„iOS 10“ pranešimai apie įeinančius skambučius balsu

„iOS 10“ atsirado galimybė pasirinkti, kad „iPhone“ balsu praneštų skambinančiojo vardą ar telefono numerį. Tai ypač patogu vairuojant, jei automobilio laisvų rankų „Bluetooth“ šios funkcijos neturi.

„iOS 10“ „Apple“ įdiegė patogią funkciją leidžiančią „iPhone“ naudotojui nurodyti kas skambina, balsu pranešant skambinančiojo vardą arba telefono numerį. Šį nustatymą galima įgalinti visiems skambučiams, nepriklausomai nuo to ar tuo metu įrenginys pajungtas prie „Bluetooth“ sistemos, ausinių ar nepajungtas visai arba pasirinkti kuriuo atveju įjungti informavimą apie skambinantįjį balsu.

Ši funkcija patogi tiek mėgstantiems klausytis muzikos per „iPhone“ ausinių pagalba, nes nereikia traukti telefono iš kišenės norint pažiūrėti kas skambina, tiek ir automobiliuose, kuriuose įdiegtos „Bluetooth“ laisvų rankų įrangos informavimo apie skambinantįjį funkcijos neturi, nors daugumoje šiuolaikinių automobilinių laisvų rankų įrangų, galimybė informuoti apie skambinantį yra.

Kaip įjungti šią galimybę:

  • atidarykite Settings aplikaciją „iPhone“
  • paspauskite ant Phone
  • paspauskite ant Announce Calls
  • pasirinkite vieną iš keturių Jums tinkamų nustatymų:
    • Always: skambinančio vardas arba telefono numeris bus sakomas balsu visada
    • Headphones & Car: skambinančio vardas arba telefono numeris bus sakomas kai prie „iPhone“ pajungtos ausinės arba telefonas yra susijungęs su automobilio laisvų rankų įranga
    • Headphones Only: skambinančio vardas arba telefono numeris bus sakomas tik tada kai prie „iPhone“ pajungtos ausinės
    • Never: numatytoji nuostata – apie skambantį balsu nebus pranešama.

Dėl automobilio laisvų rankų įrangos, jei ši tokią funkciją palaiko, tai reikėtų patikrinti, kuris variantas: automobilio laisvų rankų įrangos ar „iPhone“ Jums labiau prie širdies, abu vienu metu laikyti įjungtus nėra prasmės, nes tokiu atveju (bent jau mano automobiliuose) pranešimai apie skambantįjį balsu seka vienas po kito ir labiau trikdo nei padeda, ypač jei įgalinta atsiliepimo balsu funkcija, nes tada reikia laukti kol abi sistemos baigs pranešinėti savo „incoming call from…“.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 2 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Kažko man neveikia. Gal turi būti įjungta Siri? Kuri pas mane išjungta, nes mes nesusišnekame :)

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų