Kaip atjungti dviejų pakopų/veiksnių „Apple ID“ patikrą

Saugumo niekada nebus per daug, tačiau kai kurie vartotojai nusprendžia, kad dviejų veiksnių ar pakopų patikra yra „per daug“ ir nori ją atjungti.

Kai kurie vartotojai mano, kad poreikis turėti autorizuotą įrenginį šalia į kurį galėtų gauti saugumo kodą ir prisijungti prie kokios nors „Apple“ paslaugos naudodami savo „Apple ID“ yra per daug sudėtingas procesas – nutaria išbandę dviejų pakopų ar veiksnių[1] patikrą atjungti.

Atjungti dviejų pakopų/veiksnių patikrą nėra sudėtinga:

  1. Interneto naršyklėje atidarykite appleid.apple.com
  2. prisijunkite su savo „Apple ID“, kuriam norite atjungti dviejų pakopų/veiksnių patikrą.
  3. paspauskite ant „Edit“ esančios dešinėje „Security“ skirsnio pusėje
  4. raskite vietą kur parašyta „Two-Factor Authentication“ arba „Two-Step Verification“ On ir paspauskite ant nuorodos „Turn Off Two-Factor Authentication…“ arba „Turn Off Two-Step Verification…“ esančios šalia, dešinėje pusėje
  5. sukurkite naujus atsakymus į saugumo klausimus susiedami juos su „Apple ID“. Šie klausimai bus naudojami vietoje dviejų pakopų/veiksnių patikros kodų
  6. atlikę šiuos veiksmus atsijunkite nuo „Apple ID“ valdymo svetainės

Atjungus dviejų pakopų/veiksnių patikrą galite prisijungti prie paslaugų, kurioms reikalingas „Apple ID“ internete, „iOS“ įrenginyje ar „Mac“ kompiuteryje tik su savo „Apple ID“ slaptažodžiu – Jums nereikės turėti patikimu pažymėto įrenginio papildomai patikrai atlikti.

Naudoti ar ne dviejų pakopų patikrą yra kiekvieno asmeninis pasirinkimas ir čia nėra teisingo ar neteisingo būdo. Atminkite, kad visuomet tą patikrą galite įjungti. Bet kuriuo atveju įsitikinkite, kad su „Apple ID“ susietas slaptažodis yra sunkiai nuspėjamas, susiejamas su Jumis ir pakankamai sudėtingas.


  1. „Two-Factor Authentication“ (dviejų veiksnių autentikacija) ir „Two-Step Verification“ (dviejų žingsnių patikra), nors ir priklauso tai pačiai „Multi-factor authentication“ saugumo grupei - nėra vienas ir tas pats. „Two-Factor Authentication“ yra laikoma saugesniu būdu. Nesigilinant į visas subtilybes:

    • naudojant „Two-Step Verification“ „Apple ID“ apsaugos būdą, kaskart jungiantis prie paslaugos, kur vartotojo autentikacijai naudojamas „Apple ID“ reikia nurodyti ne tik „Apple ID“ ir slaptažodį, bet ir laikiną kodą. Tas kodas atsiunčiamas Apple į vieną iš tą patį vartotojo Apple ID naudojančių įrenginių.
    • naudojant „Two-Factor Authentication“ metodą „Apple ID“ apsaugai, pirmą kartą jungiantis prie paslaugos naudojančios „Apple ID“ tame įrenginyje, prašoma įvesti ne tik „Apple ID“ slaptažodį, bet ir specialų kodą, kuris yra „Apple“ atsiunčiamas į tą „Apple ID“ naudojantį ir kaip patikimą (trusted) pažymėtą įrenginį. Ši procedūra, tame įrenginyje ar jungiantis tame įrenginyje prie konkrečios paslaugos - atliekama tik vieną kartą.
    Su „Multi-factor authentication“ naudojimu daugelis esate susidūrę savo kasdienėje veikloje, pradedant nuo kredito/debeto kortelės PIN įvedimo iki dažnai organizacijose naudojamų RSA „SecurID“ kodų generatorių, kur jungiantis prie tam tikrų paslaugų/serverių reikia nurodyti savo vartotojo vardą, slaptažodį, PIN’ą ir generatoriaus tuo metu rodomą laikiną slaptažodį, kuris įprastai keičiasi kas 45 sekundes.  ↩

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų