Kaip „iPhone“ su įdiegta „iOS 10“ naudoti kaip padidinimo stiklą

Retkarčiais, kai reikia smulkiomis raidelėmis parašytus užrašus, o akys kai neįžiebia – nauja „iOS 10“ funkcija leis šią problemą išspręsti.

„iOS 10“ yra visa eilė naudingų funkcijų ir galimybių ir viena jų leidžia perskaityti smulkiu šriftu parašytas regėjimą gerinančių vaistų anotacijas :) . Ši funkcija vadinasi „Magnifier“ ir leidžia naudoti įrenginio kamerą ir padidinti tekstą iki įskaitomo dydžio.

Skirtumas tarp „Camera“ aplikacijos ir „Magnifier“ funkcijos yra tas, kad „Magnifier“ leidžia vaizdą padidinti labiau nei tai galima padaryti fotografavimui ar filmavimui skirtos aplikacijos pagalba. „Magnifier“ nėra „Camera“ aplikacijos dalis, tai atskirą vartotojo sąsają turinti funkcija.

„Magnifier“ vartotojo sąsaja paprasta: slankiklis leidžiantis reguliuoti padidinimo lygį, piktograma leidžianti įjungti pašvietimą jei skaitoma riboto apšvitimo sąlygomis ir piktograma, kurioje reguliuojant esančius nustatymus galima keisti kontrastą ir šviesumą.

„Magnifier“ turi įdomią galimybę leidžiančią nufotografuoti tekstą ir jį perskaityti iki persikelsite iki kitos sunkiai įžiūrimos teksto vietos.

Kaip įjungti ir naudoti Magnifier iOS 10

  1. Atidarykite Settings aplikaciją
  2. GeneralAccessibilityMagnifier
  3. Įjunkite jungiklį esantį šalia Magnifier. Papildomai galite įjungti Auto-Brightness funkcija kuri nurodys šviesumą ir kontrastą nustatyti automatiškai, pagal bendrą aplinkos apšvietimo lygį.
„Magnifier“ funkcija „iOS 10“

Įgalinus „Magnifier“ funkcija ji gali būti aktyvuota tris kartus paspaudus „Home“ mygtuką.

Džiugu matyti, kad „Apple“ plečia „Accessibility“ funkcijų galimybes „iOS“ ir taip padeda žmonėms, kuriems reikia papildomos pagalbos.

„iOS 10“ „Apple“ taip pat papildė ir papildomomis „Color Filters“ parinktimis skirtomis žmonėms turintiems sutrikimų susijusių su spalvų skyrimu.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų