tas pats kaip vaizdų nuotraukose atpažinimui pasitelkti į klasterį sujungtus superkompiuterius. Tačiau tai leidžia šia paslauga naudotis net ir tiems, kas nuotraukų nesaugo „iCloud“.

„Apple“, kaip ir „Google“ to, kas matoma nuotraukoje atpažinimui naudoja „kompiuterinio matymo“ funkciją. Nežinau kaip naudojantiems vartotojo sąsajas „iOS“ įrenginiuose ir „Mac“ kitomis kalbomis nei anglų, tačiau galite pabandyti patys ir įvesti kokio nors objekto paiešką savo „Photos“ aplikacijoje. Aš esu nufotografavęs, mano galva, gražų vaizdą pro lėktuvo langą ir toje nuotraukoje matosi lėktuvo sparnas - tą nuotrauką „Photos“ aplikacijoje rodo įvedus „Airplane“, kaip ir eilę kitų. Pavyzdžiui „Photos“ aplikacijoje įvedus „meat“ - ji randa porą mano nuotraukų, kur nufotografuota mėsa. Aplikacija aptinka visą eilę, net ir tokių kaip kanalizacijos dangčiai ar „bulvės fri“, objektų ir, bent jau mano bibliotekoje, suklysta tik porą kartų.

Tam, kad neeikvoti akumuliatoriaus energijos, „iOS“ įrenginiuose nuotraukos kataloguojamos tik tada, kai įrenginys pajungtas krautis. Kol kas šia, aptiktų objektų informacija, nėra dalinamasi su kitais, to paties vartotojo vardu registruotais įrenginiais, todėl nereikėtų tikėtis, kad pažymėjus kokį nors žmogų „iPhone“ ta informacija atsispindės ir „iPad“ ar „Mac“.

Kadangi kiekvieno mūsų nuotraukų bibliotekose skirtingi vaizdai – paieškos rezultatai ir objektai skirtingi, tačiau pabandyti tikrai verta - tiesiog atidarykite „Photos“ aplikaciją ir įveskite ką nors paieškos lauke, pavyzdžiui „Christmas“ (be kabučių) ir jei fotografavote Kalėdų eglę ar papuošimus – greičiausiai tos nuotraukos bus tarp paieškos rezultatų. Nepamirškite, kad gali būti visai patogu pasinaudoti ir veidų atpažinimo funkcija, kuri jau veikia ir „iOS“ įrenginiuose esančioje „Photos“ aplikacijoje.

Objektų paieška Photos aplikacijoje
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų