Specialistai mano, kad „iPhone 7“ ekranas toks geras, kad jam nereikia būti 4K

Tema: iPhone

Specialistai teigia, kad „Apple“ sukurtas, platų spalvų spektrą palaikantis „iPhone 7“ ekranas yra pats geriausias ir jo vaizdo kokybė verčia abejoti gandais, kad „Apple“ pradės naudoti OLED ekranus.

„DisplayMate“ ištyrinėjo „iPhone 7“ ekraną ir jis yra geriausias savo klasėje. Be puikaus kontrasto ir žemo aplinkos atspindėjimo lygio, specialistai nustatė jog esant šviesiam aplinkos apšviestumui, ekrano šviesumo pikas yra net aukštesnis nei 705 nitai, kuriuos deklaruoja „Apple“.

Analitikai taip pat nustatė, kad „iPhone  7“ ekrano atsparumas atspindžiams yra 4,4 proc. - žemiausias kokį kompanija kada nors buvo aptikusi mobiliame telefone. Rekordiškai mažas 1,7 proc. atspindžių kiekis užfiksuotas 9,7 colio „iPad Pro“.

„DisplayMate“ specialistai patikrino ir „iPhone 7“ spalvų atkūrimo tikslumą, tame tarpe sRGB ir „DCI-P3 Wide Color“ spalvų gamose ir pavadino šį „iPhone“ modelio ekraną „pačiu tiksliausiai spalvas atkuriančiu įrenginio ekranu, kurį jie kada testavo“.

„iPhone 7“ atkuriamų spalvų gama

„"iPhone 7" absoliučiai tiksliai atkuria spalvas, kurių negalima atskirti nuo tobulai atvaizduojamų žiūrint plika akimi“, - sako „DisplayMate specialistai, „ir greičiausiai įrenginys atkuria spalvas gerokai tobuliau nei daugelis mobilių įrenginių, monitorių, TV ar YHD TV kuriuos mes naudojame.“

„Apple“ atliktų ekrano patobulinimų dėka, tvirtina „DisplayMate“, dėl ekrane atvaizduojamo vaizdo ryškumo „iPhone 7“ nereikia turėti 4K ekrano, nes bet kokios raiškos video jame puikiai atkuriamas. Šio „iPhone“ ekrano kokybė privers kitus gamintojus vytis „Apple“ arba būti atsilikėlių būryje.

„Wide Color“ spalvų gama, kurią geba atkurti „iPhone 7“ yra „Apple“ pavadinimas, tačiau iš tiesų tai „DCI-P3“ standartas. „DCI-P3“ buvo sukurtas kaip video filmų standartas Amerikos filmų industrijai. Daugelis ekranų naudoja senesnę „standard RGB“ arba sRGB spalvų gamą, kuri yra siauresnė (geba atkurti mažiau spalvų). „iPhone 7“ yra sukalibruotas abiems spalvų gamoms ir automatiškai keičia kalibravimo profilius kai to reikia.

Tiek „iPhone 7“, tiek ir „iPhone 7 Plus“ ekranai geba atkurti „Wide Color“ spalvų gamą. Šio tyrimo rezultatai turėtų labai nudžiuginti fotografijos ir videografijos mėgėjus, nes tai leis redaguojant nuotraukas ar video vaizdų spalvas suderinti jas tiksliai.

Ar jau spėjote įsigyti „iPhone 7“ ar „iPhone 7 Plus“?

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 4 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Spelialistai ir analitikai:)

  2. Smagiausia visoje jų strategijoje yra tas nepaliaujamas, nepermaldaujamas kalimas kiekviename sakinyje, kiekvienoje žinutėje kad tavo turimas iphonas 6S jau yra SENAS IPHONAS. O tas pasirodęs NAUUUUUUJAS tai jau neregėtas technologinis šuolis pakeisiantis visatą, totalus stebuklas palyginus. Jau tiesiog metu savo 360 dienu senumo iphoną į šiukšlių dežę ir net neužsimetęs palto basas begu į artimiausią kioską pirkti naujo:)

    • Asmeniškai man nepasirodė, kad „Apple“ labiau nei kokia kita amerikiečių kompanija push'intų pirkti naujus ir teigtų, kad jos senesni, tarkim metų senumo įrenginiai jau nieko verti. Priešingai, ji kitaip nei daugelis mobilių telefonų gamintojų deklaratyviai nenumoja į savo senesnius įrenginius, bet išleidžia jiems atnaujinimus ir įdiegia juose naujas funkcijas ką daro retas kitas mobilių telefonų kūrėjas.
      Būtų keista, jei jie teigtų, kad jų naujas gaminys, kurio kūrimui jie sugaišo pora ar daugiau metų, yra prastesnis ar lygiai toks pats kaip ir prieš metus pagamintas. Net kitos technikos gamintojai neretai numoja į savo senesnius modelius (automobiliai, televizoriai ir t.t.) ir neišleidžia jiems atnaujinimų, nors daugeliu atvejų tam nereikėtų kažkokių papildomų esminių sąnaudų. Tad mano galva jie (kitos kompanijos) labiau verčia/skatina pirkti naują jų gaminį ir netiesiogiai teigia, kad metų senumo „Mersas“ jau senas ir jei nori „Apple Car Play“ jame - pirk naują automobilį ir nesvarbu, kad naujame stovi lygiai tokia pati infotainment sistema - jai atnaujinimo nėra.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų