Savaitės naujienų apžvalga: 44-a 2016 metų savaitė

44-os 2016 metų savaitės naujienos ir gandai, o taip pat nemokamai ar pigiau platinamų bei naujų „iOS“ įrenginiams bei „Mac“ kompiuteriams skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • Praėjusią savaitę „Microsoft“ savo naują monobloką „PC Studio Surface“, kuris gali pavirsti milžiniška 28 colių įstrižainės planšete ir daugelis pradėjo mosikuoti rankomis teikdami, kad „Microsoft“ dabar aplenkė „Apple“. Geresnis šis kompiuteris už „iMac“ ar ne, matyt, kiekvienam spręsti individualiai. Tiesą sakant apie panašų į „Microsoft Surface Studio“ kompiuterį „Apple“ svarstė dar 2010 metais, nes turi sulankstomo, lietimui jautrų ekraną turinčio „iMac“ patentą.
    Sulankstomo, lietimui jautrų ekraną turinčio „iMac“ kompiuterio „Apple“ patentas.
    Kol kas nėra žinoma ar „Apple“ šį projektą vysto, tačiau anksčiau pasirodžius informacija, kad „Apple“ planuoja sulieti „iOS“ ir „Mac“ kompiuteriams skirtas OS į vieną, šią informaciją Tim Cook paneigė sakydamas: „Mes nemanome, kad mobiliems įrenginiams ir kompiuteriams turi būti naudojama ta pati operacinė sistema. Šie įrenginiai skirti skirtingoms funkcijoms.“
  • Tyrimų kompanija „IDC“ apklausė 1082 JAV mobilių telefonų naudotojus. Jų tarpe buvo 507 „Samsung“ telefonų savininkai, 347 buvę „Samsung“ telefonų savininkai ir 228 niekada neturėję „Samsung“ įrenginio. Apklausos duomenys parodė, kad 50% „Samsung Note 7“ naudotojų jau pakeitė arba planuoja artimiausiu metu pakeisti į „iPhone“.
  • Bandant grąžinti dovanų seseriai nupirktą „iPhone“, 26-erių Birmingemo gyventojas Sharakat Hussain susidūrė su keista problema, rašo „Daily Mail“. Prekybos centro darbuotojai paprašė Sharakat’o pateiti asmenybės dokumentus, kurie patvirtinti arba paneigtų faktą, kad jis yra Sadam’as Hussain’as. Reikalas tas kad Sadam’as yra įtrauktas į žmonių, kuriems draudžiama parduoti „Apple“ produktus, sąrašą (nors Sadam’io įvykdyta mirties bausmė dar 2006 metais). Sharakat’ui viskas baigėsi laimingai - „Apple“ spaudos atstovas jo atsiprašė ir pažadėjo išspręsti pinigų grąžinimo klausimą.
  • „Apple“ dizaino vadas Jony Ive, kalbėdamas su „c|net“ paaiškino naujųjų „MacBook Pro“ „Tuch Bar“ kilmę.
  • Spalio 31 dieną „Apple“ oficialiai nutraukė „iPhone 4“ palaikymą ir priskyrė jį prie „vintage“ modelių. Šiai kategorijai priskiriami įrenginiai, kurie jau nebegaminami daugiau nei 5, bet mažiau nei 7 metus. Tokių įrenginių „Apple“ ar jos įgalioti servisai už Kalifornijos ribų neaptarnauja.
  • Nauji drono paskraidymai virš „Apple Campus 2“ rodo, kad išorinio fasado darbai jau beveik baigti ir „Apple“ jau pradeda sodinti medžius.
  • Trečio 2016 metų ketvirčio metu, planšetinių kompiuterių rinka susitraukė 14,7%.
  • „Apple“ išplatino registruotiems programuotojams skirtas pirmąsias „iOS 10.2“, „macOS Sierra 10.12.2“ (per savaitę dvi versijas 16C32e ir 16C32f), „watchOS 3.1.1“ ir „tvOS 10.1“ beta versijas. Apie tai kas naujo „iOS 10.2“ skaitykite čia.
  • „LaCie“ išleido tris naujus, staliniams kompiuteriams skirtus „Thunderbolt 3“ diskų masyvų įrenginius: „big12“, „6big“ ir „Bolt3“. Visi trys, anot „LacCie“, yra greičiausi iš šiuo metu rinkoje esančių duomenų saugyklų ir tinka 4K ir 6K video turinio redagavimui. „Bolt3“ gali talpinti 2TB duomenų, „6big“ iki 60TB, o „12big“ iki 120TB.
  • Lapkričio 1 dieną savo gimtadienį šventė „Apple“ CEO Tim Cook.
  • „Twitter“ testuoja naują internetinių nuorodų atidarymo būdą „iOS“ - Reader režime.
  • Internete pasirodė informacija, kad iš pradžių dar spalį turėjusios pasirodyti „Apple AirPod“ ausinės nepasieks jų laukiančių ausų iki sekančių metų sausio.
  • „UBS Evidence Lab Global Smartphone Survey“ apklausa, kurioje buvo apklausti 6500 žmonių penkiose šalyse (JAV, Jungtinėje Karalystėje, Vokietijoje, Kinijoje ir Japonijoje), parodė, kad „iPhone 7“ yra labiau geidžiamas nei „iPhone 6s“ buvo pernai.
  • „Apple“ praplėtė savo „Volume Purchase“ programą įtraukdama kelias naujas valstybes: Austriją, Braziliją, Čekiją, Vengriją, Indiją, Lenkiją, Portugaliją ir Pietų Afriką. Gaila, bet Lietuvos šių šalių sąraše nėra ir tautiečiai ir toliau suks galvas, kaip pirkti „Apple“ platinamas aplikacijas įmonėms ar švietimo įstaigoms.
  • Internete pasirodė gandas, kad „Apple“ gali 20% sumažinti „Apple Music“ prenumeratos kainą, kas reikštų apie 2€ mažesnę kainą.
  • Įdiegę „iOS 10.2“ beta 1 tikriausiai pastebėjo, kad „Apple“ įdiegė 72 naujus Emoji paveikslėlius. Kai kurie jų yra naujai, realistiškiau perpieši senieji.
    Daugiau informacijos apie tai kas nas naujo laukia „iOS 10.2“ versijoje skaitykite čia.
  • Kol visi skundžiasi naujų „MacBook Pro“ kainomis, „Apple“ patyliukais sumažino iš jų užsakomų pernai metų „iMac“, „MacBook Pro“, „MacBook Air“, „Mac Pro“ ir „Mac mini“ diskų talpos padidinimo kainas. Nesu tikras ar tai nutiko ir Europoje, bet Amerikoje tikrai. Praeitą savaitę bazinių modelių diskų padidinimas iki 512GB kainavo 300–400 USD, o dabar kainuoja 200–300 USD. Disko padidinimas iki 1TB praeitą savaitę dar kainavo 800–900 USD, o šią jau kainuoja 600–700 USD.
  • Internete pasirodė informacija, kad „Apple“ jau testuoja „MacBook“ su OLED ekranais. Tai neatrodo labai netikėta žinia turint omenyje, kad „Apple“ ką tik išleido OLED „Touch Bar“ turinčius „MacBook Pro“.
  • Populiari „Read-it-Later“ paslauga „Instapaper“ paskelbė, kad nuo šiol visos tik mokantiems prenumeratoriams prieinamos prieinamos paslaugos tapo nemokamos ir jomis gali naudotis visi.
  • Kol vieni verkšlena dėl naujuose „MacBook Pro“ nesančių senųjų USB jungčių ir SD kortelių skaitytuvo – kiti šiuos kompiuterius perka. Panašu, kad naujieji „MacBook Pro“ taps greičiausiai „Apple“ parduodamais kompiuteriais.
  • Nauja „Apple“ reklama, kurioje skambant Arturo Sandoval „La Virgen de la Macarena“ reklamuojamos dvi naujos „iPhone 7“ savybės.
  • Kaip Google kūrė Pixel.
  • „Griffin Technology“ nutarė ištaisyti „Apple“ klaidą atsisakyti „MagSafe“ jungčių ir sukūrė „BreakSafe“. Šią jungtį „Griffin“ pristatė pernai metais ir dabar paskelbė „BreakSafe“ suderinamas ir su naujais „MacBook Pro“. Tiesa, 13 colių „MacBook Pro“ modeliuose krovimas vyks kaip įprastai, o štai 15 colių jis gali trukti ilgiau dėl to kad adapteris yra 60 vatų, o „Apple“ standartinis 87 vatų.
  • „BMO Capital Markets“ analitikai spėja, kad trečio metų ketvirčio metu „iPhone“ operacinis pelnas yra 103,6% viso išmanių telefonų industrijos pelno. Daugiau nei 100%, nes kai kurie gamintojai turėjo nuostolių.
  • „Strategy Analytics“ praneša, trečio metų ketvirčio metu „Alphabet“ (GOOGL) „Android“ opracinės sistemos pagrindu veikiantys įrenginiai, skaičiuojant jų išsiuntimų iš gamyklų kiekius, sudaro didžiausią rinkos dalį (87,5%) nei kada iki šiol. „iOS“ turi 12,1% rinkos.
  • „Plugable“ aptiko, kad jos TBT3-DP2X ir TBT3-HDMI2X grafiniai adapteriai yra nesuderinami su naujais „Apple“ „MacBook Pro“ kompiuteriais dėl naudojamo „Texas Instruments“ kontrolerio. Tai reiškia, kad dalis jau kuris laikas rinkoje esančių „Thunderbolt 3“ įrenginių gali neveikti su naujais „Apple“ kompiuteriais ir šį faktą, norint išvengti nemalonių siurprizų, reikėtų pasitikrinti su tos periferijos gamintojais.
  • Nežinau ar čia aš pražiopsojau ar „Apple“ išleido dar vieną mikroskopinį „iTunes“ 12.5.3 atnaujinimą. Prie šio atnaujinimo pateiktoje informacijoje tie patys, ankstesnėje versijoje paminėti pakeitimai, tačiau jį įdiegus „iTunes“ 12.5.3.16 versija tampa 12.5.3.17.
  • „Apple“ atpigino kai kurių, su naujais „MacBook Pro“ suderinamų, adapterių kainas. Pavyzdžiui „USB-C to USB“ adapteris anksčiau kainavęs 19€, dabar kainuoja 9€, „USB-C Digital VGA Multiport Adapter“ anksčiau kainavęs 89€, dabar kainuoja 59€ ir t.t. Greičiausiai tai laikinas „Apple“ sprendimas skirtas pamaloninti naujų „MacBook Pro“ pirkėjams.

iOS ir Mac aplikacijos

iOS žaidimai

taikomosios iOS aplikacijos

naujos iOS aplikacijos ir žaidimai

Mac aplikacijos

naujos Mac aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų