Savaitės naujienų apžvalga: 49-a 2016 metų savaitė

49-os 2016 metų savaitės naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ar pigiau platinamų bei naujų „iOS“ įrenginiams ir „Mac“ kompiuteriams skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • „WhatsApp“ aplikacija 2016 metų pabaigoje nustos veikti milijonuose telefonų. Kalbant apie „Apple“ įrangą, tai ši aplikacija nebeveiks pirmos, antros, trečios ir ketvirtos kartos „iPad“. Norintys naudotis „WhatsApp“ paslauga mobiliuose „Apple“ įrenginiuose turės būti įdiegta „iOS 9.3“ ar naujesnė „iOS“ versija. „iPhone“ naudojantiems „WhatsApp“ ši nustos veikti „iPhone 3GS“ bei bet kokiame kitame modelyje, kuriame įdiegta „iOS 6“. Paslauga taip pat nebeveiks ir „Android“ 2.1 ir 2.2 bei „Windows 7“. Tačiau kompanija iki 2017 metų birželio 30 dienos pratęsė galimybę naudotis paslauga „BlackBerry OS“, „BlackBerry 10“, „Nokia S40“ ir „Nokia Symbian S60“ naudotojams.
  • „Google“ atnaujino savo „Chrome“ naršyklę skirtą „Mac“ kompiuteriams. Naujoje 55.0.2883.75 „Chrome“ versijoje ištaisytos 26 klaidos, informaciją apie kurias kompanija gavo iš „Google bug bounty“ programos dalyvių bei 10 saugumo spragų, kurias „Google“ aptiko pati. Google, stengiasi atsikratyti „Flash“ jau nuo rugsėjo mėnesį išleistos 53 „Chrome“ naršyklės versijos, kai naršyklė pradėjo blokuoti „Flash“ pagrindu svetainėse veikiančią puslapių analitiką ir fone veikiančius elementus. 54-oje „Chrome“ versijoje buvo pradėta naudoti nauja HTML5 „YouTube“ versija, o 55-toje versijoje labiausiai matomos kompanijos pastangos atsikratyti „Flash“, nes joje visose svetainėse pirmenybė atiduodama HTML5.
  • Apple iš savo svetainės puslapio, kuriame išvardinti kompanijos lyderiai pašalino specialių projektų viceprezidento Paul Deneve informaciją. Matyt jis arba pakeitė pareigas, arba jau nebėra „Apple“ komandos narys.
  • Jei viduje jaučiatės bent truputį Apple fanas - šį video pažiūrėsite iki galo. Tai puikus YouTuber’io, Stephen Hackett susuktas filmukas, kuriame jaučiamos „Apple“ tradicijos ir šaltas, tikslus dizainas susilieja su kūrėjų meile.
  • 2016 metų lapkritis buvo geriausias „App Store“ mėnuo „Apple“ istorijoje, bent jau taip rašo „Apple“ SVP Phil Schiller.
  • Kai pirmą kartą pasirodė gandas jog „Apple“ atsisakys ausinių jungties „iPhone 7“ internete gyvenantys „žinovai“ tuojau pat pradėjo tikinti, kad tokio telefono niekas nepirks. Dar garsiau jie pradėjo savo kritiką reikšti po to kai iš tiesų „Apple“ išleido „iPhone“ be 3,5mm ausinių jungties. Tačiau, pasirodo jog šios jungties nebuvimas netapo kliūtimi ir tris mėnesius nuo spalio, „iPhone 7“ JAV yra geriausiai parduodamas telefonas (10,6%). Antroje vietoje „iPhone 6s“, trečioje „Samsung Galaxy S7“, „iPhone 7 Plus“ ketvirtoje.
  • „Apple“ išplatino septintą „iOS 10.2“ beta versiją skirtas programuotojams ir viešiems testuotojams bei šeštą „macOS 10.12.2“ beta skirtą programuotojams.
  • „Apple“ išleido „Safari Technology Preview“ 19 versiją, kurioje ištaisyta: HTML formų patikra, Pointer Lock API, Input Events, URL Parser, Web Inspector’ius, Shadow DOM, ir t.t. 19 Preview versija taip pat papildyta „Touch Bar“ palaikymu Webkit’e.
  • „Financial Times“ rašo, kad „Sony“ 2017 metais planuoja kelis savo „PlayStation“ platformai sukurtus žaidimus perkelti į „iOS“ ir „Android“ ir tuo tikslu įkūrė „ForwardWorks Corp“ divizioną.
  • Nežiūrint visokių naujovių ir patobulinimų pranašaujamų sekančiais metais pasirodysiančiam „iPhone“, yra teigiančių jog matė dokumentacijoje, be dabar esančių spalvų, dar ir raudonos spalvos „iPhone 7s“ ir „iPhone 7s Plus“ telefonų modelius.
  • „Apple Music“ dar tolimas kelias kad pasivyti „Spotify“, tačiau ji mažais žingsneliais, užtikrintai iriasi į priekį. Eddy Cue kalbėdamas su „Billboard“ sakė, kad „Apple“ srautinės muzikos paslaugos prenumeratorių skaičius jau peržengė 20 mln. ribą. „Apple“ ir „Spotify“ iš srautinės muzikos, kartu paėmus, per metus sugeneruoja 7 milijardus JAV dolerių pajamas. Neprastas versliukas.
  • Sakoma, kad „Apple“ kalbasi su kino studijomis dėl galimybės „iTunes“ nuomoti naujus filmus. „Apple“ idėja yra jau po dviejų savaičių, po to kai naujas filmas buvo pradėtas rodyti kino teatruose, pradėti brangiai nuomoti tą filmą per „iTunes“. Man visai patiktų tokia mintis jei „Apple“ pavyktų susitarti, nes kartais filmą pažiūrėti norisi, kino teatro ekrano dydžio ir pilvo apibarstyto spragėsiais jis nėra vertas, o ir eiti iš namų tingisi…
  • „Apple“ mano, kad naujuose „MacBook Pro“ kompiuteriuose pastebimos su grafika susijusios problemos slypi programinėje įrangoje ir bus ištaisytos sekančiame „macOS“ atnaujinime.
  • „Apple“ pradėjo neįprastos „Apple Store“ parduotuvės statybas Čikagoje. Naujoji, britų architektų kompanijos „Foster + Partners“ suprojektuota, 1900 m2 parduotuvėje įsikurs prie miesto pavadinimą turinčio upelio.
  • „iPhone 7“ kiek neįprastas „unboxing’as“, atsparumo vandeniui testas ir dekoratyvus pjaustymas.
  • „Apple“ atnaujino savo puslapį, kuriame minimi automobilių palaikančių „CarPlay“ modeliai. Dabar visi pagrindiniai automobilių gamintojai siūlo ar planuoja pasiūlyti artimiausiu metu automobilius palaikančius „CarPlay“. Dabar jau galima rinktis iš daugiau nei 200 automobilių modelių.
  • Tiems kas pamena „Apple“ reklaminę, 66-ų video klipų kampaniją „Get a Mac“, gali būti įdomu paskaityti „Campaign“ paskelbtus šios reklaminės kampanijos dalyvių prisiminimus. Nors eteryje pasirodė 66 reklaminės kampanijos klipai, viso jų nufilmuota buvo 323… Nuorodos į straipsnį: „An oral history of ‘Get a Mac,’ Part 1“; „An oral history of ‘Get a Mac,’ Part 2“
    Iš kairės į dešinę: Alicia Dotter, Eric Grunbaum, John Hodgman, Justin Long, Scott Trattner ir Jason Sperling

  • Apple nebėra tokia gera vieta dirbti kaip pavyzdžiui buvo 2012 metais. Nežiūrint to, kad yra viena vertingiausių pasaulio kompanijų, „Apple“, šių metų pabaigoje „Glassdoor“ susumavus darbuotojų apklausų rezultatus, nukrito į 36 vietą „Geriausių vietų dirbti“ JAV lentelėje. Pernai metais kompanija užėmė 25-tą vietą, o dar prieš metus 22-ą. Dabartinė užimama „Apple“ pozicija žemiausia nuo kompanijos atsiradimo sąraše 2009. Aukščiausioje pozicijoje kompanija buvo 2012, kai užėmė 10-tą vietą. Kai kurios technologinės kompanijos šiais metais aplenkusios „Apple“ pagal gerumo dirbti lygį yra: „Facebook“ (#2), „Google“ (#4), „Adobe“ (#9), „Salesforce“ (#17), „Intuit“ (#20), „DocuSign“ (#23), „Akamai“ (#25), „Zillow“ (#29), „Nvidia“ (#30) ir „Airbnb“ (#35). Iš karto po „Apple“, lentelėje 37-tą vietą užima „Microsoft“. Į aukščiausią vietą lentelėje įsiropštė daugianacionalinė konsultavimo kompanija „Bain & Company“.
  • „Apple“ savo Jungtinės Karalystės „YouTube“ kanale išplatino dvi naujas reklamas skirtas „Apple Watch“.

iOS ir Mac aplikacijos

iOS žaidimai

taikomosios iOS aplikacijos

naujos iOS aplikacijos ir žaidimai

Mac aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų