Savaitės naujienų apžvalga: 51-a 2016 metų savaitė

51-os 2016 metų savaitės naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ar pigiau platinamų bei naujų „iOS“ įrenginiams ir „Mac“ kompiuteriams skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • Kalbama, kad „Apple“ atidarė slaptą biurą Berlyne ir rankioja „Here“ žemėlapių inžinierius. „Here“, anksčiau buvusi „Navteq“, „Nokia Ovi Maps“, „Nokia Maps“ ir „Nokia Here“ tai žemėlapių kompanija, kurios dabartinėmis savininkėmis yra automobilių gamybos gigantės „Audi“, BMW ir „Daimler“. Remiantis „LinkedIn“ duomenimis „Apple“ įdarbino mažiausiai 5 darbuotojus iš „Here“. Realūs skaičiai gali būti kur kas didesni.
  • „Apple“ pateikė atsakymą į daugeliui knietintį kalsimą: „ką daryti jei pametei vieną "AirPods“ ausinę?“ Atsakymas paprastas - vieną „AirPods“ ausinę ar įkrovimo dėklą galima įsigyti „Apple“ servise. „Apple“ kol kas nepateikė kainų Europai, tačiau sprendžiant iš to, kad JAV ausinės kainuoja 159 USD, o viena ausinė arba įkraunamas dėklas servise 69 USD, Europoje įsigyjant šias ausines - ausinės kaina turėtų būti apie 78 €.
  • Kol prekyba „AirPods“ ausinėmis dar neįsibėgėjo pilnu tempu, naudodamiesi proga užsidirbti, perpardavinėtojai šias naujas „Apple“ ausines pardavinėjo „eBay“ ir ganėtinai „nesveikomis kainomis“ - 1500–210 USD.
  • „Minecraft“ fanatikai dabar savo mylimą žaidimą gali žaisti ir naudodami ketvirtos kartos „Apple TV“. Spalio mėnesį vykusio „Apple“ renginio metu pristatyta žaidimo versija „minecraftininkams“ atsieis 19,99 €.
  • Vos „Apple“ pradėjo prekiauti „AirPods“ ausinėmis, tuojau pat įvairios technikos kankinimo entuziastai nutarė jas savaip išbandyti. https://www.youtube.com/watch?v=lJY7jt9YJG0
  • Nuo mėgėjų visaip pakankinti „Apple“ įrangą neatsilieka ir mėgėjai išardyti viską kas pagaminta „Apple“. „Ifixit“ išardė „AirPods“ ausines ir ten aptiko: 0-linė galimybę jas sutaisyti, po 93 milivatų bateriją kiekvienoje ausinėje (1% „iPhone 7“ baterijos talpos), mažytę elektronikos komponentų plokštę.
    Išardytos „AirPods“ ausinės. Nuotrauka: „Ifixit“.
    Išardytos „AirPods“ ausinės. Nuotrauka: „Ifixit“.
  • „Apple“ išleido antrąsias „macOS Sierra 10.12.3“ ir „iOS 10.2.1“ beta versijas, tame tarpe ir skirtas viešiems testuotojams bei „watchOS 3.1.3“ beta 1 skirtą programuotojams.
  • „Apple“ oficialiai pratęsė žemesnių USB-C priedų kainų galiojimo laikotarpį iki kovo 31 dienos.
  • „Apple“ gruodžio 21 dieną nutraukė „iOS 10.1.1“ sertifikatų pasirašymą, todėl grįžimas prie ankstesnės nei „iOS 10.2“ versijos yra nebeįmanomas.
  • „Apple“ turi naują patentą susijusį su dviejų SIM naudojimu „iPhone“. „Apple“ jau kuris laikas, nuo tada kai ši galimybė pasirodė „Android“ telefonuose, planuoja dvigubo SIM naudojimą savo telefonuose. Gal jau netoli tas momentas, kai ir „iPhone“ turėtojai galės naudoti dvi SIM korteles viename telefone.
  • Praėjus keturioms dienoms nuo „Super Mario Run“ žaidimo starto „App Store“, „Nintendo“ paskelbė, kad žaidimas atsisiųstas daugiau nei 40 mln. kartų.
  • „Nokia“ padavė „Apple“ į teismą JAV ir Vokietijoje už tai, kad neva ji yra pažeidusi 32 kompanijos patentus. Suomiai apskritai nelabai mėgsta „Apple“ ir net kaltina ją dėl prastos situacijos šalyje, mat dėl „iPad“ atsiradimo žmonės naudoja mažiau popieriaus, o popieriaus gamyba (miškai) vienas pagrindinių Suomijos pajamų šaltinis. Vėliau paaiškėjo, kad čia buvo tik pradžia ir savaitės viduryje „Nokia“ buvo jau pateikusi prašymus pradėti 40 patentų bylų prieš „Apple“ 11-oje šalių Europoje, Azijoje ir žinoma JAV.
  • „Apple“ planai sekančiais metais išleisti „iPhone“ OLED ekranais priklauso nuo mažos Japonų kompanijos „Canon Tokki“. Ši, 343 darbuotojus turinti kompanija pastaruosius 20 metų užsiima įrangos skirtos OLED ekranų gamybai tobulinimu. „Canon Tokki“ įrenginiai naudojami beveik visų didžiausių OLED ekranų gamintojų tokių kaip „Samsung“, LG, „Sharp“ ir t.t. Net ir padvigubinusi savo apsisukimus 2016 metais „Canon Tokki“ nepagamino daugiau kaip 10-ties įrenginių per metus ir jos planai jau sudėlioti keliems metams į priekį.
  • Šią savaitę vienas neįvardinamas „Google“ produktų grupės vadovas padavė į teismą savo darbdavį už tai, kad „Google“ ir darbuotojo sutartyje nurodyta, kad darbuotojas negali paskelbti apie pastebėtą kompanijos nelegalią veiklą ar net potencialiai pavojingus jos produktų defektus.
  • Internete pasirodė gandai, kad 2017 metais „Apple“ planuoja įsigyti vieną „Hollywood“ studiją. Reikia pastebėti, kad gandai apie tokius „Apple“ ketinimus buvo pasirodę ir anksčiau.
  • „Apteligent Data“ tyrimo duomenimis, suvedus metų duomenis paaiškėjo, kad pats populiariausias „iPhone“ yra „iPhone 6“ – jį naudoja 17,2% „Apple“ telefonų naudotojų. „iPhone 6s“ - 14,53%, o lyderių trejeto žemiausioje pozicijoje „iPhone 5s“ su 7,74%. Populiariausiu „Android“ rageliu tapo „Samsung Galaxy S5“ (6,12%). Antroje vietoje atsilikdamas 0,68% nuo lyderio slenka „S6“, o trečioje vietoje „S7 Edge“.
  • „Photos“ aplikacija esanti „iCloud“ išaugo iš beta kelnyčių ir dabar yra prieinama visiems. Anksčiau nauja „iCloud Photos“ aplikacijos versija buvo prieinama tik beta.iCloud.com.
  • Turkijoje vyksta Rusijos ambasadoriaus Turkijoje Andrejaus Karlovo nužudymo tyrimas. Teisėsaugos atstovai nusiuntė prašymą „Apple“ padėti atblokuoti teroristo „iPhone“, tačiau iš „Apple“ atsakymo dar nesulaukė. Kaip žinia „Apple“, nepriklausomai nuo to kas toks yra „iPhone“ savininkas, labai nenoriai atskleidžia telefono naudotojo duomenis, o dažniausiai ir pati nelabai turi tokių galimybių. Nors atsakymo iš „Apple“ Turkijoje vis dar laukiama, teigiamo atsakymo nelabai tikimasi. Tiesa, rusų užduotį lengvina tai, kad reikia įsilaužti į gana seną „iPhone 4s“ telefono modelį, tačiau ir ten ne viskas taip paprasta.
  • Britų tabloidas „Dailymail“ rašo, kad „Apple“ „EarPods“ ausinės 16-mečiui australui Bradley Willoughby vos nenupjovė galvos, kai šis važiuodamas motociklu patyrė avariją. Bradley ausinės buvo pajungtos prie „iPhone“ buvusio kelnių kišenėje, o jų garsą skleidžiančioji dalis - ausyse, šalmo viduje. Auto įvykio metu, kai vaikinas rėžėsi į tvorą, už jos užkliuvusių ausinių laidas įsitempė ir vos nenupjovė Bradley galvos.
  • Internete kalbama, kad TSMC susidūrė su gamybinėmis problemomis ir dėl jų gali vėluoti naujo „iPad“ pasirodymas. Galio būti, kad naujų „iPad“ pristatymas bus atkeltas į 2018 metus.
  • Išleidusi „Apple Watch Series 2“ kompanija šį įrenginį pozicionuoja kaip geros fizinės būklės entuziastų, dviratininkų bei plaukikų įrankį. Nauja „Apple Watch“ reklama.
  • Šio baisaus „iPhone“ priedo pagalba galima bučiuotis „per internetą“. Siaubas.

iOS ir Mac aplikacijos

iOS žaidimai

taikomosios iOS aplikacijos

naujos iOS aplikacijos ir žaidimai

Mac aplikacijos ir žaidimai

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų