Ačiū Android už iPhone naudotojus

Anksčiau ar vėliau „Android“ naudotojai užauga, pavargsta nuo tos „laisvės“ ir užsimano telefono, kuris tiesiog veikia.

Kažkada seniai, labai seniai inžinieriai pradėjo kurti operacinę sistemą pavadintą „Android“. Tai buvo „BlackBerry“ operacinės sistemos klonas. Tačiau kaip tik tuo metu, kai patenkinti savo darbu kūrėjai norėjo šią operacinę sistemą išleisti pasirodė „iPhone“ ir jie suprato, kad jų kūrinys yra nieko vertas… ir darbą jie pradėjo iš naujo… po kiek laiko, 2008 metais pasirodė „HTC Dream“ su „Android“ versija, panašia į „Apple“ telefonams skirtą operacinę sistemą. Nežiūrint panašumų į „iOS“, „Android“ operacinė sistema turėjo ir tam tikrų skirtumų. „Android“ – atvira sistema nemokamai prieinama įvairiems įrenginių gamintojams.

Metų metus telefonų naudotojai pirko „Android“ įrenginius, dėl įvairių priežasčių. Viena pagrindinių priežasčių platus įrenginių pasirinkimas užtvindęs rinką. Kita priežastis sistemos lankstumas ir įvairiapusiškumas. Ir dabar, nors daug mobilių įrenginių naudotojų džiaugiasi „Android“ suteikiama laisve (ar bando save įtikinti, kad tai suteikia jiems džiaugsmo pojūtį), vis daugiau „Android“ stovyklos atstovų perka „iPhone“, nes čia tos laisvės mažiau ir atitinkamai mažiau nesąmonių.

Neseniai CIRP (Consumer Intelligence Research Partners) paskelbė ataskaitą, kurioje pateikti duomenys rodo, kad „Android“ naudotojų pereina prie „iPhone“. „Reddit“ tinkle galima rasti nemažai įrašų, kur buvę „Android“ fanai netveria savo kailyje iš džiaugsmo įsigiję „iPhone“ ir savęs klausia „kur buvo jų smegenys, kad eilę metų laikėsi įsitvėrę savo “Android” telefonų“. Vienas tokių pavyzdžių yra „Reddit“ naudotojo DiamondsWithaZ, save ilgą laiką laikiusiu užkietėjusiu „Android“ fanu, įrašas. DiamondsWithaZ per paskutinius daugiau nei penkis metus turėjo visą krūvą „Android“ telefonų, tokių kaip „Nexus 4“, „Note 3“, „HTC M9“, „Nexus 6P“ ir „LG G5“. Tačiau prieš visus juos buvo „iPhone 4s“. Jis taip pat turėjo ir „MacBook Pro“ bei „iPad 2“, kuriuos pardavė kai įsimylėjo „Android“. „Android“ suteikiama laisvė ir lankstumas pavergė jo širdį, jis diegė modifikuotas ROM versijas ir šildėsi laisvės spinduliuose. …kol galiausiai nuo viso to pavargo. Tada įsigijo „iPhone 7“, nes matė taip darant aplinkinius, tame tarpe ir „ex-Android“ fanus.

„Jis veikia taip sklandžiai lyg slystų per sviestą, nesvarbu ką bedaryčiau. Akumuliatorius nuostabus, kamera puiki ir apskritai tai gražus įrenginys“, - rašo „Reddit“ naudotojas – buvęs „Android“ fanas, o dabar laimingas „iPhone“ naudotojas savo įraše. „Aš vis dar atrandu dalykų, kurie mane maloniai nustebina.“

Aišku tai tik vieno naudotojo patirtis, bet reikalas tas, kad tokių labai daug ir tai patvirtina statistika. „Google“ įrenginių gamintojams ir programuotojams suteikia visišką laisvę, praktiškai bet kurioje „Android“ funkcionalumo dalyje, nuo sistemos ROM modifikavimo iki elementarių funkcijų. Tačiau po kurio laiko (o gal kai suauga), žmonės suvokia, kad jie nori įrenginio, kuris „paprasčiausiai veikia“, o „Google“ operacinei sistemai dar labai toli iki tų gerų patirčių, kurias turi „iPhone“ naudotojai, tame tarpe ir sistemos darbo našumą.

Čikagoje įsikūrusių „Consumer Intelligence Research Partners“ duomenimis „iPhone 7“ ir „iPhone 7 Plus“ pardavimai švenčių laikotarpiu buvo geresni, nei „Apple“ pavyko pasiekti prieš metus pardavinėjant tada naujausiais buvusius „iPhone“ modelius.

CIRP duomenimis 16% „iPhone 7“ ir „iPhone 7 Plus“ pirkėjų buvo tie, kas kas į šiuos naujus „Apple“ telefonų modelius iškeitė savo „iPhone 6s“ ir „iPhone 6s Plus“. Didesnė dalis, 37% naujausią modelį pirko atsisakydami senesnių „iPhone 6“ ir „iPhone 6 Plus“ telefonų. 15% „iPhone 7“ ir „iPhone 7 Plus“ pirkėjų buvo „Android“ telefonų (dabar jau buvę) naudotojai.

CIRP duomenys apie iPhone pardavimus gruodžio mėnesį pasibaigusio ketvirčio laikotarpiu.

Buvę „Android“ naudotojai mieliau rinkosi kiek senesnius „iPhone 6s“ ir „iPhone 6s Plus“ telefonų modelius. Tarp šių telefonų modelių pirkėjų net 28% buvo „Android“ naudotojai – dvigubai daugiau nei „iPhone 7/7 Plus“. „iPhone SE“ buvę „Android“ naudotojai rinkosi nelabai noriai (apie 6%), tačiau „iPhone SE“ buvo labai populiarus tarp buvusių „iPhone 5c“, „iPhone 5s“ ir senesnių „iPhone“ modelių naudotojų (matyt dėl dydžio).

Ekspertai mano, kad pagrindinė priežastis dėl kurios „Android“ naudotojai pirko ne „iPhone 7“ ar „iPhone 7 Plus“, o „iPhone 6s“ ir „iPhone 6s Plus“ telefonus buvo ta, kad naujausiuose „Apple“ telefonų modeliuose nėra 3,5 mm ausinių lizdo, juos tikriausiai tai trikdė labiausiai.

Įdomu kaip „Android“ fanai sureaguos į šį rudenį debiutuosiantį „iPhone“.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 11 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. As noreciau to zmogelio paklausti o kam jam tas ROM buvo reikalingas.
    Siuo metu mano seimoje trys Xiaomi modeliai, galiu pasakyti tik viena nerealus modeliai uz kapeikas, o Androidas dar krutesnis nei pats Google kepa ir jokiu bugu dirba kaip laikrodukas.

  2. Sveiki, tikriausiai padarėme klaidą pasidavę vaiko norui ir nupirkome iphone 5se. Vaikas mus pergudravo, nes androide buvo galima dalintis vieta t.y. matydavome kur vaikas būna, deja pas mus liko androidai ir vaiko vietos nebegalime matyti, ištisai meluoja. Gal galite duoti patarimą ar įmanoma tarp android įrenginių ir iphono bendrinti vietą ? Ačiū už pagalbą

    • Sveiki. Abejoju ar Apple yra sukūrusi tokią aplikaciją Android įrenginiams. Tačiau, galimybė matyti kur yra Jūsų vaikas, tikiuosi, egzistuoja (jei internetinis icloud.com kitose platformose (ne Mac) yra toks pats kaip ir Mac kompiuteriams.
      Pabandykite:
      Susikurti sau icloud.com paskyrą ir tada vaiko iPhone reikia, kad jis „Find My Friends“ aplikacijoje leistų Jums (tai iCloud sukurtai paskyrai/emailui) matyti jo buvimo vietą.
      Tada prisijungę prie icloud.com su savo paskyra internetinėje „Find My Friends“ aplikacijoje matytumėte jo buvimo vietą, na bent jau kur yra telefonas.
      icloud.com Taip pat yra ir Find My Phone aplikacija, kuri rodo telefono buvimo vietą. Joje galima telefoną blokuoti ar ištrinti jame esančią informaciją jei jį pavogė ir t.t., bet ji tiktų ir Jūsų reikalui. Tačiau iPhone buvimo vieną šioje aplikacijoje matysite tik tada jei prisijungsite prie tos iCloud paskyros, kurią naudoja „iPhone“, o tai greičiausiai vaiko paskyra ir čia jau Jūsų vidiniai, šeimos reikalai žinote Jūs prisijungimo prie tos paskyros duomenis ar ne.

      „Find My Friends“ atveju, jei sūnus pakankamai „gudrus“ jis gali tą funkciją atjungti, todėl telefone reikėtų įjungti „Parental control“ funkciją ir joje uždrausti atjungti „Find My Friend“ ar „Find My Phone“. Parental Control slaptažodžio, aišku, geriau, kad vaikas nežinotų, nes priešingu atveju nėra prasmės šios funkcijos naudoti, o Jums nereikėtų to slaptažodžio pamiršti, nes vėliau gali būti bėdų :)

      Jei naudojate Mac kompiuterius, tai Find My Friend yra jau integruota sistemoje ir tereikia, kad Jums būtų leista matyti „iPhone“ buvimo vietą.

      Žinoma, visada yra variantas ir Jums atsinaujinti telefonus į iPhone :), bet matyt reikia rasti kažkokių tai svertų ar argumentų, kad nereikėtų kovoti su melu. Tikiuosi normas maištauti ir meluoti praeis neskausmingai ir viskas bus gerai :) Kaip sakė viename Sovietų filme jaunuolis paklaustas kokią jis mato savo ateitį, jis pasakė: „mes išsisiusime (перебесимся) ir tapsime tokie patys kaip ir jūs“ :)

      • Ačiū už išsamų paaiškinimą. Radau aprašymuose, kad bendrinti vietą tarp šių operacinių sistemų galima, reikia atsisiusti google maps programą, buvo viskas tiksliai aprašyta ką po ko reikia daryti, bet yra didelis bet... spėju problema iškilo dėl to, kad gudruolė atjungė icoud tipo, kad taupytų vietą ir nekauptų nuotraukų, dėl to mumus neduoda funkcijos bendrinti vietą. Bet kolkas radome išeitį viber programa, reikia įjungti funkciją dalintis lokacija, ne su visais, o su tais kuriuos pažymi, tą darai kiekvienam nr. atskirai ir tereikia išsiūsti žinutę iš viber ir tau siunčia vietą, tik reik ant tos žinutės bakstelt. Gal kam irgi prireiks? Aišku, visiem linkėčiau pasitikėjimo, bet su jaunimu, o ypač mergaitėm šiais laikais reikia būti budriem ir visas technikos duotas galimybes išnaudoti kaip įmanoma daugiau. Dar kartą didelis ačiū?

  3. Sveiki, o iš eilės kaip rasti tą PArental kontrol funkciją , kad ją pajungti. Kad ko nors nepridirbti .

      • Jei telefone nėra – atsisiųskite nemokamą „Apple“ aplikaciją „Find my iPhone“. Atidarę aplikaciją prisijunkite su savo iCloud/Apple ID.
      • Atidarykite Settings aplikaciją „iPhone“
      • Paspauskite ant pačiame ekrano viršuje esančio Apple ID ir iCloud bannerio (jei naujausia iOS versija)
      • Paspauskite ant iCloud (jei neprisijungta prie iCloud – prisijunkite su savo iCloud ID)
      • APPS USING ICLOUD skiltyje raskite Find my iPhone ir paspauskite ant jo ir įjunkite Find my iPhone ir Send Last Location

      Jei mergina naudoja „Find my Friends“ pakvieskite save (savo iCloud ID) dalintis buvimo vieta.

      Kad ši paslauga nebūtų atjungta reikia aktyvuoti Parental Control ir uždrausti ją atjungti, bei atjungti mobiliuosius duomenis, nes jei telefonas yra ten kur nėra WiFi – ši informacija siunčiama per mob. duomenis.

      • Atidarykite Settings aplikaciją
      • Paspauskite ant General ir tada Restrictions
      • Lango viršuje paspauskite ant Enable Restrictions
      • Įveskite apsaugos kodą (nepamirškite jo ir įveskite tokį, kokio jaunasis žmogus negalėtų atspėti iš karto), pakartokite jį
      • Paspauskite ant Location Services
      • Pasirinkite Don’t allow changes ir įsitikinkite, kad Location Services įjungta – jei ne – įjunkite
      • Sąraše raskite Find iPhone ir jei naudojate Find Friends ir jose pažymėkite While Using App
      • Grįžkite vienu žingsniu atgal ir įsitikinę kad mobilieji duomenys įjungti – pasirinkite Mobile Data Usage ir ten pažymėkite Don’t Allow Changes
      • Įsitikinę, kad prisijungę prie icloud.com matote telefono buvimo vietą Restrictions sąraše pasirinkite Share my Location ir pasirinkite Don’t allow changes.

      Atrodo viskas. Niekada neteko vargti su Parental control, nes šeimoje pavykdavo susitarti gražiuoju, tad jei ką praleidau – gal kas nors kas naudoja šią paslaugą galės mane pataisyti ar papildyti savo patarimais.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų