„Apple“ kuria naują biurą Londone

Tema: Apple

Garsėjanti savo dizaino sprendimais „Apple“ planuoja naują biurą Londone. Šis, vienas didžiausių pasaulyje „Apple“ biurų-miestelių bus įrengtas buvusioje, garsiojoje „Batersea“ elektrinėje prie Temzės.

„EveningStandard“ rašo, kad „Apple“ ruošiasi savo pagrindinį Londono biurą perkelti į garsųjį Battersea elektrinės pastatą. Šiame naujame biure-miestelyhe „Apple“ sutalpintų 1400 darbuotojų dabar triūsiančių aštuoniuose skirtinguose biuruose Londone. Kompanijos darbuotojai įsikurs šešiuose, dabar atstatomos plytinės „elektros katedros“, kuri 33 metus stovėjo apšiurusi ant Temzės kranto, biuro aukštuose.

„Batersea“ elektrinė buvo statoma dviem etapais 1930 ir 1950-tais, generuoti elektros energiją nustojo 1983. Šį didingą, keturiais milžiniškais kaminais pasipuošusį pastatą „Pink Floyd“ grupės gerbėjai gali prisiminti iš „Animals“ albumo viršelio. Šį pastatą pagerbė ir „The Beatles“ savo filme „Help“. Pastatas yra saugomas kaip architektūros paminklas ir pakeitimai pakeisiantys jo fasadą yra neleistini.

Sakoma, kad „Apple“ į biurą, kurį pavadino „vienu iš garsiausių miesto pastatų“, darbuotojus perkelti planuoja 2021 metais. Pagal Londono architekto Wilkinson Eyre schemą, be „Apple“ biurų pastate taip pat bus įrengta 253 apartamentai supantys sodą ant stogo, 2000 vietų auditorija ir kino teatro salės.

Pagrindinį „Apple“ biurą Europoje planuojama, matyt dėl lengvatinių mokesčių, planuojama palikti Airijoje. Tačiau, naujasis biuras bus vienas iš didžiausių „Apple“ biurų pasaulyje.

Be šio planuojamo naujo „Apple“ biuro, Londone kompanija turi penkias „Apple Store“ parduotuves. Šiame mieste, garsiajame „Roundhouse“, „Apple“ rengia savo kasmetinius muzikos festivalius. Pernai „Apple“ investavo į „Roundhouse“ ekologišką gerovę patobulindama pastato apšvietimą, santechniką, šildymą, kondicionavimą ir ventiliaciją bei įrengė ekologiškas, atliekų rūšiavimui pritaikytas šiukšliadėžes.

Panašu, kad žemiau esančiam video peržiūrėti reikia naudoti „Safari“ naršyklę.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų