Informacijos apie perskaitytą iMessage žinutę rodymas

Siunčiant „iMessages“ žinutę iš „Messages“ aplikacijos galima leisti arba uždrausti rodyti informaciją apie perskaitytą žinutę.

Jei naudojate „iOS“ ar „macOS“ produktus, greičiausiai esate susipažinę su „Messages“ aplikacija ir tai, kad kartais išsiuntę „iMessage“ žinutę gauname patvirtinimą jog ji perskaityta. Greičiausiai žinote ir apie galimybę informavimo apie tai, kad žinutę perskaitėte[1] įgalinti arba išjungti.

Naujose „iOS“ ir „macOS“ operacinėse sistemose atsirado galimybė pasirinkti kam siųsti, o kam nesiųsti informacijos apie perskaitytą žinutę.

iOS 9“ ir ankstesnėse „iOS“ versijose, informavimo apie perskaitytą žinutę paslaugą buvo galima įjungti arba išjungti visiems kontaktams. „iOS 10“ atsirado galimybė nurodyti kuriam kontaktui norite siųsti (arba nesiųsti) informaciją, kad jo žinutę perskaitėte.

Jei bendruose „Messages“ aplikacijos nustatymuose (Settings → Messages → Send Read Receipts) esate nurodę, kad informacijos jog perskaitėte žinutę nesiunčiate, tačiau norėtumėte šią paslaugą įjungti tik tam tikriems asmenims, arba jei esate nurodę, kad siunčiate informaciją visiems, tačiau nenorite kad tokį patvirtinimą gautų tam tikri piliečiai:

  • atidarykite „Messages“ aplikaciją
  • aktyvuokite pokalbį su kontaktu, kuriam norite pakeisti informacijos apie tai, kad perskaitėte jo žinutę siuntimą, langą
  • paspauskite ant:
    • iOS 10“ įrenginyje lango viršutiniame dešiniame kampe esančios piktogramos;
    • macOS Sierra“ lango viršutiniame dešiniame kampe esančio „Details“ mygtuko;
  • paslinkdami „Send Read Receipts“ nustatymo slankiklį įjunkite , jei norite siųsti informaciją apie perskaitytą jums siųstą žinutę, arba išjunkite – jei nenorite apie tai informuoti.

Tie, kas naudoja „Messages“ aplikaciją ir „iOS“ įrenginiuose ir „Mac“ kompiuteriuose, pakeitus šį nustatymą viename įrenginyje – kitame naujasis nustatymas bus pritaikytas automatiškai.


  1. Įjungdami ar išjungdami informavimą apie perskaitytą žinutę, nurodoma tik tai ar siunčiantis „iMessage“ žinutę matys jog jūs tą žinutę perskaitėte, ir neįgalins informacijos apie jūsų siųstos žinutės perskaitymą siuntimo.  ↩

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Į viršų