Universal Clipboard

Nauja, „macOS Sierra“ ir „iOS 10“ „Handoff“ funkcijų rinkinį papildžiusi, „Universal Clipboard“ griauna mūsų eilę metų naudotą „nukopijavimo į atmintį“ suvokimą.

„Universal Clipboard“ - viena iš daugelio „macOS Sierra“ ir „iOS 10“ naujovių, kurios pagalba galima lengvai perkelti nukopijuotą tekstą, nuotrauką ar nuorodą iš „iOS“ įrenginio į „Mac“ kompiuterį ir atvirkščiai.Daug kam gali kilti natūralus klausimas - kam taip sudėtingai viską daryti? Ieškok „Mac‘e“, jame kopijuok ir įklijuok. Patikėkite – žmonės taip daro ir aš pats ne kartą esu nukopijavęs tekstą į Notes programėlę „iPhone“ nors šalia turėjau „Mac“ kompiuterį. Iš karto atsidarydavau „Mac‘ą“ ir perkeldavau tą tekstą kitur. Keisti tie žmonės, tiesa? Jei ir Jūs esate iš tų, kurie taip daro – „Universal Clipboard“ skirta Jums, o jei ne – neskubėkite teisti, nes toli gražu ne visos programėlės yra sukurtos abiems sistemoms, todėl toks funkcionalumas tikrai turi teisę gyventi. Pavyzdžiui „Mac’e“ patogiai ieškote patiekalų receptų. Kopijuojate jame reikiamus produktus, o tada įklijuojate juos į savo „iPhone“ esančią „shopping list’o“ programėlę.

Tie kas turi kelis „Apple“ įrenginius tikrai žino, jog pvz. „Safari“ saugo paskutinių atvertų puslapių skirtinguose įrenginiuose skirtukus. Taip pvz. pradėjus naršyti „Mac‘e“, galite bet kada pratęsti naršymą „iPhone“. Šia galimybę suteikia „Handoff“ funkcionalumas, norint kuriuo naudotis jį reikia aktyvuoti „iOS“ įrenginyje: SettingsGeneralHandoff ir „Mac“ kompiuteryje: System PreferencesGeneral ir uždėkite varnelę prie „Allow Handoff between this Mac and your iCloud devices”. Dabar, kai „Handoff“ yra papildytas "universalia iškarpine”, norint aktyvuoti šią naujovę reikia:

Kaip tai veikia?

Nukopijuotas tekstas (nuotrauka) „keliauja“ į „iCloud‘ą“ ir kurį laiką (apie dvi minutes) yra prieinamas visiems su ta „iCloud“ paskyra susietiems įrenginiams atitinkantiems aukščiau paminėtus reikalavimus. Jokių vizualių efektų apie teksto nukopijavimą ir keliavimą nematysite. Būkite tikri, tai įvyko. Tiesiog paimkite kitą įrenginį ir įklijuokite (Paste/Cmd ⌘-v).

Yra vienas „bet“. Tekstas gali būti įklijuojamas bet kur, tiek „macOS“, tiek „iOS“ įrenginiuose, o štai nuotraukas galima įklijuoti tik į tam tikras programas, tokias kaip „Pages“, „Notes“, „Sketch“, „Preview“ ir pan. Išsaugoti nuotraukų Nuotraukų galerijoje nepavyks. Gal „Apple“ labiau patobulins šį funkcionalumą būsimuosiuose atnaujinimuose.

Viskas. Pirmyn kopi-pastinti.


  1. kompiuterių sąrašas, kuriuose veiks “universali iškarpinė”:  ↩

  2. „iOS“ įrenginių sąrašas, kuriuose galima įdiegti „iOS 10“ ir naudotis „universalios iškarpinės“ funkcionalumu:  ↩

Pasidalinti straipsniu:

Apie Daniel „iMHO“

Apple entuziastas, iMHO tinklaraščio Facebook'e autorius, rašantis iš idėjos objektyvias ir subjektyvias naujienas bei mintis apie obuolinę kompaniją ir ne tik.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų