Fotografavimas „Messages“ aplikacijoje ir nuotraukų biblioteka „iOS 10“

Mobiliems „Apple“ įrenginiams skirta „iOS 10“ atnešė nemažai naujovių, prie kurių savo įrenginius iš „iOS 9“ atnaujinusiems savininkams reikia priprasti ar tiesiog turėti omenyje.

Didžiausia „iOS 10“ naujovių dalis tenka „Messages“ aplikacijai. Be visų efektų ir galimybės naudoti specialias aplikacijas žinutėse, naujoje „iOS“ versijoje atsirado galimybė tiesiai į žinutę nufotografuoti vaizdą, kuriuo norima pasidalinti ir tai padaryti galima tiesiai žinutės rašymo lange.

Tikiu, kad daugelis įdiegę „iOS 10“ šia galimybe jau spėjo pasinaudoti ir tikriausiai pastebėjo, kad jei pasinaudoti „fotoaparatu“ esančiu žemiau žinutės ir nufotografuojant vaizdą paspaudžiant mygtuką (žemiau esančiame paveikslėlyje pažymėtą pirmu numeriu) - ši nuotrauka nėra išsaugoma nuotraukų bibliotekoje „Photos“ aplikacijoje ir patenka tik į žinutę.

Nuotraukos siuntimas „Messages“ aplikacijoje „iOS 10“

Daugeliu atveju tai būtent tai ko reikia. Ši gudrybė padeda apsisaugoti nuo begalės nuotraukų „šiukšlių“ ir padeda sutaupyti laiko, nes nereikia vėliau peržiūrinėti visų „Photos“ nuotraukų ir tapšnoti įrenginio ekrano jas trinant. Tačiau, jei impulsyviai paspaudėte tą mygtuką ir išsiuntę nuotrauką nutarėte, kad ją norėtumėte turėti šalia kitų savo nuotraukų „iOS 10“ įrenginyje:

  • jei įrenginys palaiko „3D Touch“ funkciją - stipriau paspauskite ir palaikykite paspaudę ant tos nuotraukos žinutėje kol ji atsidarys
  • paspauskite ant apatiniame kairiame lango kampe esančios dalinimosi piktogramos dalinimosi piktograma „iOS“
  • atsidariusio lango apačioje pasirinkę „Save Image“ nuotrauką išsaugosite įrenginio nuotraukų bibliotekos „Camera Roll“ aplanke.
    Nuotraukos išsaugojimas „Camera Roll“ kai fotografuojama iš „iOS 10“ „Messages“ aplikacijos

Jei fotografuodami vaizdą žinutei iš karto žinote jog šią nuotrauką norite išsaugoti nuotraukų bibliotekoje - spauskite kairėje pusėje esančią fotoaparato piktogramą (aukščiau esančiame paveikslėlyje pažymėtą pirmu numeriu) – atsidarys „Camera“ aplikacija pilno ekrano režimu ir nufotografavus nuotrauka pateks tiek į žinutę, tiek ir į „Camera Roll“.

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Į viršų