Suomijos oro linijų mechanikams „iPhone“ taps privalomi

Didžiausia Suomijos oro linijų bendrovė „Finnair“ pasirinko „iOS“ kaip mobilią kompanijos platformą.

Suomijos oro linijų bendrovė „Finnair“ išleido porą jos darbuotojams skirtų „iOS“ aplikacijų. Pirmosios aplikacijos „Inspect and Turn“ ir „Assign Tech“ skirtos padėti aptarnaujančiam personalui ir jų prižiūrėtojams.

„Inspect and Turn“ aplikacija skirta lėktuvų mechanikams ir jos pagalba jiems skaitmeniniu būdu bus pateikiamos užduotys ir analizės pagrindu surinkta dokumentacija padedanti tas užduotis atlikti.

Nauja „Finnair“ aplikacija skirta mechanikų vadovams
Nauja „Finnair“ aplikacija skirta mechanikų vadovams

„Assign Tech“ - lėktuvų mechanikų vadovams pateikia skrydžių tvarkaraščius, aptarnavimo procesus bei mechanikų sąrašus ir geriausius užduočių paskirstymus dirbančiai pamainai pagal mechanikų žinias, patirtį, sugebėjimus ir turimus sertifikatus.

Šios aplikacijos yra IBM ir „Apple“ bendradarbiavimo rezultatas - IBM aplikacijų rinkinio skirto aviacijai, modifikuoto ir pritaikyto „Finnair“ poreikiams, pagrindu. Anot IBM tai trečdaliu greitesnis būdas pateikti aplikacijas galutiniam vartotojui nei jas kurti nuo pradžios.

„Mūsų bendradarbiavimas su IBM ir “Apple” yra svarbus žingsnis kuriant skaitmeninį organizacijos bloką“, - sakė „Finnair“ skaitmeninio padalinio vadovė Katri Harra-Salonen spaudai skirtame pranešime. „Mes norime, kad mūsų darbuotojai turėtų greitesnį ir patogesnį priėjimą prie visos mūsų sukauptos informacijos, nes tai padės jiems priimti geresnius sprendimus“.

Naujos „Finnair“ aplikacijos skirtos kompanijos darbuotojams „iPhone“ versija.
Naujos „Finnair“ aplikacijos skirtos kompanijos darbuotojams „iPhone“ versija.

Planuojama, kad abi aplikacijas pirmieji 300–350 „Finnair“ darbuotojų galės pradėti naudoti jau 2017 metų pavasarį. Vėliau daugės tiek darbuotojams skirtų aplikacijų, tiek ir jas naudojančių darbuotojų.

„Finnair“ dar nėra galutinai apsisprendusi kiek iš viso aplikacijų jie kurs, bet ji planuoja sukurti skirtingoms jos veikloms skirtas aplikacijas, tame tarpe skirtas ir pilotams bei lėktuvų įgulai.

„Mes į tai žiūrime kaip į kelionę“, - sakė Katri Harra-Salonen. „Mes turime aiškią viziją kokie norime būti 2020 metais ir ji yra labai ambicinga“.

Rugsėjį „Finnair“ pasirašė 5,5 metų skaitmeninių paslaugų sutartį su IBM. 2014 metų liepą „Apple“ ir IBM sutarė dirbti kartu ir iš vien kuriant aplikacijas skirtas kompanijoms ir pardavinėjant „iPad“, „iPhone“ ir „Apple Watch“. Šio tandemo mintis yra apjungti „Apple“ kaip aukštos klasės ir patikimumo įrangos gamintojos ir IBM, kaip aplikacijų integravimo į verslo naudojamas sistemas ekspertės žinias ir pateikti šiuos sprendimus verslo sektoriui.

„Finnair“ yra pirmoji kompanija naudosianti IBM aplikacijų dizaino ir kūrimo modelį. Kompanijos atstovai teigia, kad aplikacijas valdys IBM ir jos bus saugomos „IBM Cloud“ saugyklose.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų