Kaip „macOS Sierra“ grąžinti galimybę įdiegti aplikacijas iš bet kur

„macOS Sierra“ operacinėje sistemoje nebeliko akivaizdžios galimybes nurodyti leisti diegti visas ar iš bet kokių šaltinių atsisiųstas aplikacijas. Tačiau, pati galimybė egzistuoja – ją tereikia įjungti.

Apie galimybę „MacOS Sierra“ grąžinti nustatymą leidžiantį sistemoje įdiegti aplikacijas atsisiųstas iš bet kur jau esu rašęs anksčiau, liepos pradžioje, tačiau matyt bendrame „macOS Sierra – nauja operacinė sistema ar senoji nauju pavadinimu?“ kontekste ta informacija pasimetė ir daug kas jos nepastebėjo.

„Apple“ tapo griežtesnė nei anksčiau ir „MacOS Sierra“ operacinėje sistemoje esančiuose „Gatekeeper“ nustatymuose nebeliko galimybes nurodyti leisti diegti visas ar iš bet kokių šaltinių atsisiųstas aplikacijas. Dabar „MacOS Sierra“ nustatymuose yra tik du pasirinkimai: pasirašytos aplikacijos ir aplikacijos iš „App Store“ (numatytas nustatymas, kaip visada ir buvo) arba aplikacijos tik iš „Mac App Store“.

Pagal nutylėjimą „MacOS Sierra“ nustatymuose yra tik du pasirinkimai: pasirašytos aplikacijos ir aplikacijos iš „App Store“
Pagal nutylėjimą „MacOS Sierra“ nustatymuose yra tik du pasirinkimai: pasirašytos aplikacijos ir aplikacijos iš „App Store“

Galimybė įdiegti iš bet kur atsisiųstas aplikacijas yra paslėpta ir aš nerekomenduočiau pasinaudoti žemiau aprašyta galimybe daugeliui „Mac“ vartotojų. Žemiau aprašyta galimybė labiau skirta patyrusiems „Mac“ naudotojams ir programuotojams, kurie moka patikrinti diegiamos aplikacijos validumą ir žino sistemą bei jos saugumo mechanizmus.

Norėdami turėti galimybę įjungti leidimą diegti iš bet kokių šaltinių atsisiųstas aplikacijas „macOS Sierra“:

  1. Uždarykite System Preferences aplikaciją (jei ši atidaryta)
  2. Atidarytkite Terminal aplikaciją ir jos lange įrašykite komandą
    sudo spctl --master-disable
  3. Įveskite kompiuterio administratoriaus slaptažodį

Atlikus šiuos veiksmus ir atidarius „System Preferences“ aplikacijos „Security & Privacy“ skyriaus „General“ dalį – jos apačioje turite matyti ir trečią parinktį žemiau „Allow apps downloaded from“.

„Allow apps downloaded from“ parinktys po to kai nuimta aplikacijų diegimo apsauga „macOS Sierra“
„Allow apps downloaded from“ parinktys po to kai nuimta aplikacijų diegimo apsauga „macOS Sierra“
Atminkite, kad įgalinus „Anywhere“ parinktį „Mac“ tampa potencialiai atviras tam tikriems sistemos pažeidimams ar „junkware“ tipo kodui. Dėl šios priežasties šios parinkties reikėtų vengti visiems „Mac“ naudotojams, tame tarpe ir tiems, kas save laiko „patyrusiais Mac sistemų žinovais ir ekspertais“.

Grįžti prie „Apple“ numatyto „Gatekeeper“ apsaugos parinkčių rinkinio, galima Terminal aplikacijoje įvedus komandą:

sudo spctl --master-enable

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų