Kaip priverstinai perkrauti „iPhone 7“ ar jame aktyvuoti DFU režimą

Kartais telefono sistemai užlūžus, kai jokios kitos priemonės nepadeda – jį reikia priverstinai perkrauti ar įgalinti jame specialų DFU režimą ir „iPhone 7“ tai atliekama kiek kitaip, nei ankstesnių kartų „iPhone“.

Kai „iPhone“ užlūžta ir jokie kiti veiksmai nėra galimi ar nepadeda išspręsti problemos, kaip paskutiniai problemos sprendimo žingsniai yra priverstinis telefono perkrovimas ar DFU (angl. device recovery mode) režimas, kuriame esantis įrenginys vis dar gali komunikuoti su „iTunes“ aplikacija įdiegta „Mac“ ar PC, tačiau jame nėra aktyvuotas „boot loader“ ar „iOS“.

Turėkite omenyje, kad „iPhone 7“ ir „iPhone 7 Plus“ perkraunamas ir specialūs „Recovery“ ir DFU režimai aktyvuojami kiek kitaip, nei „iPhone 6s“ ir ankstesniuose „Apple“ telefonų modeliuose.

Kaip perkrauti „iPhone 7“

Jei „iPhone 7“ nustojo reaguoti į jūsų veiksmus ir jo negalite net paspaudę ir palaikę nuspaustą į/išjungimo mygtuką išjungti:

  1. Paspauskite ir laikykite nuspaudę „iPhone 7“ į/išjungimo mygtuką
  2. Laikydami nuspaustą į/išjungimo mygtuką nuspauskite ir laikykite nuspaustą kairėje telefono pusėje esantį garso sumažinimo mygtuką Priverstinis „iPhone 7“ perkrovimas
  3. Abu šiuos mygtukus laikykite nuspaudę iki telefonas išsijungs ir jam vėl įsijungus ekrane pamatysite „Apple“ logo.

Kaip įjungti DFU režimą „iPhone 7“

  1. Įsitikinkite, kad kompiuteryje įdiegta naujausia „iTunes“ aplikacijos versija ir jei ne - atnaujinkite ją.
  2. Paleiskite „iTunes“ aplikaciją kompiuteryje
  3. Išjunkite telefoną
  4. Pajunkite telefoną prie kompiuterio USB
  5. Paspauskite ir laikykite nuspaudę telefono į/išjungimo mygtuką 3 sekundes
  6. Vis dar laikydami nuspaudę į/išjungimo mygtuką nuspauskite telefono garso sumažinimo mygtuką esantį įrenginio kairėje pusėje
  7. Laikykite abu mygtukus nuspaudę apie 10 sekundžių. (Jei įrenginio ekrane pamatėte „Apple“ logo – laikėte per ilgai ir procesą reikia pradėto iš naujo.)
  8. Atleiskite į/išjungimo mygtuką, bet laikykite nuspaudę garso sumažinimo mygtuką dar maždaug 5 sekundes (Jei ekrane pamatėte „Plug into iTunes“ – laikėte per ilgai ir turite pradėti viską iš pradžių.)
  9. Jei ekranas juodas – jūsų „iPhone 7“ DFU režime ir „iTunes“ turi pasirodyti užrašas sakantis jog aplikacija aptiko „iPhone 7“ ir jis dabar gali būti atstatytas.
Jei „iPhone 7“ ekrane matote kokį nors logo – telefonas gali būti atstatymo (Recovery Mode), bet ne DFU režime. Jei tinka „Recovery“ režimas – puiku, jei ne – pabandykite įrenginyje aktyvuoti DFU režimą dar kartą.

Tikiuosi jums šių patarimų neprireiks, tačiau jei kartais prireiktų – gerai žinoti kaip tai padaryti dar iki tada kai jų prireikia.

Iki „iPhone 7“ išleistuose „Apple“ telefonų modeliuose, norint juos perkrauti ar įjungti specialų režimą – vietoje aukščiau aprašytuose būduose spaudžiamo garso sumažinimo mygtuko reikia spausti „Home“ mygtuką.

Ar jau įsigijote „iPhone 7“?

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų