Audio MIDI Setup – garso sistemų valdymo įrankis kiekviename Mac kompiuteryje

Turite „Mac” kompiuterį ir keletą belaidžių garso kolonėlių? Ar žinote, jog standartinėmis „macOS” priemonėmis galite sujungti šias kolonėles į vieną daugiazonę garso signalų paskirstymo sistemą (angl. „multiroom system”)? Tam užtenka operacinėje sistemoje įdiegtos programos „Audio MIDI Setup”.

„Audio MIDI Setup” aplikaciją paprasčiausia pasiekti naudojant „macOS” paieškos įrankį „Spotlight”, kurį išsikviesti galite paspaudus dviejų klavišų kombinaciją Cmd ⌘-tarpas. Į paieškos lauką įveskite „Audio MIDI Setup”. Atsiradusiame sąraše suraskite šią aplikaciją ir paspauskite ją.

Pasirodžiusio lango, kairiame apatiniame kampe spauskite „+” simbolį ir pasirinkite Create Multi-Output Device.

Pasirinkite norimus ir prie kompiuterio prijungtus garso išvesties įrenginius uždėdami prie jų varneles. Mano atveju, kaip pavyzdį garsą vienu metu išvesiu į „Bluetooth” ausines „Powerbeats Wireless 2” ir belaidę „Beats Pill XL” garso kolonėlę. Naudojantis šiuo įrankiu į vieną garso sistemą per kompiuterio USB lizdą galima prijungti S/A signalo keitiklius, išorines garso plokštes arba „AirPlay” protokolą palaikančią garso įrangą.

Kairėje pusėje esančių garso išvesties įrenginių sąraše (Built-in Microphone, Built-in Output ir kt.) paspauskite „dešiniu” pelės mygtuku ant Multi-Output Device ir pasirinkite Use this device for sound output.

Liko išdėlioti garso kolonėles po visą kambarį / butą / namą ir pradėti mėgautis muzikos arba filmų garsais, kuriuos valdysite iš savo „Mac” kompiuterio.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Daniel „iMHO“

Apple entuziastas, iMHO tinklaraščio Facebook'e autorius, rašantis iš idėjos objektyvias ir subjektyvias naujienas bei mintis apie obuolinę kompaniją ir ne tik.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų