Specialus kontaktų failas gali sugadinti „Messages“ aplikaciją „iOS“ įrenginiuose

Neseniai buvo aptiktas būdas leidžiantis „iPhone“ esančią „Messages“ aplikaciją padaryti nebenaudojamą.

Prancūzų kibernetinio „saugumo“ ekspertas aptiko „skylę“ „iOS“ „Messages“ aplikacijoje. Ši saugumo spraga, aukai pasiuntus specialų .vcf (kontaktų) failą užlaužia „Messages“ aplikaciją mirtinai. Gavus tą failą ir paspaudus ant jo, kad atidaryti – „Messages“ aplikacijos ekranas tampa baltas, o pati aplikacija „negyva“ ir nepadės nei aplikacijos ar net „iPhone“ perkrovimas.

Šis „Messages“ aplikacijos užlaužimas veikia „iOS“ versijose nuo 8.0 iki 10.2.1 beta 2 (galimas dalykas ir dar ankstesnėse „iOS“ versijose) bei šias versijas palaikančiuose „iPhone“ (o gal ir „iPad“).

Dėl suprantamų priežasčių aš nedėsiu nuorodos į tą kenkėjišką failą ir neaiškinsiu kaip juo pasinaudoti, o jei ir rasite jį internete – siūlyčiau labai gerai pagalvoti prieš jį kam nors siunčiant. Tiesa, to kenkėjiško .vcf failo išsiuntimo procesas taip pat nėra visiškai paprastas, nes reikia naudotis „iCloud Drive“ bei kelis kartus gana ilgai palaukti ar net pakartoti veiksmus kol pasiseks tai padaryti.

Kodėl nerekomenduočiau jo kam nors siųsti (nebent tas žmogus yra mirtinas Jūsų priešas arba trokštate, kad tokiu taptų):

  1. tai nėra labai etiška, be to tas žmogus matys iš ko tą failą gavo.
  2. kadangi atidarius tą aplikaciją neveiks „Messages“ aplikacija – negalėsite net jam paaiškinti kaip išsigydyti nuo šios bėdos.

Jei vis tik nutiko taip, kad gavote „Messages“ žinutę su tokiu failu ir ją atidarėte, neaiškinant kas kaip ir kodėl – savo „iPhone“, kuriame tokiu būdu užlaužta „Messages“ aplikacija, atsidarę „Safari“ naršyklę apsilankykite vincedes3.com/save.html. Apsilankius šiame puslapyje, ekrane pasirodys pranešimas, kuriame bus klausiama „Ar norite šį puslapį atidaryti “Messages”?“ - paspauskite mygtuką „Open“. Atlikus šį veiksmą, „Messages“ aplikacija turi atgauti savo gyvybingumą.

Apsilankius vincedes3.com/save.html, ekrane pasirodžiusiame pranešimas paspauskite mygtuką „Open“.
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų