Jei „iPhone 7“ „Home“ mygtukas neveikia – „iOS 10“ automatiškai pasiūlys laikiną sprendimą

Temos: iOS, iPhone

Jei staiga sugedo „iPhone 7“ ar „iPhone 7 Plus“ „Home“ mygtukas - „iOS 10“ gali aptikti šį gedimą ir pasiūlyti laikiną sprendimą.

Nors naujieji „iPhone 7“ išoriškai nestipriai skiriasi nuo metais senesnių „iPhone 6s“, tačiau juose yra nemažai pasikeitimų, tai ir: 3,5mm audio jungties nebuvimas, atsparumas vandeniui, geresnės kameros ir greitesnis veikimas. Naujausiuose „iPhone“ modeliuose „Apple“ atsikratė ir mechaninio „Home“ mygtuko, kuris „Apple“ telefonuose, pro truputį evoliucionuodamas buvo nuo pat pirmojo modelio. „iPhone 7“ mechaninius „Home“ mygtukus pakeitė tūriniai mygtukai.

Naujasis „Home“ mygtukas neturi judančių dalių ir spustelėjimo jausmo simuliacijai naudoja specialų vibro-varikliuką. Naujoviško „Home“ mygtuko panaudojimas leido „Apple“ geriau apsaugoti „iPhone“ nuo vandens ir dulkių.

Diagnostikai skirta „iOS 10“ programinė įranga gali aptikti „Home“ mygtuko gedimą ir naujų „iPhone 7“ ir „iPhone 7 Plus“ telefonų naudotojams automatiškai pasiūlyti laikiną sprendimą - virtualų „Home“ mygtuką ant ekrano. Šis ant ekrano, „Home“ mygtuko gedimo atveju, atsirandantis virtualus mygtukas yra ne kas kita, kaip „Assistive Touch“ funkcija ekrane patalpinanti „Siri“, „Control Center“, „Home“ ir eilės kitų funkcijų iškvietimo virtualų mygtuką.

„iOS 10“ pranešimas apie gendantį ar sugedusį „iPhone 7“ „Home“ mygtuką.

Su „Home“ mygtuko gedimu susidūrė vienas „MacRumors“ forumo narys ir pasidalino ekrano vaizdu, kuriame matomas pranešimas apie gedimą. Jis taip pat minėjo, kad pajungus „iPhone 7“ krautis, šis automatiškai išsijungdavo, o įjungus telefoną ekrane matydavosi pranešimas „The Home Button May Need Service“.

Pradžioje „Home“ mygtukas veikė, tačiau po kurio laiko pradėjo nebereaguoti į paspaudimus ir telefonas virptelėdavo tris-keturis kartus, kaskart spustelėjus „Home“.

Virtualus „Home“ mygtukas yra puikus priedas leidžiantis naudoti telefoną kol jo naudotojas susiruoš apsilankyti „Apple“ servise. Žinoma, naudojant virtualų „Home“ neveikia „Touch ID“ funkcija, bet bent jau galima atrakinti telefoną įvedus kodą ir naudotis juo.

Nežiūrint to, kad „iPhone 7“ ši funkcija naudojama kaip pagalbinė – ji leidžia nuspėti, kas mūsų laukia būsimuose „iPhone“ modeliuose ir be gandų nešiotojų skelbiamo stiklinio dizaino bei kitų naujovių, „Apple“ gali pradėti naudoti visą priekį užimančius telefono ekranus ir virtualius „Home“ mygtukus ne tik kaip laikiną sprendimą. „iPhone 8“ taip pat gali būti po ekranu įdiegtas ultragarso skeneris, kurio pagalba galima skenuoti pirštų atspaudus tiesiog ekrane.

„iOS 10“ „Apple“ taip pat nustojo naudoti „Slide to unlock“ funkciją ir pakeitė ją automatiškai telefoną atrakinančia „Touch ID“. Jei nenorite spausti „Home“ mygtuko telefono atrakinimui - kaip tai padaryti skaitykite straipsnyje „Kelios nepublikuotos"iOS 10" naujovės“

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 7 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Tokie nauji aparatai, o jau genda??

  2. Speju su lokio peda atrakina telefona.

  3. Roberta Bagdonaite

    Kaip atrakinti reikia ta HOME ios 10.1.1.?

  4. Turiu iphone se iš ios 9 atnaujinau i ios10-1.1. ir dabar nebeleidžia atrakinti ekrano užblokuotas , prašo poostcode viska vedu , o vistiek rodo po kiek laiko galėsiu vėl bandyti , ir niekaip negaliu atboluoti ekrano , paspaudžiu HOME prašo kod

  5. o dabar praso prisijungt prie iTunes

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų