Apie „Mac“ esančią „Summarize“ funkciją

„OS X“ yra naudinga funkcija „Summarize“ skirta dirbantiems su didelėmis teksto apimtimis.

„Apple“ yra įdiegusi funkciją leidžianti apibendrinti tekstą. Apie šią funkciją žino mažai kas, tiesa, reikia pripažinti, kad ne kiekvienam ji ir reikalinga.

Ši funkcija nėra įgalinta iš karto ir norint ja naudotis ją reikia įjungti. „Summarize“ funkcija įjungiama atidarius System PreferencesKeyboardShortcuts → kairėje pusėje pažymėjus Services → ir dešinėje pusėje varnele pažymint Summarize. Norint paspartinti šios funkcijos iškvietimą, paspaudus ant „Add Shortcut“ ir surinkus pageidaujamą klavišų kombinaciją, jai galima priskirti ir klavišų kombinaciją kurios pagalba šią funkcija bus paprasta iškviesti.

„Summarize“ paslaugos įjungimas „OS X“

„Summarize“ funkcija naudotis paprasta: pažymite tekstą, kurio santrauką norite pamatyti, paspaudžiate dešinį pelės klavišą ir iš kontekstiniame meniu esančio Services punkto pasirenkate Summarize. Atlikus šiuos veiksmus – atsidarys langas, kuriame esančio slankaus jungiklio pagalba galite sumažinti ar padidinti apibendrinamo teksto ilgį ir tokiu būdu neskaitydami viso teksto susipažinti su jo turiniu.

„Summarize“ paslauga „OS X“

Apibendrinimą galima nukopijuoti ar išsaugoti atskirame faile.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų