„Apple“ nutraukia Wi-Fi maršrutizatorių gamybą

„Airport“ maršrutizatoriai

„Bloomberg“ praneša, kad „Apple“ nutraukia savo „Airport Extreme“, „Airport Express“ ir „Airport Time Capsule“ Wi-Fi maršrutizatorių gamybą.

Wi-Fi maršrutizatorius „Apple“ gamino ir jais prekiavo nuo 1999 metų, tačiau „Bloomberg“ rašo, kad kompanija išformavo su maršrutizatoriais dirbusių inžinierių padalinį ir dabar jiems paskirti kiti projektai.

Jei tai tiesa - gaila. Aš naudoju du iš trijų „Apple“ gaminamų Wi-Fi maršrutizatorių: „Airport Extreme“ ir „Airport Express“ ir esu jais labai patenkintas. Matyt kompanijai šie maršrutizatoriai nenešė pakankamai pajamų ir ji nutarė daugiau dėmesio skirti kitiems produktams.

Žiūrint iš kitos pusės šie „Apple“ maršrutizatoriai dabar jau nieko per daug inovatyvaus nepasiūlo. Anksčiau, kokiais 2004 metais kai Bluetooth kompiuteriuose kokybė negalėjo net iš tolo prilygti tai, kurią buvo galima perduoti naudojant „Airport Express“ šie, tiesiai į rozetę jungiami, mažyliai iš ties džiugino. Tada šią, groti muziką per muzikinius centrus tiesiai iš „Mac“ ir „iOS“ įrenginių, technologiją „Apple“ pavadino „AirTunes“.

„Apple“ turėjo ir daugiau įdomių maršrutizatorių. Vienas tokių kietuosius diskus turintis „Airport“ maršrutizatorius vadinosi „Time Capsule“. Šio maršrutizatoriaus pagalba buvo galima „Mac“ kompiuteriuose esančios „Time Machine“ aplikacijos pagalba, per Wi-Fi, kurti kasvalandines atsargines duomenų kopijas. „Time Capsule“ integracija buvo tokia nepastebima ir nejuntama, kad apie daromas atsargines duomenų kopijas paprasčiausiai pamiršdavai. Vėlgi – tai buvo iki „iCloud“, o „Dropbox“ tuo metu dar buvo naujagimis.

Paskutinį kartą „Apple“ savo „AirPort“ atnaujino 2013 metais kai išleido greitesnį Wi-Fi ryšį palaikančius maršrutizatorius.

Dabar kai Wi-Fi maršrutizatorių rinkoje atsiranda nauji, stiprūs žaidėjai tokie kaip „Eero“ ir „Google“ su jos „Google Wifi“, „Apple“ turėjo rinktis ar veltis į šią kovą ir kurti ką nors naujo ir inovatyvaus ar palikti šią, jai ne itin pelningą, rinkos dalį. Panašu, kad „Apple“ pasirinko paskutinį variantą.

Reikia manyti, kad „Apple“ svetainėje netrukus išvysime kitų gamintojų rekomenduojamus maršrutizatorius, taip pat kaip matome LG monitorius, po to kai „Apple“ nutraukė savo monitorių gamybą.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 10 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Kas diena po naujiena. Griūtis įsibėgejo...

  2. Nutrauke nes pries cisco ir mikrotik nepasokinesi :)

    • Nemanau, kad Apple turėjo kokių ambicijų konkuruoti su Cisco ar kitais maršrutizatorių gamintojais. Tačiau, kalbant apie Cisco – gerai, kad Apple gamino savo maršrutizatorius, nes Cisco su Apple įranga jei veikė, tai daugeliu atveju labai prastai (Cisco ir šiaip turėjo madą užspringti nuo klaidų įrašų). Kita vertus Cisco visiškai nebedomina namų naudotojų rinka, o Apple nelabai domino Enterprice rinka kalbant apie maršrutizatorius ir čia ji bendradarbiauja su Cisco, kad Apple įrenginių naudotojai neturėtų problemų Cisco aptarnaujamuose tinkluose.

  3. gal žinote, kaip Time Capsule pajungti prie Samsung TV? Paprasčiausiai sujungus usb laidu, tai Samsung nemato, nes formatas apple'inis. Gal tuomet Time Capsule hardą performatuot į MS-DOS? iDeal'o darbuotojai siūlo Apple TV prijungt, bet sakau, gal yra kiti būdai, gal kas susidūrėt?

    Kam to reikia? Tam, kad būtų patogiau, nuotoliniu būdu įkelt filmą, ir nereikėtų su flash'u bėgiot. Ir kita svarbi detalė, kad būtų galima perkelti aukštos kokybės filmus, nes apple ir samsung abu mato tik MS-DOS formatą, tačiau šis formatas riboja failo dydį iki 4 Gb. Pirkau programą Paragon (jei tiksliai pamenu), tai pradėjo užstriginėti kompas. Gal turit kokių patarimų?

    • Manau:
      - arba perki Apple TV ir tada be problemų;
      - arba parduodi "Time Capsule" ir perki visą vertį produktą tokiems reikalams, pvz. "NAS Synology".

    • Reikėtų paskaityti kokius formatus palaiko televizorius. Jei palaiko kokį ExFat gal tada sukurti atskirą particiją tam reikalui TC (jei TC naudojamas ir backupams). Tačiau, geriausia yra naudoti daiktus pagal jų paskirtį. Sutverti kokį media center arba nusipirkti, tada pajungus jį tiesiai per HDMI galima žiūrėti filmus, nes tiesiog diskų pajungimai prie televizoriaus neretai neišsprendžia visų problemų. Pavyzdžiui jei televizorius nepalaiko to video formato, vis tiek negalėsi žiūrėti filmo, o media center dažniausiai palaiko daug formatų ir televizoriui paduoda jau gatavą vaizdą ir garsą todėl visai nesvarbu ką palaiko televizorius, nes visas iškodavimas vyksta media center įrenginyje.

  4. aš taipogi tos nuomonės, kad kiekvienas daiktas turi būti naudojamas pagal paskirtį. Optimaliausias variantas bus Apple TV. Dėkui už patarimus!

  5. Virgilijus Bumbulis

    puikiai veikia PLEX server per WiFi 5Ghz.
    HD filmai tik švilpia į TV iš MACo arba TC

    Nežinau kam tas apple TV reikalingas ;)

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų