„Apple“ aktyvavo automatinį „macOS Sierra“ atsiuntimą į „Mac“ kompiuterius

Apple padarė „macOS Sierra“ automatiškai į „Mac“ kompiuterius atsiunčiama programine įranga ir tai pradeda veikti nuo 2016 spalio 3 dienos.

„Apple“ raginimo įdiegti „macOS Sierra“ pranešimas

Nuo 2016 metų spalio 3 dienos pradeda veikti automatinio „macOS Sierra“ - „Mac“ kompiuteriams skirtos operacinės sistemos, atsisiuntimo paslauga. Ką tai reiškia? Tai reiškia, kad „OS X El Capitan“ naudotojams savo kompiuteriuose įgalinusiems automatinius atnaujinimų atsiuntimus - „macOS Sierra“ bus atsiųsta į kompiuterį automatiškai šį procesą atliekant foniniame režime. Matyt tie, kas kaip aš yra atjungę automatinį atnaujinimą, gaus raginimo įdiegti „macOS Sierra“ žinutes. Aš bent jau tokią gavau.

„OS X El Capitan“ - automatinio atnaujinimų atsiuntimo įgalinimas: System Preferences → App Store

Jei persigandote, tai turėkite omenyje, kad atnaujinimas bus tik atsiųstas, bet automatiškai įdiegtas nebus. Toks „Apple“ sprendimas padės lengviau apsispręsti tiems, kas kaip ir norėtų atnaujinti savo „Mac“ sistemą, bet delsia nes „kol atsisiųs… kol įsidiegs…“ Atnaujinimui automatiškai nutūpus „Mac“ kompiuteryje galite jį įdiegti pasirinkę Jums tinkamą laiką. Žinoma, jei „macOS Sierra“ diegimo paketas jau yra „Mac’e“ - galite jį ištrinti ir vėliau atsisiųsti jį rankiniu būdu, kai nutarsite jog tam esate pasiruošę.

Jei kompiuterio diske mažai vietos – „Apple“ pagalvojo ir apie tokius vartotojus – „macOS Sierra“ diegimo paketas nebus atsiųstas. Papildomai, jei atsiuntus į kompiuterį „macOS Sierra“ diegimo paketą jo diske taps mažai vietos - jis bus automatiškai ištrintas.

„macOS Sierra“ diegimo paktas bus atsiųstas tik į tuos kompiuterinius, kurie atitinka šios sistemos keliamus reikalavimus, taigi jei naudojate senesnį kompiuterį baimintis nereikėtų – nekviestas svečias pas Jus neįsibraus (net jei to ir norėtumėte).

„Apple“ sako, kad „macOS Sierra“ atsiuntimas į naudotojų kompiuterius bus įjungtas savaitės bėgyje naudotojus pasirenkant atsitiktine tvarka.

Žymos
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų